Traficul ilegal precede căderea UE şi euro!

  0
  780

  Ca urmare existenţei unor excedente ale produselor agricole, Comisia Europeană a iniţiat –în perioada anilor 1986-1987, un application de ajutor alimentar, modificat la mijlocul anilor 1990, destinat persoanelor celor mai defavorizate din spaţiul comunitar. Beneficiarii venitului minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de somaj, pensionarii sistemului public de pensii cu drepturi sub four hundred lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, cei peste 40 de milioane de oameni suferind de foame din întreaga Uniune Europeană, sunt ţinta acestor ajutoare.
  Produsele sunt interzise comercializării pe piaţa liberă, traficului internaţional.

  În oraşul nostru există un lanţ de buticuri, journal de cartier, care sunt aprovizionate de Dan Zăgreanu. Aceste buticuri, mai actual persoanele care se află în raporturi contractuale cu proprietarul sc autoservire unic srl –vendor la scară naţională, cu puncte de lucru în toate judeţele, au o by the use ofţă grea cu domnul Zăgreanu, domnul în cauză fiind în raporturi contractuale cu sc. svoboda srl din Baia Mare!
  La finele fiecărei zile, aceşti proprietari -săi numim mici investitori, trebuie să verse plus valoarea fiecărui produs vândut în acea zi, practic în caseriile acesora lichidităţile fiind minime! Dacă, şefii acestor magazine, buticuri –care împânzesc aproape toată valea Izei, dar nu numai, nu scot bani pentru achiţionarea produselor care să încarce pentru ziua următoare galantarele, sunt avertizaţi că, …”în 24 de ore se anulează contractul comercial” recuperarea investiţiei fiind la cheremul celor din justiţie!
  E bine cunoscut faptul că în mai toate aceste journal oamenii cumpără pe datorie, fapt care ţine în by means ofţă nu numai pe cumpărători, dar îngraşă afacerea celor din sistemul “UNIC”!
  Pentru că european însumi sunt unul din clienţii unui asemenea magazin, săptămâna trecută am cumpărat o serie de alimente, fiind servit ca un shopper de încredere, care nu va întârzia cu plata soldului.
  Mare mi-a fost mirarea să constat că zahărul pe care l-am cumpărat este un produs polonez, destinat programului UE de ajutoare sociale, cum am arătat amendat de legislaţia UE în cazul comercializării pe piaţa liberă!
  Cu alte cuvinte, deţin proba subject materială a faptului, că pe teritoriul României este traficat ilegal, un produs UE destinat ajutorlui social!
  Făptuitori la vedere: Dan Zăgreanu şi sc autoservire unic srl, respectiv sc svoboda srl şi macro goal srl, dealeri,
  Făptaşi nevăzuţi, deocamdată: persoane cu statut de înalt funcţionar public, demnitari, angajaţi ai unor structuri naţionale, funcţionari UE,
  Comentariu scurt: … dacă flota românească poate fi ascunsă fără ştirea primului ministru, sau a şefului SRI, prin analogie şi produse UE interzise comercializării pot intra fără ştirea poliţiei de frontieră pe teritoriul naţional al României, cu atât mai mult cu cât vameşii români uneori sunt ocupaţi cu strângerea şpăgii altor produse traficate!
  Circumstanţe agravante: faptul că, pentru a ascunde evaziunea fiscală societatea dlui. Dan Zăgreanu face acte contabile pentru …”zahăr plic”, deşi în realitate distribuie în reţea zahăr ambalat în pungi de 1 kg.!
  Am solicitat autorităţilor locale o informare, pe care până luni mi s-a promis că o vor produce, iar prin prezenta îmi pun speranţa autosesizării celor centrale, care să răspundă la întrebarea:

  De ce unii stau în frig pentru a ridica aceste ajutoare UE, iar alţii le trafichează ilegal, mânjind insemnele României, Poloniei, UE, obrazul cetăţenilor loiali ai scumpei noastre patrii?

  PS.
  Ilustraţia postată nu este identică cu proba subject matteră care a stat la baza acestui articol, probă pe care o voi pune la dispoziţia autorităţilor centrale competente.

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentSPOLIEREA CONTINUĂ!
  Articolul următorÎN AMINTIREA VIITORULUI…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here