Un nou abuz marca Ciolpan!

  0
  740

  Circulă prin oraş următorul anunţ:

  „Optica Milano & Oftal Provisus organizează cu sprijinul Primăriei Vişecu de Sus, CONSULTAŢII OPTOMETRICE (la ochi) GRATUITE cu posibilitatea de a comanda ochelari, in 2 price.”

  Înaine să public avertismentul unei societăţi medicale cu privire la pericolul practicilor de optică mobilă, doresc să fac următoarele observaţii:
  1. Societăţile în cauză nu au habar de actul clinical, fapt ce rezidă din paranteza „la ochi” aflată pe afişul lor, prin care anunţă consultaţii optometrice. consultând DEX-ul cei în cauză ar fi aflat că optometria fiind o parte a opticii, care studiază defectele de vedere, ar fi înteles că la picioare, sau limbă sunt excluse asemenea consultaţii.
  2. Pentru desfăşurarea unor servicii medicale este obligatorie -prin lege, asigurarea unor spaţii speciale potrivit normelor sanitare şi de igienă şi a personalului medical de specialitate.
  three. Dacă Vasile Ciolpan ar fi văzut altceva decât o campanie electorală (de un bolşevism primitiv!), prin prezenţa la Vişeuropean a societăţilor în cauză, ar fi contactat conducerea Spitalului din localitate -unde până deunăzi a fost (ilegal!), preşedintele Consiliului de Administraţie, SOLICITÂND SPRIJIN PENRU O ACŢIUNE CARITATIVĂ!

  Având în vedre amploarea luată la nivelul întregii ţări a fenomenului denumit Optica Mobilă, avertizăm persoanele care au probleme oftalmologice asupra pericolului la care se expun în cazul consultaţiilor efectuate în spaţii care nu corespund din punct de vedere sanitar şi care nu sunt autorizate penru desfăşurarea de consultaţii optometrice, ne avertizează Preşedintele Patronatului Optica, Mircea Tătar-Moisescu.
  Echipamentele utilizate operează optim numai în condiţii stricte, în spaţii special amenajate, autorizate de către Ministerul Sănătăţii, altfel rezultatele consultului pot fi incorecte, prescripţiile de ochelari greşite, iar utilizarea ochelarilor respectivi poate duce la deficienţe de vedere pe termen lung, a căror remediere, dacă mai este posibilă, este şi foarte costisitoare.
  De asemenea, în cele mai multe cazuri, persoanele ce efecuează consultaţiile nu au pregătirea şi autorizările necesare.
  Dorim să aducem la cunoştinţa conducerilor instituţiilor de stat, a primăriilor, a firmelor de stat şi non-public că permiţând desfăşurarea acestor activităţi de Optică Mobilă la sediile lor periclitează sănătatea persoanelor care urmează a fi consultate, fiind ethical responsabile pentru cazurile în care vederea pacienţilor consultaţi a fost afectată negativ de utilizarea unor ochelari necorespunzători.
  De asemenea, sesizăm Ministerul Finanţelor, organele cu atribuţii de control financiar că, în multe cazuri, vânzarea ochelarilor se face fără acte, vânzătorii respectivilor ochelari fiind vinovaţi de evaziune fiscală. În accepţiunea Legii nr. 176/2000 ochelarii de vedere sunt consideraţi dispozitive medicale, vânzarea acestora fiind strict reglementată şi ea nu poate face sub nici o typeă obiectul comerţului ambulant.
  Efectuarea de consultaţii în spaţii neautorizate, în basic în sălile aparţinând unor instituţii, firme sau chiar în pieţe agro-alimentare sau săli de sport, nu este făcută de către firmele respective din intent umanitare, totdeauna ca urmare unor astfel de consultaţii se prescriu şi se vând ochelari de vedere, aceste firme realizând venituri majore, dar cu riscul ca unora dintre persoanele cărora li s-au prescris ochelari să li se agraveze problemele de vedere pe care le aveau deja, sau să le apară noi deficienţe ale vederii.

  PS.

  Anunţ pe această cale participarea mea, duminică 18 martie, ora sixteen la canalul HTV unde am să prezint abuzurile lui Vasile Ciolpan şi forma continuată a acestora, de asemenea voi face un anunţ vital pentru viitorul acestui oraş şi al locuitorilor săi!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentINCHISOAREA electronicĂ -ROMÂNIA
  Articolul următorRecviem pentru livadă, grădină şi omenie
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here