PNL Maramureş vomită USL!

  0
  786


  Zilele trecute -la Bucureşti fiind, am atras atenţia unor lideri precum, Meleşcanu, Nicolăescu, Tăriceanu, Vosganian, despre faptul că în PNL Maramureş există o tendinţă centrifugă, de marginalizare, chiar de distrugere a unora organizaţiile teritoriale.
  Fenomenul este cu atât mai lipsit de logică cu cât aceste organizaţii –în speţă, Vişeu de Sus şi Borşa, la precedentele alegeri locale au înregistrat rezultate mult peste media pe ţară!
  Nici unul -din cei pomeniţi mai sus, nu a făreduce declaraţii, ba mai mult, întrebându-i, ei au refuzat să îşi exprime poziţia faţă amintita stare de fapt.
  Dat fiind faptul că, bunoară pentru Meleşcanu situaţia de la Borşa este bine cunoscută, întrucât acesta are o studentă în noua conducere a organizaţiei, trag concluzia că în ce priveşte comunicarea dintre centru şi teritoriu (periferie), canalele utilizate sunt personalizate. Câte dintre acestea sunt ocultate, iartă-mă Doamne Dumnezeule, numai dracul ştie!
  Mă seduce şi pe mine idea potrivit căreia, că pentru a accede la putere mafia a ocultat partidele politice din România, iar în aceşti 21 de ani ce s-au scurs de la ejectarea lui Ceauşescu, nimeni din clasa politică nu a dorit o lege a lustraţiei, fapt pentru care nici forty de ani –suficienţi lui Moise pentru a schimba mentalul poporului său, nu vor fi îndeajuns pentru a spăla paharul şi a turna apă curată, potabilă pentru societatea românească!
  Cum –aproape, toată polulaţia activă a României se află dincolo de frontierele de stat, locuitorii patriei au devenit obedienţii celor de la putere iar, gălăgia pe care mediile de informare o tot aţâţă este de prost gust, acestea fiind lipsite de etică şi deontologie profesională. Argumentez, întrebând cititorii: este cineva care îmi poate spune ce put up de televiziune a refuzat publicitatea pentru Roşia Montană Gold employer -RMGC?
  Cât de departe poate fi dusă lipsa de appreciate faţă de lege –fie aceasta un statut de partid, dar şi faţă de om, oameni –fie aceştia membri sau non mebri de partid, se poate ilustra cu cazul de la PNL Maramureş, filiala Vişecu de Sus.

  Aici, după ce la data de 08 august a.c. au fost organizate alegeri (ilegale, împotriva statutului!), Vasile Ciolpan devenind şi „preşedinte” de filială, sâmbătă (ieri, 08 oct.), organizaţia PNL a fost vizitată de elita liberalilor maramureşeni: Berci, Bindiu, Hoban, Horj, Marinescu, Paşca, Ştef, absenţa lui Radu Stroe fiind –probabil, cu tâlc!
  Din convorbirea telefonică avută cu preşedintele PNL Maramureş, am înţeles că, dorinţa lui Radu Ştef şi a celor care reprezinta partidul în legislativ, a fost aceea …”de a afla cum sunt poziţionaţi candidaţii pe care PNL Maramureş îi va arunca în lupta pentru ocuparea primăriilor.”
  Cea mai importantă declaraţie politică însă, a fost făcută –de cine altul decât, Vasile CIOLPAN, care a spus că: …”la viitoare alegeri locale PNL va merge pe liste separate”!
  Pentru faptul că după cele afirmate de primarul Vişeului, nici unul din cei din sală, deputat sau preşedinte, nu a nuanţat poziţia exprimată de „preşedintele” Ciolpan, este clar faptul că, PNL Maramureş vomită USL!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentIPOCRIZIA ca kindă de exersare a puterii
  Articolul următorOglindă, oglinjoară…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here