Cioplitorul de ţepe

  0
  886

  În timpul loviturii de stat din decembrie am avut şansa de a pătrunde în imobilul din str. Pangrati –TVR şi, pentru că iniţial, chiar eram convins că asist (activ), la o revoluţie, am fost revoltat când pe culoarele televiziunii l-am văzut pe fostul ministru Fazekas dar, uimirea mea a fost „cenzurată” imediat de regretatul Florin Orezeanu, probabil cel mai talentat cameraman din TVR care, discret, m-a avertizat că sediul instituţiei era plin de securişti!
  După 25 de ani de la acel eveniment privesc către Mircea Dinescu, ca înspre un foarte talentat şi harnic …cioplitor de ţepe!
  Prea puţin îmi pasă –acum, dacă a fost, sau nu, unul din oamenii Securităţii căci, a lui stare morală îl priveşte numai pe el dar, îmi pasă de faptul că de aproape un sfert de veac cioplitorii de ţepe fac PR-ul democraţiei şi o smintesc ca pe târfa din Arles şi, nici în politica românească, nici în societatea civilă nu există un Vincent van Gogh căruia să i se facă milă şi să o reabiliteze astfel, încât să redevină ceea era înainte de a se prostitua!
  De aceea, contiui să cred că o lege a lustraţiei (şi) în presă este de actualitate şi acum căci, nu numai articolul semnat de SRS din „Expres Magazin” dar, proba verităţii acestui demers este oferit chiar de către Nistorescu căci, vă întreb: câinele sau pisica are în nări amprenta olfactivă a şoarecelui?

  http://www.expresmagazin.ro/sorin-rosca-stanescu-este-klaus-iohannis-ofiter-acoperit

  PS.
  Printre documentele personale din vremea activităţii mele de corespondent de presă există copia scrisorii adresată domnului Strorescu Stânişoară, prin care solicitam administraţiei postului de radio „Europa Liberă” 2500 de mărci adică, suma cerută de un amic, cunoscut editor de ştiri bucureştean, căruia, cineva din securitate contra acestei sume i-a garantat achiziţionarea, în anul 1992, dosarullui… Cornel Nistorescu!

  P.PS
  Mărcile nu au fost remise motivul invocat fiind preluarea prin contract, de către Radio Contact a emisiunilor Europa Liberă!

  Mircea Şerban
  Buciumi, Şomcuta Mare

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentACUZ!
  Articolul următorScrisoare deschisă către Rareş Bogdan
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here