Crimă organizata?

    0
    928

    Crima din biroul șefului de post al Poliției Vișeu de Jos este evenimentul care a scurtcircuitat toată rețeaua judiciară a județului Maramureș, dar valoarea denotativă deviată capătă semnificația unei avarii la scară națională, în opinia mea fiind o consecință a unei tensiuni induse între Poliția Română și Parchetul General!

    Comparați salariile din Ministerul Public cu cele din Poliție și aveți un indicator de tensiune din rețea…
    Comparați influența unui magistrat, respectiv al unui polițist asupra unui președinte de filială locală, sau județeană de partid și aveți un indicator de putere, forța din rețea…

    În spațiul public încă nu este cunoscut autorul crimei, dar intuiția îmi spune, că este un asasinat la comandă, căci:

    1. Un delicvent care are gând de răfuială cu un polițist nu alege ca loc al crimei biroul acestuia…
    2. O crimă fără premeditare lasă urme cu duiumul, dar austeritatea celor lăsate după asasinarea lui Gheorghe Nistor, faptul că după crimă autorul și-a însușit arma din dotare, cheile apoi, a închis ușa biroului și a plecat indică nu numai profesionalism, dar o valență de atenționare căci, spun psihologii, când este înjunghiată inima, crima are un mesaj către un centru vital al societății, înspre un destinatar înscris acestui centru…
    3. Lipsa elementelor care să indice o reală și evidentă încăierare între victimă și criminal presupune că autorul a fost ales din cercul de cunoștințe al victimei, acesta intrând în biroul șefului de post cât se poate de firesc fără să-i trezească nici o suspiciune și, după câteva minute să finalizeze acțiunea în mai puțin de 120 de secunde!
    Desigur, scenariul meu are în construcție elemente, informații extrajudiciare căci, ancheta fiind în curs nici presa nu are acces la ele, dar faptul că Vișeu de Jos nu este un pol al afacerilor precum Borșa sau Vișeu de Sus deci, lipsește miza care să fi alimentat o ipoteză ca Gheorghe Nistor ar fi băgat la apă un cetățean deci, a devenit ținta unei răzbunări astfel, logica faptei e clar că indică alt mobil al crimei și exclud de asemenea, să fie o răfuială intestină Poliției!
    Suspectez însă, ingerințe ale unor forțe ce sunt interesate nu numai a menține tensiunea existentă în sistemul judiciar din România –cum spuneam pe o rețea de socializare, încă din vremea ”epocii de aur”, dar chiar a ridica la înaltă tensiune această presiune!
    Așadar, dilema mea oscilează între crimă la comandă politică sau crima la comandă cu destinație politică și mă întreb:
    a. Cine are interes să țină magistratura cu acest uriaș deficit de resursă umană, la un volum exponențial de dosare pe rol –peste 4 mii de dosare în lucru la Parchet și Judecătoria Vișeu de Sus, la 2 procurori și 3 judecatori!?
    b. De ce Parlamentul refuză o lege a răspunderii judecătorești?
    c. Care este explicația că și la restructurarea cabinetului Tăriceanu din 2007 și acum la investirea coaliției PSD-ALDE împotriva Poliției Maramureș se declanșează acțiuni ostile iată, de crimă organizată?!

    Post Scriptum:
    Condoleanțe familiei Nistor, condoleanțe Poliției Române!

    DISTRIBUIȚI
    Articolul precedentOra închiderii
    Articolul următorPNL-ALDE –ciotul unui mutant politic
    Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here