Bişniţarul, legea şi administraţia nativeă…

  0
  835

  La 30 iunie 2010 a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor artwork. seventy five şi seventy six al. 2 din Constituţia României, Legea nr. 132 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice.
  Astfel, deşeurile de hârtie şi carton, metale şi plastic, sticlă urmează a fi – obligatoriu, colectate selectiv începînd cu information de … 09 octombrie!
  Pentru că –deocamdată, legea obligă doar instituţiile publice, lumea din jur nu pare a fi afectată sau interesată de dedesupturile acestei legi dar, cunoşte deja cutuma potrivit căreia, orice lege care apare în spaţiul public românesc atrage după sine şi …bişniţa!

  Cât timp am fost la Bucureşti –pentru a instrumenta în instanţă cazul averii lui Pop “Şimonoaie”, cineva mi-a lăsat în cutia poştală un înscris de valoare incontestabilă! Poartă numărul 14119 şi a fost înregistrat în registrul de ieşiri la information de 16. eleven. 2010. Este ştampilat. Cu insemnele heraldice ale republicii România şi textul Primăria Vişeu de Sus.
  Sub antet se află textul, Către
  Cele trei puncte sugerează faptul că destinatarul urmează a fi trecut … de mână.
  Apoi, după ce mâna norocoasă va trece identitatea celui către care va merge –via curier, documentul continuă astfel: …
  “Având în vedere faptul că activitatea de salubrizare din oraşul Vişeuropean de Sus este concesionată de către S.C. HERODOT GRUP S.R.L, prin prezenta vă solicităm să încheiaţi contractul de salubrizare cu această agencyă care are delegate toate activităţile aferente acesteia, fiind singura firmă care are voie (sic!) să colecteze din zona administrativ teritorială a oraşului Vişecu de Sus deşeuri de orice natură.
  Anexat vă transmitem actele necesare care dovedesc cele de mai sus, urmând ca dvs. să vă conformaţi, recognizeând Legea nr. 132-2010. “
  Semnătura aparţine lui… Vasile CIOLPAN, primar.
  Întrucât exemplarul aflat în posesia subsemnatului este xeroxat, afirm cu toată răspunderea că, semnătura primarului Vasile CIOLPAN este un … fals copiat good?
  Dacă, semnătura primarului nu este un fals şi onorabilul electrician “care este” Vasile Ciolpan a semnat înscrisul, atunci există premize suficiente pentru speculaţii care să întărească următoarele:

  – formulation “singura agencyă care are voie” pune în evidenţă apucăturile, reminiscenţa comunistă a autorului, o elocventă mostră de retard intelectual,
  – halima –zăpăceala, creată prin abaterea conştientă a termenului “colectare selectivă a deşeurilor” către sintagma “salubrizare” este nu numai consecinţa imbecilismului celui ce o exersează, dar mai ales o tentativă de manipulare a pieţei prin discriminarea resurselor umane şi beneficiarilor acestora,
  – prin activitatea de curierat la care se dedă, acesta a devenit un bişniţar de mîna a 2-a!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedenttake place pentru salvarea averii oraşului Vişecu de Sus
  Articolul următorAmoralia…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here