Începând cu acest număr publicația on-line www.cronicaviseuana.ro va publica corespondențele din Italia semnate de sigheteanca Julia-Sandra Vîrstaprietena tinereților petrecute cu Monica Lovinescu, Jean Bălin, Alain Paruit, Echim Vancea și întâlnirile noastre de la Librăria Eminescu unde, râdeam în nasul maiorului Medruț șeful Securității … oh, tempora!

Sandra, fetița cu păr bălai ne va încânta -după mai bine de 45 de ani, cu minunatele-i corespondențe din Italia, țara unde a luptat legendarul maramureșean Nicolae DUNCA de Șieu,  alături de marele Garibaldi  în bătăliile pentru unificarea Italiei, dar și în războiul civil din America!

Sandra, bine ai venit în redacția online a publicației Cronica Vișeuană!

============================================

Universitatea LUISS din Roma a ales “Beagle Learning” drept cîstigatorul “LUISS Special Track la GESA” by Julia-Sandra VÎRSTA

Premiul recunoaște soluția EdTech în spațiul de învățământ superior care sprijină experiențe de învățare activă, bazate pe cercetare pentru studenți. În plus, promovează profund experiențele online și în prezenţă și încurajează un sentiment de apartenență și de comunitate în rândul studenților, profesorilor și părților interesate.
Selectat dintre cei peste 265 de candidați din 46 de țări, Beagle a fost ales ca fiind cel mai capabil să îmbunătățească și să susțină modelul educațional al lui Luiss axat pe învățarea bazată pe investigații.
„Suntem onorați să primim acest premiu și să avem posibilitatea de a colabora cu Universitatea Luiss pentru a inttoduce învăţământul bazat pe investigație în universitatea lor. Elevii vor fi instruiți și vor folosi în mod explicit abilitățile transferabile, cum ar fi abilitățile de conducere, de construire a consensului, de cercetare, de scriere, de vorbire și de întrebări”, a declarat Turner Bohlen, CEO al Beagle Learning.
Rectorul Universității Luiss, Andrea Prencipe, a adăugat: „Luiss este o universitate de științe sociale deschisă inovației. La universitatea noastră

credem că tehnologiile digitale pot îmbunătăți eficiența educațională a acțiunilor noastre în și în jurul învățământului superior și suntem mândri că ne-am alăturat inițiativei GESA. Beagle Learning ne va ajuta să ne îmbunătățim modelul bazat pe cercetare pe care îl introducem în programele noastre și, ulterior, să punem întrebările studenților, abilitățile de analiză și de gândire critică în centrul tuturor activităților.”
Evenimentul final a avut loc zilele trecute când Bohlen de la Beagle Learning și-a prezentat soluția într-un showroom virtual cu cele mai bune startup-uri EdTech din 2021.
Dar să vedem cine este Beagle Learning:
Misiunea Beagle Learning este de a construi o generație de soluționatori de probleme în colaborare, capabili să abordeze cele mai mari provocări și oportunități de astăzi. Beagle lucrează cu instituții pentru a lansa programe de învățare bazate pe cercetare care antrenează abilități de gândire de ordin superior elevilor lor și creează un sentiment de apartenență la școală. Profesorii și studenții din facultate folosesc platforma Beagle Learning pentru a colabora la proiecte de care sunt entuziasmați, folosind un proces structurat, condus de studenți. Beagle îi ajută pe elevi să învețe cum să învețe, să gândească critic și să găsească soluții la probleme dificile și complexe. Pentru mai multe informații, vizitați www.beaglelearning.com
Julia-Sandra Virsta
Roma, 23 februarie 2022

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDAIMONUL ȘI RĂZBOIUL DIN UCRAINA
Articolul următorLumina tiparului, ochiului vederii și daimonul ce mână războiul
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here