Acuz!

  0
  798

  Şedinţa extraordinară a Consiliului native –CL, Vişeu de Sus din 05 martie a.c. a fost suspendată ca urmare unor ameninţări şi violenţe verbale săvârşite nemijlocit de către Nicolae Adrian FILIP, candidat impartial care, la numai cinci zile după un precedent identical, a recidivat!
  Vice-primarul Grigore Ciolpan a depus un denunţ penal la parchet împotriva lui Filip, încadrarea juridică fiind aceea de infracţiune contra demnităţii –ultraj!

  Nicolae Adrian FILIP –poreclit „buhaiu`” este consilier impartial ca urmare rezultatelor scrutinului din 10 iunie 2012, când a candidat şi pentru fotoliul de primar dar, şi el a fost „măturat” de Vasile Coman „Vărzaru” care, şi-a înfrânt fără drept de apel toţi contracandidaţii, este contestat nu numai de majoritatea membrilor consilieri dar, este în dizgraţia întregii comunităţi vişeuane, din partea căreia a primit vreo seven hundred de voturi.

  Fără nici o îndoială, nimeni din cei care în decembrie 89 şi-au riscat by means ofţa iar, unii au şi murit, nu a crezut că by the use ofţa de după Ceauşescu va fi mai rea!
  Dacă în urmă cu mai bine de 23 de ani alimentele erau raţionalizate, astăzi comportamentul conducătorilor scumpei noastre patrii este –ca urmare depistării elementelor de iraţional, revoltător!
  Suveranitatea şi demnitatea fiecărui cetăţean dar, şi cea colectivă, este călcată în picioare cu dezinvoltură –uneori, chiar de către persoane care ocupă funcţii publice atât la nivel native cât şi la centru şi, ceea ce este de asemenea rebellionător, este că lumea se resemnează iar, autorităţile slăbesc, îşi pierd chiar autoritatea!

  Când locuitorii unui oraş, unei patrii, îşi pierd suveranitatea –adică, nu mai pot dispune liber de soarta lor căci, li se ia autonomia dar, li se suplimentează frica, când îşi pierd locurile de muncă dar, primesc avertismente pentru neplata ratelor bancare, când îşi caută calea întru adevăr şi dreptate dar, ieşind din sălile de tribunal dau nas în nas cu escrocii, gunoaiele capitalismului barbar iar, Justiţia nu poate restarta ordinea de drept, privirea acelor oameni nu este diferită de cea a unui câine de aceea, ori de câte ori cobor de la moşioară şi ajung în oraş, privind la oamenii din jur am sentimentul că, Vişeuropean de Sus este locuit de maidanezi!

  La Parchetul din localitatea noastră se fac că lucrează doi inşi care, poartă în buzunare –lună de lună, nu numai legitimaţia de procurori dar, şi lefuri de peste o mie de dolari!
  Unul dintre aceştia, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi fiind somat să prezinte actele la keep watch over l-a agresat violent pe agent!
  Amândoi, fără nici cea mai mică sinchiseală pentru procedura penală, au ignorat nu numai obligaţia de a face totul pentru aflarea adevărului şi a făptaşilor dar, în cazul fostului primar –Vasile Ciolpan, denunţurile şi plângerile penale care impuneau acestora o atitudine fără echivoc, obedienţa lor faţă de minciună şi amatorism i-a ţinut şi încă-i mai ţine, departe actul justiţiei!

  Cu referire la activitatea din Primăria Vişeu de Sus, cele peste 1300 de file ale Raportului auditoriului din 24 august 2012, privind constatările factuale arată –printre altele, că valoarea din facturile neînregistrate la mijlocul anului trecut a generat un impact negativ, exprimat în măsuri relative de 18,9%!
  Până la information de 31. 10. 2010 primarul Vasile Ciolpan a aprobat 22 de compensări –fără a fi întrunite cerinţele legale, în valoare completeă de 856.827, 24 lei, efectul acestor compensări efectuate ilegal, a condus la diminuarea veniturilor bugetului native încasat cu suma de 856.827, 24 lei pentru exercitiul bugetar 2010!
  Scriam cu câţiva ani în urmă că Vasile Ciolpan împarte banii publici aidoma unui nabab şi auditul a confirmat spusele mele căci, potrivit sintezei cu privire la constatările factuale, realitatea angajamentelor fălovable şi neonorate în perioada 2009-2012 arată, de pildă, că un număr de 139 de facturi, a cărăr valoare totală este de 5.005.246,48 lei, au o stare contabilă de neînregistrare şi neachitare!
  Vasile Ciolpan este însărcinat şi cu un număr de 20 de facturi neînregistrate şi neachitate –pentru calamităţi şi situaţii de urgenţă, a căror valoare totatlă se ridică la 3.607.559,21 lei!
  Printre clienţii lui Ciolpan –cu statut VIP, se numără: cabinet avocaţial Pârvu Ludovica care încasează la 30. 06. 2012 suma de 7000 lei, (cu toate că Primăria mai plătea lunar si salariul unui jurist!), New Media srl căreia i s-au plătit din banii vişeuanilor 48.800 lei, sc. VTL FILIP 98 forty five.416,19 Lei.

  Acuz, aşadar, lipsa de profesionalism a celor de la Parchetul Vişeuropean de Sus, indolenţa celor de la Parchetul dpl. Tribunalul Judeţean Maramureş care, deşi au fost informaţi în legătură cu ilegalităţile fostului primar al Vişeului, au muşamalizat speţele!
  Anunţ pe această cale nu numai iminenţa solicitării subsemnatului de a redeschide cele 4 dosare penale prin care incriminam activitatea ilegală a lui Vasile Ciolpan dar, voi chema în judecată un număr de peste 10 procurori din Maramureş, Cluj şi Bucureşti, care prin deciziile lor se fac vinovaţi de coparticipare la jefuirea bugetului României!

  Acuz, atitudinea politicianistă de care dau dovadă membri consiliului local –CL, Vişeuropean de Sus care, nici nu se sinchisesc de viaţa şi nevoile locuitorilor acestui oraş, votează mecanic toate proiectele ce vizează privatizări, proiecte dăunătoare mediului dar, aducătoare de mari profituri investitorilor, grobianismul unora fiind evident astfel, concitadinii fiind ingnoraţi!
  Nicolae Adrian Filip –consilier impartial, se zbate să îl readucă în consiliul local pe bunul său prieten Vasile Ciolpan căci, amandoi sunt mânaţi de interese fabuloase şi extrem de nocive pentru mediul şi viaţa vişeuanilor!
  Boicotarea sistematică a lucrărilor şedinţelor de consiliu are un singur scop şi anume acela de a face tot posibilul pentru a readuce acea majoritate care să le permită cea mai otrăvită investiţie străină din România de după „esmeralda-gold enterprise” adică: sistemul hidro lively prin captare tubulară Valea Wasserului, identic cu cel din masivul Făgăraş, râul Capra!

  Acuz pe Adrian Nicolae Filip de lipsă de respect faţă de locuitorii oraşului Vişeuropean de Sus!
  Acuz întreg consiliu local –CL, pentru că tolerează ieşirile şi atitudinea ofensatoare a lui Adrian Filip faţă de autoritatea şi demnitatea unei instituţii publice!
  Acuz serviciul român de informaţii –SRI, de noncombat!

  post Scriptum
  Cititorii îşi amintesc de toate criticile pe care de-a lungul anilor trecuţi le-am făreduce la adresa lui Vasile Coman –„Vărzaru”.
  Iată, a venit şi vremea când nu pot sa nu îl laud pentru ceea ce a reuşit să facă în cele 8 luni decând este primarul oraşului!

  Cea mai remarcabilă acţiune a sa este faptul că prin auditul pe care l-a comandat autorităţile statului român sunt obligate să ia măsuri pentru a pedepsi pe autorul unui jaf de peste a hundred and fifty miliarde lei, care apasă pe umerii fiecărui vişeuan iar, acesta este fostul primar şi prieten al lui Adrian Filip: Vasile Ciolpan!

  Urmează, fără nici un echivoc, iniţiativa şi votul de a hundred% în favoarea interzicerii oricărei investiţii pe râurile din raza administrativă a oraşului Vişecu de Sus!

  publish submit Scriptum:
  Spitalul din Vişecu de Sus este pe cale de a fi închis ca urmare faptului că este subfinanţat!
  Urmare imenselor datorii pe care primăria oraşului le-a moştenit, a lipsei de fonduri bugetare care să fie alocate salvării spitalului, Vasile Coman se află în faţa celei mai dificile misiuni din întreaga sa carieră de om de afaceri!
  Se află în faţa celui mai dificil examen al vieţii lui căci, efectele închiderii spitalului ar fi devastatoare şi pentru oraş dar, şi pentru el!
  Vasile Coman –ştiu asta căci, am vorbit cu el, doreşte să salveze această cumplită situaţie.
  Mi-a promis un interviu pe această temă iar, discuţia va avea loc în câteva zile, amânarea se datorează definitivării soluţiei găweb site, soluţie care poartă marca unui staff care, pe lîngă primar şi cei apropiaţi lui, are şi pe reprezentanţii spitalului şi ai Bisericii şi chiar ai …presei!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentRedistribuire prin fals!
  Articolul următorJUSTIŢIA, o patologie care ucide – introducere
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here