KLAUS JOHANNIS -necurmatul cartof fierbinte

  3
  819
  Foto Google
  Scriam, în urmă cu aproape 5 ani în urmă un text despre candidatul nominalizat pentru fotoliul de premier, Klaus Johannis, text pe care sunt nevoit a-l readuce sub ochii cititorilor căci, paralelismul între eternul „reales” -Nicolae Ceauşescu, şi, „necurmatul” candidat al dreptei este izbitor, cu atât mai mult curios!
  În competiţie cu un fost „pionier” -Victor Ponta, exponentul stângii, dreapta doctrinară scoate la bătaie un etnic german, protestant şi, probabil, ex membru PCR. Scriu, probabil, întrucât nici presa bucureşteană nu are informaţii în acest sens, pentru unii detaliul fiind chiar irelevant!
  Foto Google
  Foto Google
  Pentru omul de la ţară, pentru împătimiţii fani ai dreptei însă, chestiunea este…virală căci, după 25 de ani de democraţie, dreapta să nu îşi fi „crescut” -cel puţin aidoma PSD-ului, resursa umană de perspectivă, este, daţi-mi voie, …specific românesc!
  Aşadar, iată, textul de acum 5 ani!

   

  Un cartof fierbinte “Proiectul Johannis”

  În această hiper-tensionată campanie electorală s-au petrecut câteva întâmplări excepţionale pentru istoria -mai recentă sau mai puţin recentă, a politicii -interne, româneşti! Nu atât cronologia, dar mai ales valoarea de precedent a uneia, atrage atenţia oricărui “curios”; anume: nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru a unui etnic minoritar, în persoana lui Klaus Johannis! Europa nu este nici America, nici Asia, unde un “străin” se poate fofila în zona “rarefiată” a puterii! Cu atât mai mult Romania, unde ştim că populaţia suferă cumplit de sindromul respingerii oricărei grefe! De aceea,  “proiectul Johanis” –consacrat de către “monstruoasa coaliţie” drept soluţie pentru ieşirea din criza politică va rămâne în manualele de istorie.

  În realitate, această “soluţie” nu s-a vrut altceva decât un cartof fierbinte în gura “marinarului”! Linimentul majorităţii parlamentare –prin cele 76 de procente de “grăsime” a fost mult mai subţire şi, la mai puţin de 72 de ore de la “ungere”, la intrarea de la Cotroceni, cât şi la cea din Modrogan  stau la coadă –cu feţe livide, mulţi dintre coautorii acelei reţete cosmetice!

  Pe neaşteptate -însă, acest “know-how” poate fi întrebuinţat de Traian Băsescu  în tentativa de a câştiga timp, până la debarcarea lui Antonescu, suficient şi necesar pentru ca astfel să se refacă alianţa “DA”, pentru ca România să fie guvernată –pe dreapta şi fără convulsii! Cum?

  Prin nominalizarea ca prim ministru a lui KELEMEN Hunor –fost candidat la preşedenţia republicii, din partea UDMR. Nici PNL –aripa Patriciu, şi nici PSD+PC nu ar putea scoate această “castană fierbinte” din jarul încins al puterii, căci până deunăzi UDMR era un “partener de nădejde” al triumviratului care –aidoma celui roman, era să transforme republica noastră, într-un imperiu al mafiei!

   

  Vişeu de Sus, 09. 12. 2009

  Mircea ŞERBAN

   

  Post Scriptum

  Excelentă analiza lui Cosmin Guşă de la „Jocuri de putere” conform căreia, în cazul ieşirii din scenă -ca urmare „dosarului ANI” a lui Klaus Johannis, singurul capabil să lupte cu baronii PSD este „independentul” Meleşcanu.

  http://www.realitatea.net/gu-a-scenariul-in-cursa-pentru-prezidentiale_1532826.html

  (” Deocamdată pe mine, evoluţia lui JOHANNIS nu m-a convins absolut deloc, iar dacă asta este scula cu care Opoziţia doreşte să dărâme baronimea e puţin. Faptul că ICCJ se va exprima este foarte bine. Eu nu doresc un preşedinte care să intre în mandat cu suspiciunea că este incompatibil sau caăeste vinovat, că acel preşedinte poate să nască monştri. 

  Pe Klaus Iohannis îl cunosc bine şi nu mi se pare deocamdată că este cel care poate să treacă prin acel filtru dublu despre care vorbeam. Nu trebuie să bagatelizezi aici, în dezbaterile care vor veni se va vedea cine se va califica şi cine nu, iar dacş JOHANNIS va cădea în perioada următoare, responsabilitatea este a profitorilor din jurul său care nu fost în stare să producă o paraşută de rezervă. De ce nu l-au lăsat pe Predoiu, într-un fel prudent, să-şi depună candidatura ţinând cont că Johannis nu ar putea să fie, Cătălin Predoiu având semnăturile necesare.  Cum va raspunde Blaga la această întrebare. Cu un Predoiu care nu îl lasi să îşi depună semnăturile şi Johannis care va fi sau nu va fi candidat. 

  Cel care se prezintă la start fără să fie curat să învingă baronimea psd-istă nu a avut grijă să fie curat când s-a prezentat la start. Responsabilitatea revine celor care i-au făcut pârtie şi cu care am înţeles că nu se mai înţelege bine, respectiv Crin Antonescu.” )

  În ce mă priveşte, am certitudinea că, „neamţul” îşi încheie cariera politică acum iar, liberalismul românesc va intra într-un con de umbră a cărei temperatură va fi aproape de zero!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentComunicat de presă
  Articolul următorJAF CONTINUU
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here