Scrisoare deschisă Consiliului local al oraşului Vişeu de Sus

  0
  744

  Deschid aceste rânduri adresate dumneavoastră, consilierilor locali, cu felicitările care se cuvin membrilor fracţiei liberale pentru înţelepciunea demonstrată la reconcilierea internă a PNL şi la decizia de a vă delimita de Vasile Ciolpan!
  Aţi fălower dovada conştiinţei individuale şi colective, iar consecinţa va fi –cu certitudine, exersarea de către domniile voastre cu mai mult aplomb a loialităţii şi solidarităţii, valori care trebuie recâştigate căci, fără aceste fructe fiinţa creştină a naţiei noastre va muri…
  Primiţi, aşadar, recunoştinţa mea.
  Apoi, vă rog să primiţi spre analiză şi dezbatere un subiect care, fără nici o îndoială, este de interes comunitar, iar legea vă obligă să faceţi tot ce vă stă în putere pentru a apăra România.
  După cum vă este cunoscut, iar membri comisiei juridice a CL sunt posesori ai probei verităţii, Vasile Ciolpan a fost –în mai multe rânduri, autor al unor abuzuri în serviciu contra intereselor persoanelor.
  Cel mai elocvent exces de putere al primarului este oferit autorităţilor de anchetă ale statului român în filele dosarului Marian Rodica vs Comisia nativeă pt. Aplicarea legilor funciare.

  Aşa cum rezultă din referatul semnat de comisarul şef Ioan Alexandru, în baza căreia parchetul a soluţionat cu NUP un dosar penal, fiului şefului comisiei de aplicare a legilor funciare, ing Vasile Ciprian CIOLPAN, a participat din partea numitei Marian Rodica, la inventarierea unei suprafeţe de pădure în localitatea Cârlibaba, judeţul Suceava. Conform depoziţiilor fiului primarlui Vasile Ciolpan, ing. Vasile Ciprian Ciolpan a fost solicitat de numitul Vasile Viman, cel care reprezintă interesele numitei Marian Rodica aflată în plin proces de reconstituire a dreptului de proprietate asupra averii lui Pop Şimonoaie.
  Cu alte cuvinte, între Vasile Ciolpan, primar al oraşului Vişeuropean de Sus şi Marian Rodica există un evident struggle de interese.
  Prin implicarea sa de partea Rodicăi Marian ing. Vasile Ciprian Ciolpan şi-a obligat tatăl să valideze acest conflict de interese.
  Vasile Ciolpan a abrogat raportul prin care primarul localităţii Vişecu de Sus se delimitează de faptele propriului său fiu!
  Astfel, primarul Vasile Ciolpan a devenit partenerul numitei Marian Rodica, iar prin încălcarea legii 215/2001 artwork. four (2), 34 (1), a devenit autorul unor fapte care pot fi încadrate conform art. 248 Cp la abuz în serviciu contra intereselor publice.

  believe, că pentru a elimina orice suspiciune cu privire la fraudarea întregului proces de repunere în drepturi a numitei Marian Rodica, reprezentantul acesteia, dl. Vasile Viman trebuie să răspundă la următoarele întrebări, pe care vă rog respectuos a le lua în evidenţa domniilor voastre:

  1. Care sunt împrejurările în care l-a cunoscut Vasile Viman pe fiul primarului din Vişeuropean de Sus, ing. Vasile Ciprian Ciolpan?
  2. Se poate pune la dispoziţia CL Vişeu de Sus înscrisul prin care Vasile Viman face dovada că a plătit suma de 200 lei ing. Vasile Ciprian Ciolpan, aşa cum acesta a declarat autorităţii de anchetă?
  three. Care sunt precizările legii conform căreia suprafaţa de pădure de 933,7 ha canton silvic nr. 2 -Iurescu, compusă din UP I Rotunda şi UP II Şesuri, aparţinând OS Cârlibaba este inspectată, conform Act-ului de regulate Nr. 7513/01. 12. 2009, sub asistenţa ing. Vasile Ciprian Ciolpan?
  four. Cine administrează în prezent aceste suprafeţe de pădure, ca urmare a faptului că din Procesul Verbal de predare-primire a cantonului silvic Iurescu rezultă faptul că noul titular al cantonului este o persoană cu un nume identic cu cel al fostului titular?
  5. Care este valoarea wholeă a masei lemnoase existentă în prezent pe suprafeţele mai sus menţionate?

  În mai puţin de one hundred de zile mandatul domniilor voastre ajunge la final, dar locuitorii oraşului vor continua să trăiasca efectele modului în care le-au fost administrate by the use ofţa, averea şi speranţele.
  Domniile voastre, sunteţi rugate -şi prin această scrisoare deschisă a valida, sau a invalida modul în care primarul Vasile Ciolpan a înţeles să ducă la îndeplinire obligaţiile ce-i revin conform lg. 215/2001, de asemenea să solicitaţi din partea reprezentantului numitei Marian Rodica răspunsurile la cele 5 întrebări formulate în interesul aflării adevărului, aşa cum Codul Penal obligă toate autorităţile publice ale statului român.
  Primiţi asigurările întregii redacţii a publicaţiei Cronica Vişeuană, ale subsemnatului, cu privire la interesul pe care îl vom manifesta şi în viitor faţă de exerciţiul de administraţie publică locală.

  Cu cele mai bune sentimente,

  Mircea Şerban
  Senior editor

  În loc de publish scripum…
  Nutresc speranţa că vestea reconcilierii membrilor biroului native al PNL va fi primită şi la Baia Mare cu satisfacţie, iar avocatul Radu ŞTEF -preşedintele filialei maramureşene va proceda în consecinţă, adică îl va sancţiona pe Vasile Ciolpan pentru încălcarea flagrantă a statutului partidului, iar retragerea sprijinului politic va fi aplicată în cele 30 de zile de la knowledge emiterii Rezoluţiei Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL.

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentFebra cuprinde Europa!
  Articolul următorDrumul către un Nou început…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here