Impromtu -pentru pianul stricat al primăriei

    0
    1020

    Vreme îndelungată nu am scris nimic despre primarul ales în 2012 tocmai pentru a-i lăsa libertate de acţiune fără presiunea dinspre presă, în tentativa mea de a-i credita moral nu numai voinţa, dar şi capacitatea managerială. Faptul că între mine şi cumnatul primarului este o relaţie de prietenie el, primarul nu l-a putut evita însă, acest „tandem” nu s-a exprimat multă vreme, dar asta nu înseamnă că, atât eu cât şi prietenul meu i-am ignorat prezenţa în viaţa oraşului nostru, dimpotrivă am comunicat în particular şi am fost iniţiatorii unor acţiuni cu caracter lobby în favoarea intereselor comunitare căci, şi eu iubesc acest oraş, dar Vasile Coman „Vărzaru” a ignorat şi continuă să ignore intelectualitatea din oraş, în opinia mea un oraş eşuat, în mare parte modului de manageriere cu totul şi cu totul arbitrar şi lipsei de viziune al edililor apoi, şi din cauza indolenţei locuitorilor şi resemnării acestora  !

    La împlinirea celor 100 de zile de la preluarea mandatului i-am semnalat primarului dorinţa mea de a-l intervieva pentru a informa comunitatea şi i-am pus la dispoziţie  întrebările, cerându-i să-mi răspundă în scris…

    Zilele treceau şi până la urmă am înţeles faptul că Vasile Coman „Vărzaru” nu a înţeles nici calitatea şi rolul meu în comunitatea vişeuană, dar nici obligaţiile sale faţă de acestă comunitate şi a decis să tacă –ca să ce sa facă!?

    De mai bine de un an circulă între vişeuani vorba „finul şi naşul ne distrug oraşul” –şi cum bine se ştie, unde iese fum acolo trebuie să fie şi un foc de aceea, oraşul nostru rămâne un oraş eşuat, dar nu o plantaţie în care vişeuanii sunt pe post de negrişori şi, măcar acum primarul ar trebui să afle asta!

    Zilele trecute am înregistrat la primărie o cerere care, potrivit legii 544/2001 îl obligă pe primar să informeze comunitatea, întrebările având ca scop devoalarea unor fapte şi întâmplări ce susţin citatul de mai sus.

    adresa 544 primarie

    Capitolele „corpul funcţionarilor publici” şi „incompatibilităţi” au ca fond cercetarea unor abuzuri tolerate şi/sau făptuite de primar, precum cele legate de declaraţiile de avere, scheme de funcţionare şi contracte de muncă în cadrul unor instituţii subvenţionate din bani publici aspecte cu atât mai importante cu cât „Vărzaru” înainte de a fi primar era administrator la 4 firme, dar şi pentru faptul că există rezerve cu privire la tratarea corectă de către administraţia locală a statutului de funcţionar public.

    Scoaterea la concurs a posturilor din administraţia publică locală este, potrivit legii, obligatorie de aceea, aş vrea să aflu tot ceea ce ţine de acest aspect într-un context în care, de pildă, se practică desfacerea abuzivă a contractelor de muncă sau, se validează ilegal scheme de funcţionare ca de pildă, a „centrului cultural şi social”, instituţie subvenţionată 100% din bugetul local, unde salariile directoarei şi a contabilei sunt la nivelul… Bucureştiului!

    În capitolul „administrarea patrimoniului” primarul trebuie să răspundă la suspiciunile ridicate de cheltuirea abuzivă a banului public; de pildă, cel puţin 28 de miliarde de lei au fost direcţionate în contul societăţii „Regele marocanilor”, proprietatea naşului lui „Vărzaru” şi, aproape 1 miliard de lei sunt alocaţi, prin hotărâre a CL, unui simulacru de comemorare a 650 de ani de atestare documentară a localităţii noastre în timp ce, spitalul –unde în urmă cu câteva zile a murit un copil de 3 ani, continuă să rămână subfinanţat cu medicii ce sunt …pe ducă adică, pe picior de plecare!

    adresa 544 primarie pg 2

    Nu sunt futurolog, dar chiar dacă nu se va modifica legea electorală şi candidaţii la primării vor rămâne doar la examenul unui unic tur de scrutin, afirm public, că Vasile Coman va avea parte de aceleaşi dezavuări, precum Ponta -incă, şeful de partid al lui „Vărzaru”!

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentSlujbismul ca magistratură!
    Articolul următor…De la Tisa pân` la mare!
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here