IPOCRIZIA ca kindă de exersare a puterii

  0
  777

  Săptămâna trecută librăriile bucureştene au scos pe piaţă noile coduri -civil şi penal, în baza cărora cetăţeanului român i se va „măsura” adevărul, dreptatea (?)… l-am răsfoit şi mare mi-a fost mirarea constatând faptul că ipocrizia este o forma de exersare a puterii.
  Am să exemplific această aserţiune, îndrăznind a malesţine în by the use ofţă speranţa cu privire la o reacţie pressingă, vizibilă şi la nivelul Constituţiei care, are unele articole nule de drept!

  Articolul 861 al. 3 din Codul Civil arată astfel: …”În condiţiile legii, bunurile proprietate publică pot fi date în administrare sau în folosinţă şi pot fi concesionate ori închiriate”.
  Dacă actuala redevenţă este de 3% -probabil va fi ridicată la 5%, mă întreb: care să fie valoarea chiriei pe care statul ar fi dispus să o stabilească, în baza unui contract de închiriere a zăcămintelor de aur de la Roşia Montană, Consiliului native Roşia Montană?
  Trebuie să mai observ în legătură cu acest articol al Codului Civil, faptul că este neutru în raport cu prevederea -complet discriminatorie la adresa CL ale administraţiei descentralizate locale, din Constituţia exactă, art. 136 Proprietatea, care arată…”în condiţiile legii organice, ele (bunurile publice -NA), pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea ele pot fi date în folosinţă gratuită (!!!), instituţiilor de utilitate publică”
  Exemplul oferit de art 863 (c) se referă la cazurile de dobândire a dreptului de proprietate publică şi arată că se realizează prin…”donaţie sau legat acceptat în condiţiile legii dacă bunul prin natura lui, sau prin voinţa dispunătorului devine de uz sau interes public”.
  Întrebarea care nu se lasă mult aşteptată şi trebuie să ajungă şi la urechile celor de la Guvern sună astfel: Este dispus Guvernul să doneze Comisiilor Locale dreptul de proprietate asupra lavatoryăţiilor subsolurilor localităţilor aflate în administrarea acestora?
  Dacă nu, îşi va demonstra ipocrizia!
  Bucureşti, 05 oct. 2011

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentSE RUPE the usa!
  Articolul următorPNL Maramureş vomită USL!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here