Satana şi satanişti -2

    0
    823
    Gyöngyike BÖNDI -ex prefect (mijloc) La o acţiune caritativa de strângere de fonduri -Foto Glasul MM
    Înainte să ascultăm celelalte probe ce dovedesc infracţiunea (definita ca „săvârşirea oricăreia dintre faptele pe care legea le pedepseşte ca infracţiune consumată sau ca tentativă, precum şi participarea la comiterea acestora în calitate de coautor, instigator sau complice”), săvârşită de persoanele în cauză, pe care autorităţile de anchetă vor trebui să le identifice aş vrea să fac câteva observaţii generale în legătură cu condiţiile care au favorizat  şi încurajat atitudini ne conforme cu statutul de persoană publică al unora care de ani de zile se găsesc în schemele administraţiei publice locale ale localităţii Vişeu de Sus.
    1. Aşezarea geografică şi calitatea îndoielnică a căilor de acces înspre oraşul nostru.
    Suntem într-o zonă destul de retrasă în adâncul munţilor Rodnei, deşi la nici 30 de km de centrul geografic al Europei, dar calitatea mai mult decât îndoielnică a infrastructurilor rutiere a înlesnit această izolare mai ales în ce priveşte auditarea activităţilor economico-administrative, săvârşite –până la apariţia publicaţiei locale „Comunicator”, superficial.
    2. Atitudinea autorităţilor judeţene.
    Legat de aspectele reale ale situaţiei sociale şi economice a locuitorilor ce vieţuiesc dincoace de  pasul Gutâi în toţi cei 24 de ani de la răsturnarea lui Nicolae Ceauşescu, această atitudine a fost superficială chiar indolentă! Pot exemplifica de pildă, reiterând momentele de tensiune socială legate de diferendul intern existent la nivelul composesoratelor din acest areal, judeţul mulţumindu-se să aştepte jalbele celor interesaţi, nicidecum să purceadă, conform legii, la ancheta cazurilor. Nici Instituţia Prefectului, nici autoritatea magistraturii judeţene sau locale nu s-au ridicat la standardul impus de normele statului de drept! Prefecţii au contribuit la proliferarea corupţiei, iar atitudinea unora, ca de pildă a lui Sandu Pocol a fost chiar infracţională! Nici Gyöngyike Böndi nu e departe de a fi trimisă în judecată, dar suntem încă în faza strângerii de probe.
    Gyöngyike BÖNDI -ex prefect (mijloc) La o acţiune caritativa de strângere de fonduri -Foto Glasul MM
    Gyöngyike BÖNDI -ex prefect (mijloc) La o acţiune caritativa de strângere de fonduri -Foto Glasul MM
    3. Calitatea actului politic
    Majoritatea partidelor care şi-au deschis „puncte de lucru”  în oraşul Vişeu de Sus au desfăşurat mai deloc o activitate politică, în sens ideologic, educativ ci, ca în toată ţara, au racolat persoane folosind diferite tehnici. Tensiunile interne nu au ocolit niciuna din formaţiunile acestor srl-uri ale politichiei dâmboviţene, nici chiar atunci când –cazul PNL, erau în situaţie de lideri incontestabili! Favoritismul, mita, au făcut diferenţa la toate nivelurile de partid, iar textele din statutul acestor partide au fost complet ignorate!
    4. Furtul calificat.
    Uimitor este faptul că, aşa cum nici presa centrală nu şi-a pus vreodată întrebarea de ce nu a reacţionat puterea judecătorească la evidentele activităţi infracţionale pe toată perioada privatizării bunurilor moştenite de statul român după căderea regimului ceauşist, nici presa judeţeană maramureşeană nu s-a deosebit de cea bucureşteană!
    5. Atitudinea mass-media
    Tăcerea jurnaliştilor a fost cumpărată de patronatul din media şi, eu pot dovedi această afirmaţie prin aceea că, am fost primul jurnalist român, care deşi îmi desfăşuram activitatea în afara frontierelor statului român am solicitat lustrarea celor din presa românească, atitudinea mea fiind etichetată drept una comunistoidă!
    6. Calitatea actului Justiţiei
    Mircea Şerban, Daniel Oajdea, Adrian Gurzau -Foto: Mihai Poziumschi
    Mircea Şerban, Daniel Oajdea, Adrian Gurzau -Foto: Mihai Poziumschi
    Am reiterat  în emisiuni TV, dar chiar în parlamentul României faptul, că în ce priveşte modul de aplicare al legilor reparatoare la confiscările averilor publice sau private de către comunişti Justiţia are partea ei de vină, dar încă nu avem un proces intern de pedepsire a magistraţilor implicaţi în jaful -asistat, al pădurilor retrocedate ilegal!
    Îmi exprim speranţa că în textul motivaţiei pe care judecătoarea Camelia Bogdan o va da publicităţii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va admite dosarul Dan Voiculescu ca fiind precedent cazuistic judiciar şi, astfel, toată privatizarea industriei româneşti să fie auditată şi evaluată conform normelor de lege şi nu ale criteriilor mafiote sau de partid!
    Luând exemplul Franţei, care a avut curajul a afirma în spaţiul public continental că politica de AUSTERITATE A FOST IMPUSĂ DE FACTORI POLITICI, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să cerceteze nu numai activitatea unor autorităţi ale statului român, dar şi pe acele persoane care au ocupat funcţii înalte în interiorul acestora şi au favorizat o atmosferă criminală împotriva acelor oameni de afaceri, firmelor acestora, care au rămas constant în afara alinierii politice şi astfel împotriva lor s-a declanşat holocaustul fiscal!
    Va urma
    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentSatana şi satanişti…
    Articolul următorZAPCIUL, un maniac aflat la putere!
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here