PETITIE

0
1816

Dnei. Gabriela FIREA

Primar General al capitalei României

B-dul Regina Elisabeta 
nr. 47, Sector 5, Bucureşti
telefon: 021.305.55.00

Stimată Gabriela FIREA,

Sunt Mircea ȘERBAN, un cetățean român, participant activ la viața socială și economică a României, jurnalist independent, ex corespondent al posturilor de radio Europa Liberă, BBC World Service și Deutsche Welle, în prezent administrator și Senior Editor al publicației on line www.cronicaviseuana.ro.

Am aflat, cu stupoare, despre reînnoirea cererii unor cercuri ostile României adresată Primăriei Generale a Bucureștiului, capitala României, prin care este solicitat – a 5-a oară,  imobilul Palatului Dacia, în vederea înființării unui Muzeu al Holocaustului!

Fără a mă erija în istoric, am să vă aduc la cunoștință următoarele:

  1. Definiția, dată chiar de reprezentanți ai sioniștilor,  holocaustului este următoarea: ”uciderea, prin ardere, a fiecărui evreu”.
  2. Din cunoștințele mele, subliniez faptul că, deși nu sunt licențiat, sunt absolvent al Școlii Superioare a Jurnalism -Bálint Gyōrgy, Budapesta, nu am știință, ca  pe teritoriul României să fi fost petrecut vreun act de astfel de barbarie precum cea din definiția existentă chiar pe frontispiciul Yad Vasem -Memorialul Victimelor Holocaustului, din Ierusalim.
  3. Nici un manual de istorie, națională sau universală, editat în România post-belică, nu conține informații despre o eventuală urmă de holocaust în România!
  4. Academia României – cel mai important forum științific și cultural al țării noastre, nu a confirmat zvonurile unor cercuri ostile românilor și statului român, ipotezele  conform cărora pe teritoriul României ar fi fost arși de vii, în masa,  oameni, darmite evrei -sefarzi sau ashkenazii!
  5. În calitate de jurnalist am cercetat arhivele militare din țara noastră și nu am găsit vreun ordin de serviciu pe unitate, sau ordine de luptă, prin care să se fi implicat militari români în arderea de vii a unor semeni!
  6. Definiția pe care Dicționarul Explicativ al Limbii Române -DEX, o dă substantivelor: muzeu, memorial este: MUZÉU, muzee, s. n. Instituție care se ocupă cu strângerea, păstrarea, cercetarea, punerea în valoare și expunerea obiectelor care prezintă interes istoric, științific, artistic etc.; clădire în care sunt păstrate și expuse astfel de obiecte.                                                                                                                  MEMORIÁL, -Ă, memoriali, -e, s. n., adj. I. S. n1. Specie literară, asemănătoare cu însemnările de călătorie și cu memoriile, care consemnează observații științifice, amintiri ori impresii personale asupra faptelor sau evenimentelor la care a participat cineva sau care s-au petrecut în timpul vieții cuiva. 2.(Înv.) Memorandum (1). 3. (Livr.) Monument sau clădire ridicate în amintirea unui eveniment sau a unei personalități. II. Adj. 1. Care este înregistrat în minte; din memorie (1). 2. Care servește pentru a aminti un eveniment însemnat, o persoană etc.; comemorativ. [Pr.: -ri-al]   Din germ. Memorial, fr.mémorial, lat. memorialis.

Prin urmare, tentativa repetată de a induce în memoria colectivă o eventuală culpă, individuală sau colectivă, națională, conform căreia românii și statul român ar avea vreun amestec, implicare  într-un eveniment ce nu s-a petrecut pe teritoriul României este inadmisibilă, căci fapta nu a existat!

Implicarea Parchetului General al ICCJ, Academia României, Guvernul României și Președinția României este vitală pentru a respinge cererea -fie și pentru a 5-a oara!

Cer așadar, dumneavoastră, în calitate de Primar General al Capitalei României, să refuzați punerea pe zi a Ședinței Consiliului General al Capitalei Cererea acelui grup ostil și să solicitați organelor competente ale ICCJ cercetarea aprofundată a cazului!

România, potrivit Constituției este stat suveran și independent, în care legea cu privire la educație și învățământ nu poate fi manipulată, iar acțiunile care aduc prejudicii statului sunt interzise!

Solicitați, vă rog, intervenția tuturor autorităților competente ale statului pentru a stopa atacurile la adresa României și a istoriei naționale!

Mircea ȘERBAN

Vișeu de Sus, 28. 05. 2019

PS. Petiția a fost înregistrată sub nr. 1741161/2019-05-29.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentExerciții de contemplare a minciunii
Articolul următorSCRISOARE DESCHISĂ adresată Sfântului SINOD al BOR și în atenția Preafericitul Patriarh DANIEL
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. Am pornit, în anul 2022, un post de radio ”CERTITUDINEA”, pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire” iar, în acest an -2024, ”Redio LOCO ROMANIA”, pe net radioloco.ro. Sunt membru DEMISIONAR al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ. Potrivit normelor legii fundamentale am datoria si obligația de a apăra România de aceea, nici gura nu-mi mai tace, iar când scriu eu nu fluier...