COMUNICAT DE PRESĂ

0
1266
Mircea ȘERBAN -senior editor

În anul Centenarului Marii Uniri și al Războiului pentru întregirea neamului, guvernanții României exersează în formă continuată disprețul față de societate și istoria poporului român, nesocotind istoria națională alături de cei care, decenii de-a rândul au scris-o și au rescris-o în conformitate cu interesele dictate de puterile ascunse în spatele binomului ”vodka-cola” –cum sugestiv a intitulat savantul Denis Buican Peligrad acordul încheiat între Casa Albă și Kremlin, pentru guvernanți Constituția României fiind o valoare nulă!
Ministerul Culturii și Identității Naționale a organizat un concurs de idei pentru crearea unui produs imagologic –un logo, care să reprezinte Centenarul Marii Uniri, iar în acest sens a desemnat câștigător propunerea numită ”Hora” aceasta fiind utilizată pentru toate materialele și evenimentele dedicate Unirii de la 1918.
Publicația ”Cronica Vișeuană” adresându-se la data de 08. 05. 2018 Instituției Avocatului Poporului, cerea dlui Victor Ciorbea să someze Guvernul României –sub sancțiunea chemării în judecată, pentru ca acesta să oprească difuzarea logo-ului centenar atât în țară cât și în afara frontierelor României și să modifice dispunerea culorilor tricolorului astfel, încât să nu fie încălcată legea fundamentală, pentru a putea fi utilizat în vederea celebrării Centenarului Unirii și Războiului pentru Întregirea Neamului!
Conform legislației în vigoare în 30 de zile ar fi trebuit ca Avocatul Poporului să răspundă Memoriului adresat dar, … n-a fost, n-a fost, n-a fost așa căci, pentru Dl. Ciorbea și cei din oligarhia puterii chestiunea neconstituționalității unor legi, instrumente administrative sau diplomatice, nu este un motiv de atenție și implicare!
În consecință, publicația Cronică Vișeuană a chemat în judecată Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe pentru ca instanța de judecată să se pronunțe în legătură cu:
– Încălcarea Constituției României art. 12 (1) –simboluri naționale,
– Neglijență și abuz în serviciu, art. 248-249 NCP,
– Comunicare de Informații false art. 404 NCP, Lg. 286/2009.
Cetățenii doritori a semna în solidar cu inițiatorii acestei sesizări a intanței o pot face fie la redacția publicației CERTITUDINEA, fie la Sediul UZPR, sau scriind pe adresa: mirceaserban_mircea@yahoo.fr

Mircea Serban
Senior editor
Vișeu de Sus, 19. 06. 2018

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentJocul secund al unui muzeu și lecția de anatomie
Articolul următorTârfa cu respect
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here