requiem

  0
  807

  Cum nu se poate mai dureroasă vocea unei mame, ce realizează că este abandonată de către sistem şi puterile statului iar, sunetele vocii sale se aşează ca într-un Requiem pe care, vă rog să-l ascultăm împreună…

  Dragă „Cronica Vişeună”!

  Sunt Rodica DOLOGA, din satul Săcel, Maramures, mama lui David, un baietel de nici 3 ani care în februarie anul trecut, a murit.
  Din vina unor fiinţe, care arată a om, se îndeletnicesc cu medicina dar, nu respectă nici cele mai mici norme de bun simţ şi normele de protocol pe care legea 95/2006 o impune şi medicilor de familie şi celorlalţi.
  David a murit ca urmare ignoranţei medicului de familie Robert GANEA, care nu l-a introdus în sistemul de sănătate publică din Romania, asa cum cere legea apoi, celor de la spitalele din Borşa si Viseu de Sus, diagnosticul stabilit fiind acela de insuficienţă respiratorie.
  S-a scris despre moartea lui David în toata presa din Romania, de la Vişeu de Sus pana la Baia Mare şi Bucuresti dar, autorităţile statului român au ramas insensibile şi nici măcar o telegramă de condoleanţe nu am primit nici din partea şefului direcţiei de sănătate publică şi nici a prefectului iar, colegiul medicilor de la Baia Mare abea după peste 8 luni mi-a trimis un raport din care a reişsit că, Dumnezeu nu a putut fi identificat ca fiind prezent la momentul trecerii lui David prin traseul din sistemul DSP Maramureş iar, dintre medici nimeni nu poate fi făcut vinovat de moartea copilaşului meu dar, tot acel document arata ca, NIMENI, nici unul dintre medici NU A FOST AUDIAT, doar nişte hârtii –nu-i aşa prin care statul îşi acoperă activitatea, au fost jurizate, verificate!
  Am solicitat, prin recurs la raportul colegiului medicilor, nominalizând medicii pe care îi evaluez a fi vinovaţi de malpraxis, un raport la Comisiei de malpraxis al DSP şi am primit un răspuns uluitor!
  Din anexa pe care o aveti în copie, rezultă ceva ce ţine de domeniul fantasticului: sa plătesc 4500 de lei dacă vreau un raport!

  Dragă „Cronica Vişeuană”!

  Copilul meu a fost ucis iar sistemul de sănătate publică din România vrea să ne ucidă şi pe noi, părinţii lui David!

  Va rog respectuos!

  Publicaţi această scrisoare, în fapt un SOS prin care cer ministerului sănătăţii din România, domnului Prim-ministru Dacian Cioloş, Preşedintelui României Klaus Iohannis să intervină pentru ca acest caz sa fie monitorizat de către autorităţile statului român!

  Noi suntem oameni simpli, din popor, locuitorii unui sat celebru din Europa ca urmare artei noastre populare şi omeniei noastre dar, daţi-mi voie să spun clar, în mileniul 3 în România, nu se moare din insuficienţă respiratorie decât în condiţii de alertă virusologică ori, David a murit in 8 ore, plimbat de la un spital la altul, ca într-un film ce a luat un premiu mare, iar DSP Maramureş vrea să îşi salveze de la răspundere oamenii lui!

  Mă intreb, dacă David murea acasă, lângă mine şi surioara şi tatăl lui, famila noastră era acuzată de moartea lui David?

  Cu respect, Rodica DOLOGA
  Din inima Maramureşului, Săcel, la
  01 iulie 2016

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentAcuz: abuzuri la cub!
  Articolul următor…despre oameni, sănătate publică şi Borşa!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here