Holocaustul un concept sau, o … conservă?!

  0
  837

  În vremea clasei a 5-a din viaţa şcolii nr. 1 din Vişeu de Sus, profesorul de aritmetică Gheorghe Ţicală –fie-i ţărâna uşoară, ne-a iniţiat în tainele logicii deşi, programa de învăţământ era proba verităţii, iniţierea şi tehnicile de învăţare, cu atât mai mult a operaţiilor şi formelor de gândire nu preocupa atenţia ministerului educaţiei nici din acea vreme…
  Era toamna anului 1964.

  Ţicală ne-a explicat importanţa şi procesul, de la enunţ la operaţia logică, cu ajutorul căruia omul stabileşte conţinutul unei noţiuni adică, îl defineşte şi nu voi uita cât voi trăi nici statura lui napoleoneana şi nici lecţia despre genul proxim şi diferenţa specifică!

  “Se pare că, in universităţile noastre, Holocaustul este vândut, nu predat.” Rabi Arnold Jacob Wolf, Hullel Director, Yale University 1990

  Îmi aduc aminte aşadar, cu deosebit respect de întâiul meu prof de aritmetică acum, la această oră de seară cetind Raportul Centrului de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului în România, un document ce trebuie aprofundat de toţi românii pentru a înţelege diferenta intre un concept si o …conservă!

  http://antisemitism.ro/wp-content/uploads/2015/05/MCA-Romania-Raport-de-Monitorizare-2009-2014.pdf

  Enunţul, formula prin care exprimăm ideea holocaustului, nu poate ignora nici termenul de referinţă adică, sensul, genul proxim dar, nici trăsătura caracteristică, diferenţa specifică care, diferenţiază în interiorul genului proxim de aceea, nici chiar evreii nu au dreptul la blasfemie când se face vorbire despre holocaust!
  Iar, între holocaustul fascist împotriva evreilor şi holocaustul bolşevic împotriva celor care s-au opus comunismului există gen proxim: uciderea în masă!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentAPEL
  Articolul următorGlasnosti distruge Europa?
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here