Justiția, o patologie care ucide (2)

    0
    1458

    Îngrijorați de evoluția fotbalului din țara lor, cândva o forță în sportul atât de in style, ungurii au organizat o întâlnire cu jurnaliștii acreditați la Budapesta, pe la mijlocul anilor `ninety, căutând să afle nu numai opinii dar, mai ales să exprime preocuparea lor pentru performanță.
    Mare a fost mirarea celor care am luat parte la acea dezbatere aflând că, în liceele de game fotbalul nu technology materie de studiu…
    Dreptul civil, comercial, penal, s.a.m.d. se studiază în facultățile din România dar, în unele săli de judecată din scumpa noastră patrie amatorismul procurorilor și judecătorilor a devenit o evidență astfel, sintagma magistrat și ca metaforă poate jigni pe oricine; chiar și pe fotbaliștii români …

    Modalitatea aleasă pentru trimiterea după gratii a lui Gigi Becali nu face cinste nici măautomobile studenților la drept!

    Culmea ironiei este (și) faptul că, în vreme ce pentru scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Iliescu a fost inventată excepția incompatibilității unui parchet militar de a ancheta și trimite după gratii un civil, fostul șef de stat main al armatei, generalul Dumitru Cioflină a fost exceptat de la reciprocă, ori asta înseamnă excepție de la ordinea de drept, Tribunalul Constituțional trebuind să califice drept neconstituțională sentința Înaltei Curți!
    Dacă un complet de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție își permite să încalce ordinea de drept înseamnă că noi, cetățenii acestui stat suntem…personaje din proza lui Orwell.

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentVizită
    Articolul următorPe cont propriu…
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here