PSD retrograd…

  1
  927

  Neobişnuit de caldă această lună însă, cu dimineţi reci. Este ora 5 a zilei de luni, 10 noiembrie şi trebuie să aprind focul de aceea, scot hârtie la întâmplare din maldărul de ziare dar, titlul unui articol mă împiedică să fac cocoloşul şi …iată, mă determină să pornesc calculatorul pentru a scrie acest text, pe care îl intitulez cu o sintagmă din astrologie.

  ziua 2004

  Dacă mersul retrograd al planetelor este doar o aparenţă pe care astrologia îl interpretează ca având semnificaţii particulare pentru că obligă individul la analiză retrospectivă dar, şi ca noimă în ce priveşte efectele negative atât în viaţa personală cât şi la nivel global, şi în politică a fi retrograd este o arătare evidentă a unor însuşiri negative de aceea, ziua de 16 noiembrie capătă semnificaţii astrologice speciale pentru PSD.

  Rădăcinile acestui partid se întind în stârvul partidului muncitoresc român, cu care Ana Pauker şi cu Dej au siluit emanciparea societăţii (feudale) româneşti, partid pe care Ceauşescu l-a rebotezat „comunist” pentru a năşi cu el „omul nou”, un personaj ce seamănă izbitor cu cei pe care DNA îi plasează în zilele noastre pe orbită pentru a se învârti într-o mişcare exclusiv de rotaţie!

  După 1989 Ion Iliescu a scos din folosinţă conotaţia ideologiei de proprietate colectivă pentru ca din hoitul PCR să poată răsări o vietate cu nutriţie saprofită, conform sloganului „nu ne vindem ţara”!

  De aceea, vreme de 25 de ani PSD a prăduit pentru sine tot ce se putea, spre a vinde apoi, străinilor, o patrie de oameni rămasă la jumătatea unei emancipări sociale şi culturale, bolnăvicioasă astfel, nu încape nici o îndoială în ce priveşte caracterul retrograd al PSD.

  Focul s-a aprins, nu doar în soba mea de cărămidă dar, mai ales în societatea românească şi arde viu mai ales între românii din diasporă adică, cei care ţin în mocnire jarul din vatra românească.

  E neobişnuit de cald în acest noiembrie în care demagogia PSD-istă împlineşte un deceniu iar, populismul liderilor PSD a pătruns prin cranii iar, sinapsele colective ale populaţiei îl percep fără echivoc ca un „monstru” care, trebuie răpus pentru a putea relua viaţa exact din locul în care ea fost curmată în urmă cu 67 de ani de aceea, este important ca nu numai diaspora să fie în număr uriaş la urne ci, mai ales, românii din ţară să ia cu asalt secţiile de votare căci, din cabine nu se vede votul anti PSD!

  Unui partid de stânga, cum este şi PSD, nu-i stă în caracter să facă politici liberale adică, să capitalizeze piaţa, economia unei patrii de aceea, toate promisiunile lui Ponta sunt mincioase!

  Acest personaj este o ciupercă iar, PSD o planeta aflată în zonă retrogradă cu efecte ce vor îngreuna viaţa individuală şi colectivă a românilor de aceea, votul din 16 noiembrie trebuie sa fie împotriva PSD!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDoar eticheta…
  Articolul următorCuponul de pensie şi ciorba de sfintele paşte
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here