Redistribuire prin fals!

  0
  761

  parlamentul_Romaniei

  Domnule Dan Diaconescu,
  Domnule Valeriu ZGONEA

  Subsemnatul Ştefan CIOLPAN domiciliat în oraşul Vişeu de Sus, Str. Aleea Eroilor nr. 39/A Maramures, prin prezenta vă aduc la cunoştinţă următoarele:

  În anul 2010 în oraşul Viseu de Sus s-au pus bazele partidului poporului de către un comitet de iniţiativă layout din urmatoarele persoane: Aurel COVÂZĂ, Vasile ŢICALĂ, Vasile MLEŞNIŢĂ, Vasile ANDREICA.
  În data de 30. 09. 2010 m-am alăturat acestui comitet de iniţiativă fiind ales preşedinte interimar.
  Am organizat delegaţia şi am finanţat deplasarea acesteia la Baia Mare –în Martie 2011 cu ocazia vizitei dumneavoastră în judeţul Maramureş.
  De asemena, am asigurat finanţhouse din resurse proprii a deplasării delegaţiei Partidului Poporului a judeţului Maramureş la Conferinţa Naţională din 04. 04. 2011, atunci când partidul îşi căuta identitatea deci, nu pot fi considerat, etichetat, drept oportunist.
  La adunarea generală de constituire a organizatiei locale, Viseu de Sus, a partidului care, a avut loc în knowledge de 29. 01. 2012 am fost ales preşedinte în unanimitate de voturi.
  La adunarea basică de constituire a Biroului everlasting Judeteam Maramureş am fost ales în unanimitate vicepresedinte al organizaţiei.

  Domnule Diaconescu,

  La alegerile locale din iunie trecut, organizaţia locală PP-DD Vişeu de Sus a obtinut three (trei), mandate de consilieri locali!
  Maramuresul istoric a obtinut 8 (decide), mandate de consilieri locali, după cum urmează: municipiul Sighetul Marmaţiei 1 mandat, comuna Iza 1 mandat, oraşul Dragomireşti 1 mandat, comuna Săcel 1 mandat, comuna Poienile de Sub Munte 1 mandat. Concluzia este evidentă şi favorabilă organizaţiei aflată sub managementul subsemnatului adică, cea a BPL PP-DD Vişecu de Sus!
  Mentionez faptul că, potrivit legii, Consiliul local –CL, Vişeu de Sus este format din 17 consilieri în urmatoarea structură: 6 consilieri united states of americaL, 3 consilieri P.D.L, 3 consilieri U.N.P.R, 2 consilieri independenţi şi 3 consilieri PP-DD!

  Domnule Dan Diaconescu,
  Domnule Valeriu Zgonea!

  Vă rog să reflectaţi la aceste date cu caracter statistic dar, să luaţi aminte la gravitatea celor ce urmează!

  La şedinţa din 20. 09. 2012 a Biroului permanent Judetean Maramures –BPPJ MM, care a avut loc la sediul OTV, doamna Simona MAN, care a prezidat şedinta ne-a facut cunostinţă cu numitul Vasile VLAŞIN, care deţinea funcţia de secretar în consiliul de coordonare la nivel naţional şi care conform spuselor dânsei: …”Dl. Vlaşin v-a coordona activitatea la alegerile parlamentare în judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.
  După încheierea acestei şedinte numitul Vasile VLAŞIN ne-a convocat la o scurtă şedinţă, care a avut loc la parterul sediului OTV, şedinţă la care ne-a adus la cunostinţa celor interesaţi de a participa în calitate de candidaţi la alegerile parlamentare din 09.12. 2012 să pregătească fiecare câte 50 de mii de E, bani necesari campaniei electorale, sumă pe care fiecare candidat o va înmâna non-public lui Vasile VLAŞIN, acesta invocând necesitatea efectuarii unei campanii electorale profesioniste, pe care doar pesoana lui o poate face.
  Delegaţia Biroului everlasting Maramureş, formată din 20 de persoane, a rămas stupefiată la aflarea acestei veşti, ecu, private în prezenţa colegilor am avut o discuţie cu Vasile VLAŞIN căruia i-am reliefat şi accentuat faptul că la Vişecu de Sus, cu un buget de 2.000 de Lei la alegerile locale am obtinut three mandate de consilieri locali deci, nu numai banii contează aşa cum opina el.
  Răspunsul lui Vasile VLAŞIN a fost acela că: Dan Diaconescu i-a propus plafonul de 200 de mii E/candidat dar, el non-public este mai indulgent şi imagineă că 50 de mii E/căciulă sunt suficienţi! ( Dialogul nostru a continuat şi printre altele l-am intrebat pe Vasile VLAŞIN câţi bani câştigă un deputat într-un ciclu electoral, acesta menţionând suma de 50 de mi de euro. Se năştea deci, un mare semn de întrebare şi anume, de ce să investeşti 50 de mii E cash ca, abia ulterior să-i recuperezi, eşalonat, în tranşe lunare timp de four ani? –sau nu cumva Vasile VLAŞIN voia să trimită pe reprezentanţii PP-DD în parlament pentru a fura? L-am întrebat express: Doreşti crearea de noi ciocoi? În acel moment Vasile VLAŞIN a rămas fără replică, s-a eschivat spunându-mi că dreptate dar, a encourage prin faptul că e mare penurie financiară şi la nivel de vârf, o parte din cei 50 de mii de E –neprecizand cat!, se vor duce acolo. Din acel second, practic, între mine şi numitul Vasile VLAŞIN s-a produs o ruptură de comunicare!)
  La şedinta Biroului everlasting Judetean Maramures –BPJ MM, din 24. 09. 2012 numitul Vasile VLAŞIN a propus un scenariu de campanie electorală parlamentară science fiction –SF! Bugetul depăşea one hundred de mii de E/candidat, scenariu pe care nici măcar el nu l-a respectat în campania sa electorală.
  Ulerior, am desfăşurat şedintele de birou everlasting judetean de pregătire a candidaţilor la alegerile parlamentare fără prezenţa lui Vasile VLAŞIN care, găsea de fiecare dată various rationale de scuză pentru neparticipare.
  În ultimate, în urma votului Biroului permanent Judetean –BPJ MM, subsemnatul am obţinut candidatura pe colegiul 5 deputati, cu vot în unanimitate, dl. Dr. Mihordea fiindu-mi contracandidat, doctoral din orasul Borşa ex senator PRM în perioada 2000-2004, de asemenea, pe colegiul 6 deputati fiind nominalizat Gheorghe BLEDEA.
  Dosarele cu candidaţii din Maramureş, au fost duse la Bucureşti în vederea validării de către Vasile VLAŞIN. La întoarcerea acestora, stupoare! Pe colegiul 5 deputaţi a fost validat Nuţu FONTA iar, pe colegiul 6 deputati profesorul IUGA.

  Mentionez, cei doi nu erau membri de partid, nu au fost pomeniţi ca potenţiali candidaţi în nici o şedinţă a Biroului permanent Judeţean Maramures!

  Despre aceste întâmplări –FAPTE CU CARACTER PENAL!, am fost anunţat telefonic de către preşedintele Biroului everlasting Judetean –BPJ MM, Cristea Pamfil, acesta precizându-mi că nu are nici o explicaţie good judgmentă a celor întamplate la procedura de validare a listelor de la Bucuresti. (Este lesne de înţeles că aceste substituiri de dosare, falsificarea lor a fost opera exclusivă a lui Vasile VLAŞIN, fără acordul Biroului everlasting Judetean Maramureş iar, aceasta este faptă cu caracter penal, pentru care dvs. trebuie să vă auto sesizaţi!)

  Vlasin Vasile este “un lup moralist” care, deşi menţiona în luările sale la cuvânt la şedinţele Biroului everlasting Judetean, … “obligaţia fiecărui candidat de a cere sprijinul organizaţiilor locale”, printre multe alte abateri de la vorbe la fapte, Vasile VLAŞIN nu s-a prezentat niciodată la organizaţia nativeă Vişecu de Sus pentru a-i cere sprijinul dar, mai mult a închiriat un sediu de campanie în oraşul Vişecu de Sus unde a atras un cuplu de pensionari dl. Gheorghe COVÂZĂ şi soţia sa Ana, pe care i-a instaurat la o cvasi conducere, primul în funcţie de prim-vicepresedinte iar, sotia sa în funcţia de casier astfel, numitul Vasile VLAŞIN si-a creat o organizaţie paralelă inducând mari confuzii în rândul electoratului din Vişeu de Sus.

  În opinia mea, orice persoană este caracterizată de faptele sale iar, din acest punct de vedere Vasile VLAŞIN are o problemă şi mă refer nu numai la lipsa lui de curaj de a se prezenta în faţa electoratului în zona Borşa-Moisei-Vişeu de Sus-Vişeu de Jos, cât mai ales la obstinaţia sa pentru fals, aroganţă şi foloase necuvenite! (După periplul său politic –PRM, PSD, PDL, în perioada campaniei electorale din 10. 06. 2012 Vasile VLAŞIN, aflat în barca partidului verzilor, făcea campanie electorală actualului primar al orasului Borsa iar, într-o şedinţă a BPJ MM PP-DD, el a recunoscut că a fost răsplătit pentru acest serviciu cu suma de 50 de mii E!)

  La nivelul judeţelor pe care le-a coordonat Vasile VLAŞIN rezultatele la alegerile generale arată faptul că un singur candidat a câştigat un loc în parlament –prin redistribuire, dar, numai autorităţile de ancheta pot să stabilească temeinicia şi legalitatea rezultatului căci, după cum spuneam listele pentru validarea candidaţilor au fost măsluite, ignorându-se votul celor din structurile locale şi judeţene!

  În urma celor întâmplate în timpul campaniei electorale parlamentare la şedinta din 28. 09. 2012 a Biroului everlasting local BPL PP-DD, Vişeu de Sus, soţii Gheorghe si Ana COVÂZĂ au fost exclusi (s-au autoexclus) din PP-DD fapt consumat şi prin confirmare a votului în unanimitate la şedinta Biroului Permanentar Judetean BPJ MM PP-DD, din 12. 01. 2013!
  La information de 03. 02. 2013 în municipiul Baia Mare s-a desfăşurat o adunare generala de informare a PP-DD Maramures, în sala Teatrului Municipal, şedinţă la care, Vasile VLAŞIN a declarat -fără a prezenta nici un act doveditor, încălcând grosolan statutul partidului, că a fost numit de către comisia de coordonare naţională a PP-DD preşedinte interimar al BPJ PP-DD Maramures, în scopul reformarii partidului, comisie care nu poate şi nici nu are atribuţii executive! In cadrul aceleaşi şedinţe Vlaşin a enunţat bunele sale intenţii de a reorganiza PP-DD MM nu prin epurări ci, prin atragerea de noi membrii în rândurile partidului. După această, aşa zisă, “Adunare commonă”, Vasile VLAŞIN a trecut epurarea masivă a veechilor liderilor ai partidului, el anunţând în mediile locale şi judeţeană, înlocuirea celor 3 membrii ai CJ MM, a three consilieri locali ai oraşului Viseu de Sus si al unui consilier native al comunei Giulesti.
  La şedinţa consiluilui native –CL, Viseu de Sus din 28. 02. 2013 numitul Vasile VLAŞIN însoţit de profesorul Iuga au apărut în sala de sedinta a Primăriei şi, înainte de citirea ordinei de zi, consilierul independent Adrian Nicolae FILIP, a cerut introducerea pe ordinea de zi a şedinţei luarea la cunştinţă prin citirea unui înscris adus de Vlasile VLAŞIN prin care acesta retrăgea sprijinul politic al subsemnatului dar, şi calitatea calitatea de membru de partid a PP-DD, amenintandu-i in acelas timp si pe ceilati 2 consilieri locali din partea PP-DD cu aceasi soartă!
  Acest înscris purta semnătura lui Vasile VLAŞIN şi o ştampilă a BPJ –MM, în mod cert acea ştampilă fiind un fals al originalei căci, singura stampila a BPJ –MM aprobată de forurile superioare de la Bucuresti aflandu-se în custodia dlui. Cristea Pamfil presedinte în exerciţiu al BPJ MM PP-DD, ales în mod democratic dar, epurat illegal de numitul Vasile VLAŞIN!

  Având în vedere faptul că Vasile VLAŞIN nu şi-a câştigat existenţa de până acum prin muncă cinstită căci, acesta are un trecut controversat este lesne de tras concluzia că, această persoană este defapt un mercenar politic dar, acum el este autorul unor fapte cu caracter penal!
  Nu pot fi de acord, ca noua politică din cadrul PP-DD Maramureş să fie cea a degetului la gură şi a capului plecat dar, nici să tăinuiesc fapte de gravitatea celor săvârşite de numitul Vasile VLAŞIN, motiv pentru care solicit:

  Constituirea în regim de urgenţă a unei delegatii a PP-DD la nivel critical care, sa oprească -până nu e prea târziu, distrugerea PP-DD Maramureş, de către Vasile VLAŞIN!
  Constituirea unei comisii a CD a Parlamentului României care, să monitorizeze modul în care s-a trecut peste voinţa BPJ MM PP-DD fiind falsificate listele propuse pentru validare de către comisia important a PP-DD!

  În speranţa că doleanţa mea va avea ecou, închei aici asumâdu-mi în totalitate veridicitatea informaţiilor acestei scrisori deschise.

  Cu aprecirere si stimă,
  Ing. Ştefan CIOLPAN

  Vişeuropean de Sus, 03.03.2013

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentTurbarea contemplând…
  Articolul următorAcuz!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here