Un scuipat!

  1
  828

  Câtă urgie mai încape în această patrie de români?

  De ţinut minte:

  Ecaterina Titi Gâta s-a născut Sibiu, în jurul anului 1924. Avea un corp cu ţinută atletică, o ţinută dreaptă, parul blond, faţa ovală, ochi mari şi verzi. Ii plăcea sa îmbrace o bluză albă cu edition naţional pe piept. Urmează clasele primare şi secundare la Sibiu, apoi se mută în Bucureşti împreună cu mama sa şi cu fratele.

  În anul 1938 Carol II-lea instaurează dictatura regală, şi porneşte o adevarată vânătoare de legionari, întemniţând şi asasinând zeci de lideri ai mişcării amintite dar şi alţi opozanţi ai regimului.
  În acest context se deschid o serie de lagăre în cadrul unor mânăstiri: Tismana, Dragomirna, Suzana, Sadaclia, fie în foste unităţi militare sau instituţii ale statului – Vaslui, Miercurea Ciuc.
  Un rol vital l-a avut Patriarhul Miron Cristea, la acea information şi Prim-ministru, care desfiinţeaza astfel vieţuirea respectivelor mânăstiri şi opreşte totodată activitatea liturgică.
  Astfel, părintele BOR (acelaşi care înainte de 1918 spunea că va crapa capul cu cârja episcopală primului soldat regîţean care va trece Carpaţii pentru eliberarea Ardealului) le-a luat-o cu mult înainte comuniştilor şi lui Nicolae Ceauşescu în desfiinţhouse de mânăstiri şi prigonirea calugarilor.
  Ecaterina Gâta este arestată în decembrie 1938 şi ajunge în lagărul de femei de la Sadaclia, din Basarabia, împreună cu alte femei printre care şi prinţesa Ioana Cantacuzino. Lagărul era amenajat în incinta Schitului Sadaclia; locul călugarilor fiind luat aşadar de deţinuţi.

  La Sadaclia se aflau întemniţate numai fete, asupra cărora regimul carlist făcea presiuni constante pentru obţinerea desolidarizării de Mişcare şi intrarea în organizaţiile latest create de Carol al II-lea. Fetele îi respingeau însă pe anchetatori cu hotarare: „Nici o declaraţie, nici un compromis”.
  Au fost eliberate abia în primavara anului 1940.

  O knowledge cu instaurarea Statului Naţional Legionar, revine la Bucureşti; se inscrie la facultate şi a început organizarea cetăţuilor, din a caror conducere facea parte. După lovitura de stat a generalului Antonescu urmează o noua prigoana.

  A trecut graniţa clandestin de 2 ori mergând la camarazii aflaţi în exil, dar a treia tentativă avea să însemne şi arestarea.

  Atacată chiar de călăuza pe care o plătise să o treacă graniţa şi care a încercat sî o violeze, Titi s-a apărat luptându-se cu călăuza până când acesta a scos un cuţit şi a tăiat-o la braţ. Ţipătul ei a alertat paza de frontieră şi atât ea cât şi agresorul au ajuns în arestul poliţiei.

  Ecaterina Gâta generation pasionată de istorie, motiv pentru care mergea zilnic la Biblioteca crucial Universitară unde se advertâncea ore întregi în studiu.

  In 1944, în bombardamentele germane din 24-27 august, BCU a suferit grave avarii, iar incendiul a desăvârşit distrugerile. În acel moment Titi a organizat acţiunea de salvare a cărţilor din Biblioteca Universităţii care technology în flăcări.

  Sfătuitorul şi duhovnicul Ecaterinei era Părintele Arsenie Boca, care în acea perioadă se afla la Sâmbăta de Sus în mânăstirea Brâncoveanu. Titi mergea foarte des la el consultându-l asupra deciziilor pe care le lua în coordonarea activităţilor sale. Deşi avea mulţi pretendenţi pentru căsătorie, Titi îi refuza pentru că alesese înca din copilărie o alta cale: monahismul, pentru care îşi păstrase sufletul şi trupul neîntinate. Părintele Arsenie îi dăduse binecuvântare pentru intrarea în monahism de îndată ce lucrurile aveau să se limpezeasca.

  În anul 1948 se pregătea să treacă iarăşi graniţa spre a merge în exil. De data asta a fost arestată de agenţii din sala de lectură a Bibliotecii Academiei. Avea în poşetă paşaportul şi toate cele necesare plecării, dar nu şi-a luat poşeta din sala de lectură când a plecat.
  Un biet student, crezând că a uitat-o, a fugit dupa ea şi i-a dat-o. Astfel, dovada a căzut în mâna Siguranţei.

  Titi a fost dusă la închisoarea Malmaison de pe Calea Plevnei. Fiind vorba de comandanta Cetăţuilor, în anchetă s-a implicat direct Ana Pauker care a încercat să o faca pe Titi să-şi trădeze cauza, promiţându-i libertatea. Ecaterina Gâta a încheiat discuţia cu Pauker scuipând-o.

  Cu acest gest şi-a grăbit sfârşitul.
  In 8 zile au omorât-o.
  Ingrata sarcină a fost dusă la sfârşit de catre Vasile Bulz.
  După ce maiorul Bulz a legat-o, a bătut-o bestial, i-a mutilat sânii cu cleştele, a violat-o, apoi i-a băgat un fier în vagin şi, într-un remaining, a omorât-o.
  Pe information de 9 Aprilie 1949 a fost chemat fratele ei (venit de pe entrance), dus într-o celulă unde se afla spânzurată Titi cu propriul ei cordon.
  Fratele a vazut în jurul gâtului urme de degete. Şocul asupra lui a fost atât de puternic, încât a luat-o la fugă şi nu s-a mai ştiut nimic de el.
  Mama Ecaterinei a căutat-o zile în şir fără succes. Într-un remaining a aflat adevărul şi a încercat să-i găsească trupul, mormântul. A fost inutil: Ecaterina (Titi) Gâta a fost aruncată probabil într-o groapă comună, fie a sfârşit la crematoriu.

  put up scriptum

  Ion Iliescu nu şi-a renegat nici până azi identitatea comunist-fascistoidă. Ţineţi minte cuvintele col (r) Nicolescu referitoare la Iliescu când i-a refuzat acestuia ordinele?
  Ion Iliescu este vinovat faţă de poporul român în aceeaşi măsură cu Nicolae Ceauşescu ba, poate, cu circumstanţe agravante de aceea, a făminimize eforturi şi a reuşit să-l înlăture din fruntea Parchetului Militar pe gen. magistrat Dan Voinea iar. după înlăturarea acestuia dosarul a fost „pierdut”.
  PSD are la conducere un procuror care, deşi declară că vârsta nu-i conferă condiţia de a fi fost comunist, are apucături tipic comuniste departe de o atitudine fermă în raporturile cu exponenţii fostului regim (înroşit de sângele martirilor acestui neam!) care să-l facă să fie perceput aşa cum enunţă pe la televiziuni.
  PSD -cu toate versiunile-i cameleonice prin care a încercat să îşi şteargă urmele de sânge de pe blazonul politic, este răspunzător pentru vânzarea resurselor naturale, a pieţelor interne şi internaţionale ale României dar, ceea ce este extrem de grav, este faptul că a încălcat suveranitatea colectivă prin pactul semnat cu Traian Băsescu!
  Spiritul lui decembrie 1989 a început să bântuie printre români de aceea, sper ca noul Procuror general al României să curme tragedia pe care această patrie de oameni o retrăieşte (şi) sub alianţa USL de sorginte liberal bolşevica!
  …sau, totul să fie doar, …un scuipat?

  submit submit scriptum
  Pentru ilustratie am folosit o imagine by the use of Google „SREBRENICA GROAPA COMUNĂ”

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentby means ofţa noastră, ce-aţi făminimize cu ea?
  Articolul următorJUSTIȚIA, o patologie care ucide (1)
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here