PETIŢIE -către Parlamentul României

    0
    738

    Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor
    Domnule Preşedinte al Senatului

    Potrivit Constituţiei scumpei noastre patrii –„România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.”
    De asemenea, tot legea basică a statului, precizează fără echivoc, principiile şi normele de garantare şi ocrotire în mod egal de lege, a proprietăţii personal, indiferent de titular şi, dreptul garantat la moştenire.

    Stimaţi domni,

    De bună seamă cunoaşteţi faptul că, multor persoane ce s-au născut în România le-a fost retrasă abuziv cetăţenia română. Unele au decedat în emigraţie, exilul fiindu-le o povară mai apăsătoare în lipsa cetăţeniei iar, altele solicită redobândirea bunului de drept cetăţenesc, alături de urmaşii celor decedaţi.
    Potrivit textului legii nr. 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, se arată în artwork. 21¹, …”persoana îndreptăţită va notifica în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi persoana juridică deţinătoare (…), nerespectarea termenului de 6 luni prevăzut pentru trimiterea notificării atrage pierderea dreptului de a solicita în justiţie măsuri reparatorii în natură sau prin echivalent.”
    Această kindă a textului de lege este anticonstituţională prin aceea că, încalcă drepturile şi libertăţile cetăţenilor, unicitatea, imparţialitatea şi egalitatea justiţiei, dreptul la moştenire!

    Domnilor Preşedinţi

    Sunteţi rugaţi ca, în calitatea Domniilor voastre de Înalţi Demnitari înzestraţi cu puterea de a apăra România, persoana, drepturile şi libertăţile acesteia, proprietatea, precum şi întreaga ordine de drept, în spiritul doctrinei ce asigură interpretarea şi aplicarea unitară a legii, să solicitaţi Procurorului normal al României recursul în interesul legii sau, în virtutea dreptului la iniţiativa legislativă să amendaţi prin modificare textul de lege incriminat.

    Primiţi respectul şi cordialitatea mea.

    Mircea ŞERBAN
    Vişeuropean de Sus, la 26 ianuarie 2013

    PS.
    În România -potrivit datelor Regiei Naţionale a Pădurilor -RNP, au fost retrocedate prin sentinţe judecătoreşti, în baza unor înscrisuri, cel puţin îndoielnice, aproape 1 milion hectare de păduri. Pe bună dreptate se poate afirma că, Justiţia a asistat jaful la adresa statului român iar, ceea ce este halucinant şi de-a dreptul ipocrit, în loc să apere România, cetăţeanul, drepturile acestuia, proprietatea, întreaga ordine de drept, Parchetele de pe lângă Judecătorii şi Tribunale judeţene au NUP-uit la foc continuu!
    Cazul „Marian Rodica vs. Statul Român” -în care averea marelui latifundiar interbelic Simeon Sigismund PAPP, evaluată între 100-250 milioane euro a fost luată cu japca, cu concursul unor procurori din DNA, a făreduce istorie; deşi, au fost sesizate four comisii de specialitate din Parlament, nici până azi speţa nu a fost dezbătută de către aleşii poporului.
    Cu toate că Victor PONTA, într-o declaraţie de presă, răspunzând întrebărilor subsemnatului, …”şi-a exprimat speranţa că Parchetul normal va analiza modul în care cele aproape 1 milion de hectare au fost retrocedate” şi aceasta autoritate a rămas cu sindromul afazie adică, şi-a pierdut whole facultatea de a vorbi și de a înțelege limbajul articulat.
    În acest timp legea care permite reparaţia împotriva abuzurilor regimului comunist aruncă în aer principiul unicităţii, imparţialităţii şi egalităţii Justiţiei, astfel încât persoanele cărora li s-a retras în mod abuziv (şi) cetăţenia întâmpină dificultăţi în ce priveşte dreptul constituţional de a moşteni!

    Textul de mai sus a fost expediat Procurorului basic al României, Parlamentului României cât şi unor reprezentanţi ai parlamentelor europene şi nu numai…

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentO altă poveste a lui HARAP ALB…
    Articolul următorDacă, …
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here