MAIEUTICĂ

  2
  857

  Cât de bolnav să îţi fie creierul pentru ca în Anul Domnului 2015, după ce moderatorul unui simpozion UE solicită participanţilor un minut de reculegere în memoria victimelor din clubul „Colectiv” şi de la Paris să contralicitezi cu un minut de tăcere în amintirea martirilor de la Moisei, chiar dacă eşti (încă) prefectul judeţului şi te afli la …Moisei?

  Cum să faci dovada unei grave scăpări de memorie –tocmai în proximitatea logicii şi patologiei patriotismului fascistoido-bolşevic, lăsând pradă uitării pe morţii de la Atocha, sau Mihăileşti, sau din Apuseni şi Siutghiol, ori pe cei din autocarul groazei din Muntenegru când, la Moisei fiind în noaptea minţii tale de prefect să vrei morţiş să le aşterni în vraişte culcuş la toţi martirii neamului?

  Cât de virusat îţi poate fi softul, pe care partidul ţi l-a vârât în căpăţâna căruntă deja, şi (încă) de prefect –aidoma chip-ului RFID (Radio frequency identification) pe care din slugărnicie faţă de păpuşarii acestei lumi bolnave, vă pregătiţi a o băga cu forţa în români, să vrei şi arogant şi să jigneşti s-o faci în văzul şi auzul lumii?

  Cât de nesimţit să poţi a fi să demonstrezi că eşti minţind, că eşti alături de o mamă căreia neglijenţa în serviciu –până la proba contrarie chiar, abuzul şi malpraxisul, i-au ucis copilul, când cel care îţi cere demisia de onoare are proba minciunii tale?

  Cât de redus la creier poţi a fi cărând pe umeri capul căruntului prefect, implicându-te într-o chestiune specifică primarului –zis K che, asumându-ţi consecinţe de natură penală şi riscul unei tragedii, încălcând legea fără să îţi pese nici de lege nici de propria-ţi onoare?

  Ce casă de nebuni a devenit partidul –care te-a ridicat în hăul de prefect, al cărui preşedinte (cu dosar penal), îşi permite, ceea ce nici măcar Mengele n-a făcut, a afirma că vişeuanilor le dă dreptul la viaţă un politruc al PSD?

  Mi-am permis a pune aceste întrebări cetăţene Rohian căci, am proba juridică ce le susţine şi, dacă te simţi lezat de această maieutică, de opiniile mele, ai dreptul de a face apel la justiţie dar, cred că vom scăpa căci, legea nu-i condamnă pe nebuni!

  Mircea Şerban,
  Moisei – Vişeu de Sus, Maramureş

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent„K che” -Un macho fals!
  Articolul următorUtopia documentarelor…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here