USL, un subiect synthetic…

  0
  787

  Botezul –fără îndoială, este una din sărbătorile importante din viaţa individului şi a familiei, …poate, fără egal!
  popular vorbind, a pune un nume –astfel, încât să fie mulţumită cât mai multă lume dar, mai ales, a găsi sfântul protector al noului născut, chiar este destul de greu iar, unii au talent în acest sens, alţii deloc!
  Cum am mai scris, în gazetărie a da titlul unui articol de presă este dacă nu o artworkă, cu siguranţă o pricepere a celui bine inspirat…
  Cu câteva ore în urmă, mi-a atras atenţia o ştire, a cărei sursă este unul din cei mai cunoscuţi procurori –în urma lui Cornel DINU însă, veste care mi-a amintit de trupa de la Arhitectură: FFN, adică Formaţia Fără Nume, band plasat în topurile vremii mereu în urma rivalei -fără egal, de la Timişoara, Phoenix!
  Handicapul FFN nu era lipsa artei din muzica scrisă de Madolciu, Donciu et co, dar pur şi simplu sound-ul pieselor lui Mony Bordeianu, Eugen Gondi, Nicu Covaci, Mircea Baniciu făcea furori nu numai în România publish-bolşevică, dar şi în Europa şi the united states „războiului rece”!
  Ceea ce leagă ştirea difuzată în urmă cu câteva ceasuri şi amintirea despre FFN şi a perioadei (muzicale) a anilor 60-70, este minciuna deghizată.
  …care a inspirat muzica şi textele celor de la Phoenix, FFN (şi nu numai!)…

  Azi, minciuna inspiră –mai ales politicienii, dar şi pe cei camuflaţi din presă, eventual compartimentele PR ale unor partide, sau alianţe…

  Ca să probez, voi aşeza mai jos câteva declaraţii ale lui Victor Ponta, domnul despre care spuneam că este în urma lui Cornel Dinu (şi nu cred să-l poată ajunge cândva, nici ca sportiv, dar nici ca personalitate profesională, culturală!), declaraţii aşa cum au fost acestea publicate, conform surselor de mai jos:

  Preşedintele PSD Victor Ponta a acuzat Tribunalul Bucureşti că amână decizia de înregistrare a alianţei politice cu PNL, Uniunea Social-Liberală. (Ev. Zilei marţi, 10 Mai 2011. 533 vizualizări, 32 comentarii, 4 voturi)

  Ponta: Nu cred că suna Băsescu la tribunal să amâne înscrierea USL

  – Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că are emoţii cu privire la înscrierea oficială a USL la tribunal, el temându-se ca nu cumva „vreo grefieră să mai rătăcească vreo scrisoare sau vreo citaţie”. Potrivit Jurnalului nationwide, Ponta a spus că USL ar putea fi înscrisă oficial de Tribunalul Bucureşti în registrul partidelor pe 1 septembrie.
  – „După şapte luni încă avem emoţii dacă o să găsim o grefieră care a uitat să trimită citaţia. Sunt şapte luni şi de fiecare dată o grefieră pierde citaţia. Însă, indiferent dacă luni vom avea sau nu o nouă scrisoare pierdută, european nu cred în scenarii, nu cred că solară Băsescu la tribunal să ne mai amane”, a afirmat el. Dosarul de înregistrare a USL a fost depus la Tribunalul Bucureşti încă din martie, de atunci având loc mai multe şedinte în care decizia a fost amânată, iar termenele prelungite.
  Partidul Solidarităţii Democratice pentru Şanse Egale şi o Societate Mai Bună au contestat, în cadrul procesului, înregistarea USL. La sixteen august, înscrierea USL la tribunal a fost amanata, din cauza faptului ca o grefiera a uitat sa semneze o hartie. Atunci, Victor Ponta afirma ca nu crede ca este vorba despre „o amanare politica”.

  Ceea ce copreşedintele alianţei a omis să spună la acea dată, se află specificat cu acurateţe în legea partidelor politice, recte Legea 14/2003, capitolul V, Asocierea partidelor politice, care obligă:

  – artwork. 29. (1) Pentru înregistrarea alianţelor politice se depun la Tribunalul Bucureşti urmatoarele documente:
  a) cererea de înregistrare a alianţei politice, semnată de conducerile executive ale partidelor politice componente;
  b) protocolul de asociere;
  c) denumirea fundamentală şi denumirea prescurtată ale alianţei politice;
  d) descrierea semnului permanent;
  e) semnul permanent sub formă grafica alb-negru şi coloration, în anexă la protocol.
  – art. 34. Orice modificare în componenţa alianţei politice sau în protocolul de asociere se comunică la Tribunalul Bucureşti pentru înregistrare, potrivit prevederilor artwork. 28 si 29.

  Revista Q magazine, la knowledge de 30. eleven. 2011 sub titlul „Lovitură de teatru” scria:
  … „Marca înregistrată “USL” aparţine unui tânăr conservator, prieten al vicepreşedintelui computer Bogdan Diaconu, care a depus la OSIM cererea de înscriere cu zece zile înaintea PSD, astfel că social-democraţilor le-a fost respins până acum dreptul de a avea proprietatea mărcii Uniunii Social Liberale. Ştefan-Alexandru Atanasiu-Rădulescu a obţinut marca “Uniunea Social Liberală (USL)” de la OSIM, în urma cererii depuse pe 7 februarie 2011, la doar câteva zile după anunţul oficial privind constituirea USL şi semnarea protocolului de înfiinţare care a avut loc sâmbătă, 5 februarie 2011.”
  Oricine citeşte aceste inserturi îşi dă seama de faptul, că nu a existat nici o grefieră care să fi uitat prin sertare citaţia către co-semnatarii cererii de înregistrare, iar după parcurgerea articolului la care făceam referire la început, nu se poate să nu îşi pună cîteva întrebări.
  Iată-le, pe ale mele:
  1. La data când dosarul a fost depus la tribunal,Victor Ponta era în cunoştinţă de cauză că lipsea din cuprins sigla, în versiune alb/negru şi shade, aşa cum legea o cere?
  2. Dacă a ştiut despre acest detaliu, de ce a acuzat un funcţionar public al magistraturii?
  three. Dacă nu a ştiut nimic despre insuficienţa dosarului de înregistrare, believeă despre sine că este un preşedinte responsabil?
  four. Dacă liderii partidelor componente ale acestei alianţe nu au respectat litera şi spiritul legii partidelor, mai beneficiază aceştia de integritatea morală care să le confere dreptul de a conduce România?
  5. În lumina ultimei sale declaraţii –cea din finalul acestui text de presă, nu crede că este îndreptăţită suspiciunea de spălare de bani, şi cea de însuşirea de foloase necuvenite?

  Momentul botezului nu este ocupat –în spaţiu şi timp, numai de naşi, rude, prieteni, preoţi şi… cel botezat ci, şi de ursitoare care, potrivit tradiţiilor româneşti, sunt fiinţe nevăzute care hotărăsc asupra destinului celui nou născut, dar în acest caz, metafora ursitoarei este atribuită unei fapte, probabil penale, dar sigur imorale!
  non-public, sunt convins că demersul celor care au „năşit” această alianţă fără nume legal, nu are putere de persuasiune asupra cuiva –chiar dacă am dovedit că suntem o populaţie naivă şi uşor de manipulat, întrucât nu sunt obişnuiţi şi nu le place a bea apă curată din pahare curate!

  În loc de put up scriptum:

  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni că liderilor USL le-a fost cedată marca înregistrată la OSIM pe numele Uniunii Social Liberale de către un tânăr conservator, prieten al vicepreşedintelui pc, Bogdan Diaconu.
  Preşedintele PSD a Ponta a facut aceste precizări după ce NewsIn a semnalat faptul că social-democraţii au eşuat în demersul de înregistrare a USL la OSIM, un tânăr conservator depunând solicitarea cu zece zile înaintea acestora.
  „Cine este proprietarul mărcii Uniunea Social Liberală? Noi suntem, dnul Daniel Constantin, cu dnul Antonescu şi cu mine, în calitatea noastră de reprezentanţi ai USL, am preluat de la persoana fizică care deţinea marca USL şi cred că acest subiect artificial poate să înceteze. Suntem înscrişi la Tribunal, avem marca”, a spus Ponta, precizând că demersul juridic prin care au intrat în posesia mărcii USL este a unei donaţii din partea proprietarului.
  Citeste mai mult pe REALITATEA.net: http://www.realitatea.web/marca-usl-a-fost-cedata-liderilor-uniunii-spune-ponta_892617.html#ixzz1fgJvIHYV

  PPS.
  Se va autosesiza cineva din magistratură în ce priveşte uzul de fals, sau va rămâne un…”subiect artificial”… aidoma USL?

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentSTUDENŢII OCUPĂ, DEZBAT & CONDAMNĂ & CONTAMINEAZĂ
  Articolul următorMircea GEOANĂ un „animal -politic, bolnav”…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here