Judecata cu măsură … după moartea lui David!

  0
  886

  Cu căţiva ani înaintea asasinării lui Ceauşescu posturile de radio occidentale nu pridideau să inducă ideea că, noi, cei mulţi, suntem vinovaţi pentru faptul că ne complacem cu regimului şi chiar a fost vehiculat un slogan al neputinţei colective care spunea că, …”mămăliga nu explodează”!

  Faptul că, mai apoi, am plătit toate datoriile externe –cu ce preţ!, a fost trecut sub tăcere de parcă a fi rău platnic e mai moral decat a fi corect dar, asta nu e o judecată cu măsură!

  Mi-am adus aminte de aceste „clipe” ale vieţuirii mele în „epoca de aur” recitind raportul Colegiului Medicilor Maramureş, redactat la mai bine de 200 de zile după moartea lui David apoi, încercând a răspunde unei întrebări –deloc retorice, a Rodicăi, mama lui David:
  – „Domnu` Mircea, dacă nu aş fi mers la Borşa şi David murea acasă, în patul său, oare cine ar fi fost socotit ca vinovat de moartea lui?”
  Cu această „logică inversă” ar fi trebuit să analizeze şi membri Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Maramureş evenimentele si atitudinea medicilor din timpul episodului de îngrijire al pacientului lor căci, dincolo de alternativa Rodica Dologa –în cazul unui răspuns de genul „ –eu, Rodica Dologa sunt de vină că a murit fiul meu David căci, nu am ascultat de medicul de familie care, mi-a spus să merg la spital deşi, iniţial m-a asigurat că nu e nimic grav dar, tocmai de aceea eu nu m-am dus cu David la Borşa!” şi atunci ar fi înţeles şi ei că e o judecată falsă, fără dubii să laşi a se înţelege că vinovat e numai, … Dumnezeu!

  BILET DE TRIMITERE

  Judecând cu această „măsură” –cel puţin la nivelul preşedintelui de comisie, dna. Doctor Cosette Ceaunică ar fi înţeles că, de vreme ce Rodica Dologa a dat curs unei decizii contradictorii a medicului Robert Ganea dar, cu toate acestea David a murit, disjuncţia Dumnezeu din versiunea retoricii mamei lui David nu poate fi operată căci, de vreme ce EL, DUMNEZEU nu a luat parte la actul medical nu poate fi găsit vinovat deci, cineva dar, altcineva trebuie nominalizat ca fiind proprietarul erorii!
  Acum, celor din sistem le „ţâţâie curul” şi asta le întunecă iar, minţile şi nimănui nu-i trece prin cap faptul că, familia Dologa –la această oră, încă!, se sfădeşte pentru adevăr din dragoste pentru David şi nu din ură faţă de sistem!

  Buciumi, Şomcuta Mare, 20 oct. 2015

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCealaltă parte … a morţii lui David!
  Articolul următorTele-joc barbar
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here