Denunţ penal

  0
  793

  Domnule Prim Procuror,

  Subsemnatul Mircea ŞERBAN, cetăţean român cu domiciliul în Budapesta VIII, str. Horánszky four/2, rezident în România, Vişeuropean de Sus, str. Poduri Nr. 46/a, jud. Maramureş, CNP 1531022212xxxx, în baza artwork. 290 Cpp formulez prezentul

  Denunţ penal

  Împoriva cetăţeanului Traian BĂSESCU, care se face vinovat de fapte cu caracter infracţional după cum urmează:

  – Violarea suveranităţii cetăţenilor şi statului România,
  – Violarea constituţiei statului România

  În fapt:

  În Constituţia României, în articolele 1-3 sunt reglementate valorile sociale fundamentale referitoare la statul român: suveranitate, teritoriu, valori ocrotite de normele penale.
  Astfel, România este un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  Legea penală incriminează faptele de natură să aducă atingere funcţiilor statului român, suveranităţii, independenţei, unităţii şi indivizibilităţii sale.
  Faptele prin care se aduc atingere cetăţenilor, atributelor fundamentale ale statului prezintă un pericol social deosebit.
  Pentru aceste considerente, legiuitorul român, în prima grupă a infracţiunilor incriminate în partea differentă a Codului penal a reglementat infracţiunile împotriva siguranţei statului.

  Cu câteva ceasuri înainte de demararea referendumului organizat împotriva demiterii preşedintelui republicii, cetăţeanul Traian Băsescu technology suspendat de către parlament din funcţia de preşedinte al României.
  Utilizând canale publice de televiziune acesta s-a adresat cetăţenilor României cerându-le: “nu mergeţi la vot”!
  Prin această solicitare Traian Băsescu a instigat la încălcarea art. 36 din Constituţie, violând suveranitatea personă a cetăţenilor, fapta fiind incriminată de artwork. 47 Cp.
  Totodată, preşedintele suspendat adresându-se populaţiei a cerut acesteia: “timp de o săptămână să nu vă uitaţi la Antena 3”, fapta fiind, de asemena o violarea a dreptului constituţional la informare.
  Solicitând românilor să nu meargă la referendum, să nu privească la emisiunile unui anumit submit de televiziune, Traian Băsescu a încălcat şi artwork. 19 din Declaraţia Drepturilor Omului, care precizează că, … “Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimării; acest drept embody libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară”.

  Slăbirea unora din atributele statului, diminuarea capacitãţii de organizare şi conducere a statului de drept are ca şi consecinţă şi slăbirea protejării celor mai importante valori şi anume: persoana umană, avutul public şi privat activitatea organelor statului, autoritatea acestora, ordinea şi liniştea publică, capacitatea de apăuncommon a ţării, etc.
  În măsura în care statul cu funcţiile şi atribuţiile sale este pus în pericol, toate celelalte valori sociale nu mai pot fi apărate în condiţii optime.

  În drept:

  În temeiul artwork. 289, Cpp, artwork. 290 Cpp, solicit începerea urmăririi penale împotriva făptuitorului sus malesţionaţ.

  Vişeuropean de Sus, la 17. 08. 2012

  Mircea ŞERBAN

  Dlui. Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus

  put up Scriptum:

  Actuala putere aflată la guvernare este incapabilă să apere suveranitatea cetăţenilor României, împotriva cărora procurori din cadrul Magistraturii au declanşat acţiuni fără precedent, atât ca procedură cât şi ca temei!
  Se pare că alianţa USL este incapabilă de reacţii constituţionale şi conferă putere unor forţe politice dezavuate de peste 7.5 milioane de cetăţeni, dovedind prin aceasta neputinţă, abdicare de la valorile statului şi ordinii de drept!
  Preşedintele Victor PONTA -prin ministru al Guvernului, nu a ridicat sprijinul politic pe care partidul pe care îl conduce, l-a acordat liderului europarlamentarilor PSD.
  Cătălin IVAN s-a adresat preşedintelui suspendat, solicitîndu-i poziţia în legătură cu o declaraţie politica venită din partea Ungariei cu privire la o posibilă revizuire a frontierei de stat cu România, prin aceasta invalidând suspendarea lui Traian Băsescu, cetăţean care a încălcat grosolan Constituţia României.
  Pentru a uşura sarcina Parchetului basic depun acest denunţ penal împotriva lui Traian Băsescu, în speranţa că atitudinea mea va inspira şi pe alţi cetăţeni ai României ale căror drepturi au fost violate de către preşedintele suspendat.

  Mircea ŞERBAN

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent„EXPERIMENTUL BĂSESCU” –partea 2-a, ultima!
  Articolul următorput up SCRIPTUM… partea 1-a
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here