Acuz: abuzuri la cub!

  0
  1129

  Sâmbătă, 25 iunie 2016, în sala mare a Primăriei oraşului Vişeu de Sus, în prezenţa parlamentarilor Liviu Pop şi Gheorghe Şimon, a prefectului Sebastian Lupuţ a unor lideri de partid de la judeţ, a unui public destul de numeros, a fost constituit noul Consiliu Local –CL, al oraşului şi au depus jurământul consilierii, primarul şi vice primarul.

  Am constatat încălcări ale următoarelor legi:
  1. Legea nr. 115/2001 aliniatul 4 al art. 32, care “conferă comisiei de validare dreptul de a propune invalidarea alegerii unui consilier numai în cazul în care se constată încălcarea condiţiilor de eligibilitate sau dacă alegerea consilierului s-a făcut prin fraudă electorală, constatată în condiţiile Legii privind alegerile locale.”
  2. Legea 115/2015, aliniatul (8) articolul 100 care, precizează că, “în etapa a II-a, biroul electoral repartizează, în primul rând, acolo unde este cazul, un mandat unei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alta decât cea maghiară, în cazul în care în prima etapă nicio organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale nu a obţinut cel puţin un mandat.”

  Consecinţa “juridică” a acestei şedinţe a fost lăsarea pe tuşă a 3 consilieri din partea PNL şi a unuia din partea UNPR şi neatribuirea unui mandat reprezentanţilor Forumului Democrat German din România!

  Nu sunt partizan al nici unui partid aflat în discuţia acestui eveniment, dar el este regretabil şi îmi exprim stupoarea şi protestul tocmai pentru că a avut loc sub nasul lui Liviu POP, senator ce pretinde că este cunoscător al legii, al vicepreşedintelui pe ţară al PSD -Gheorghe Şimon, a cărui distinsă doamnă îndeplineşte demnitatea de magistrat şef al Judecătoriei şi în această calitate a validat rezultatele alegerilor locale din oraşul nostru, cât şi a „imberbului” reprezentant al tehnocratului Guvern al României adică, tocmai pentru că este vorba de un „cub de abuzuri”!

  Cu axcepţia presei iată, toate celelalte puteri ale statului au abuzat nepermis -ca într-un şir al lui Fibonacci al corupţiei, la prima şedinţă de după alegerea noilor edili ai Vişeului!
  Mă întreb:
  1. Cum e posibil ca la final de mandat de parlamentari, atât POP cât şi ŞIMON să dovedească ignoranţă în ce priveşte cine are calitatea de izvor de lege?
  2. Cum e posibil ca Guvernul, prin mandatarul său, să încalce ordinea de drept?
  3. Cum să nu fie nul de drept votul domnilor şi doamnei din taberele partidelor aflate în sală?

  Îmi exprim speranţa ca în locul UNPR-ului lui Adrian Filip, Forumul Democrat al Germanilor din România să îşi ocupe poziţia conferită de lege!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentSlugoi ai morții!
  Articolul următorrequiem
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here