O NOUA UCIDERE DIN CULPA A UNUI EX SEF AL POLIȚIEI

0
3651
Mircea ȘERBAN -senior editor

Comisarul Ioan ALEXANDRU -ex șef al Poliției orașului Vișeu de sus, a fost omorât pe o trecere de pietoni din localitatea Vișeu de Sus, în zona fabricii TANIN.
Autorul faptei, cetățeanul Ioan Ivașcu, se află -la aceasta oră, la sediul Politiei pentru audieri.
Deocamdată, nu am reușit legătura cu procurorul de caz însă, posed o declarație a ofițerului de servici al Poliției Vișeu de Sus conform căruia, autorul faptei Nu este deocamdată în stare de reținut pentru 24 de ore.
În jurul orei 16 comisarul Alexandru a fost văzut -în zona Hera, conducând mașina personală în direcția Vișeu de Sus.
Ciudățenia legată de această întâmplare este aceea, că în urma cu ceva timp un alt comandant de secție de poliție a fost asasinat în chiar biroul său din Vișeu de Jos și, nici în acest caz, încadrarea de ucidere din culpă nu poate fi ignorată!
Mâine dimineață voi reveni cu detalii

Mircea Serban

Vișeu de Sus 24. 01. 2018 orele 22:08 – 22:22

Post Scriptum

Potrivit informațiilor oferite, azi dimineață, de comisarul Stefan Danci -șef al Poliției Vișeu de Sus, mașina condusa de Ioan Ivașcu rula cu o viteză peste limita legală, conducătorul auto fiind cooperant cu autoritățile de anchetă Nu este considerat a fi pericol social de aceea, nu s-a dispus reținerea, iar din declarațiile sale rezultă că, ar fi fost orbit de o altă mașină ce venea dintr-o stradă laterală astfel, pur și simplu s-a trezit cu victima în fața autovehiculului.
Nici conducătorul auto și nici victima nu au consumat alcool, testul de alcoolemie confirmând aceasta, dar ceea ce urmează să stabilească o expertiză tehnică a autovehicolului este viteza cu care rula în momentul impactului de asemenea, rămâne o întrebare fără răspuns: de ce conducătorul auto, Ioan Ivașcu nu a văzut cele două persoane aflate pe ”zebră” până ce câmpul său vizual a fost obturat de fascicolul luminos al autovehicolului ce venea din lateralul DN 18?
Întrebarea aceasta are un background conferit de Codul Rutier (OUG 195/2002) Art. 72 (2), iar obligativitatea acordării de prioritate celor ce treversează prin locuri semnalizate, marcate adică, o ”zebră” este reglementată prin textul art. 123, și 125 al Regulamentului ori, în cazul de față comisarul Ioan Alexandru și soția acestuia au fost surprinși de mașina criminală pe o trecere de pietoni presemnalizată ceea ce conferă, indubitabil, circumstanța agravantă și anume aceea, de pericol social, întrucât Ioan Ivașcu NU A RESPECTAT NICI VITEZA LEGALĂ în localități, NICI PRESEMNALIZAREA TRECERE PIETONI, ce îl obliga să reducă viteza, CHIAR PÂNĂ LA VALOAREA ZERO, pentru A ACORDA PRIORITATE, așa cum impun aceste norme de lege!

Buletinul Informativ al IPJ Maramureș este laconic și precizează următoarele: …” Viaţa pietonilor este în pericol şi pe trecerile pentru pietoni semnalizate, atunci când şoferii, grăbiţi sau neatenţi, nu le respectă prioritatea! La aproximativ o oră şi jumătate de la nenorocirea de la Moisei, poliţiştii au fost sesizaţi că şi pe strada Aleea Eroilor din Vişeu de Sus a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Şi de această dată victima a fost tot un pieton, care circula regulamentar. Bărbatul, de 55 de ani, domiciliat în oraş, a fost surprins de un autoturism în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Impactul i-a fost fatal bărbatului accidentat. Acesta a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 29 de ani, din oraş, care nu se afla sub influenţa alcoolului.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.”

https://mm.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-informativ-25-01-2018

Am fost invitat de purtătoarea de cuvânt să depun o Cerere în baza legii 544/2005 pentru a afla de ce împotriva vitezomanului nu s-a dispus reținerea și cercetarea sub stare de arest.

(Ezoteriștii interpretează ca fiind semne ce trebuie luate în considerare faptul, că anul 2017 a demarat tot cu uciderea din culpă a Agentului de poliție Nistor, șef de post la Vișeu de Jos, crima fiind datată- 04 ianuarie și, iată, 2018 cu uciderea fostului comandant al Poliției Vișeu de Sus.)
Vă voi ține la curent cu dosarul și evoluția procesului…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDacă scrumierele ar putea vorbi!
Articolul următorUn alt abuz al statului mafiot
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here