Scrisoare publică pentru consilierul meu local

0
1730
Mircea ȘERBAN -senior editor

Frate al meu, întru suferință!

Cât timp te (încă) bucuri de această demnitate locală –probabil, ești tentat să crezi, că timpul stă pe loc!
Este numai iluzia ta, alesule local căci, dacă nu ai ști, timpul zboară și bine a scris ”Luceafărul României”: …”nu e păcat, ca să se lepede, clipa cea repede, ce ni s-a dat?”
Îți scriu pentru că mi-am dat seama, că fiind preocupat de activitatea în slujba intereselor de partid, de chestiunile ivite la locul tău de muncă, pe care trebuie, nu-i așa în numele corectitudinii, doctrinei și obligațiilor contractuale, să le duci la bun sfârșit, tu, alesule local nu ai observat că, în localitatea ta, casele rămân din ce în ce mai pustii, lipsa locurilor de munca –aidoma unei pășuni rumegate deja obligă vaca sa-și caute alt imaș, îi determină pe localnicii tăi, compatrioții, să plece în bejenie, aidoma unei turme!
Nu ai avut timp nici să observi, că pruncul vecinului tău la capul satului a murit din cauza lipsei de medicamente –cele românești sunt proaste deci, fără efect, că vecinul de la cealaltă barieră a localității a murit purtat între spitale!
Suntem frați de suferință!
Munca (de partid) intensă ce îți face și somnul mai scurt, darămite timpul dedicat familiei și rudelor tale și mai scurt decât înainte, te-a lipsit de șansa unei vederi de ansamblu cu privire la faptul, că cei din jurul tău nu mai trăiesc o viață românească ci, viețuiesc din mizeria capitalismului pe care doctrinele partidelor ale căror uniforme le-ai îmbrăcat de-a lungul carierei tale de ”om politic”, l-a oferit celor printre care ai crescut și azi, tu, consilierule local și partizan al partidelor politice, îi conduci spre moarte!
Nici telejurnalele nu te mai impresionează decât atunci când vreun pârjol sau viitura nemaipomenită ucide viața căci, nu-i așa presa dezinformează, iar știrile mincinoase îți aduc aminte de viața din ”epoca de aur”!
Aș vrea să îți spun și te rog să iei aminte că, mandatul tău va expira curând!
Al șefului de la partid aidoma!
Partidele -inclusiv al tău, s-au decredibilizat pentru că, de peste un sfert de secol nu au adus familiilor –aflate la capătul puterilor, decât promisiuni și-au pus pe masă doar cana cu apă de la izvor, patria la sapă de lemn și îți este de-acum luată șansa de ați pune curul în altă barcă de partid, chiar de-ai face-o este tardiv, chiar inutil !
Românii au aflat, în sfârșit, faptul că voi, așa zișii oameni politici, i-ați abandonat și, chiar dacă pământul acesta mai are bogății, ele nu mai pot fi furate!
De ce?
Pentru că, frate, a venit clipa când sau murim, sau ne salvăm viața, viața românească!
Partidul ți-a furat căciula și împreuna ați furat încrederea oamenilor!
A venit clipa când totul se decontează: pierdem o patrie și rămânem viețuind în bătaia vântului sau, renaștem din durere cu speranța că împreună putem înfăptui!
O judecată și răspunsul tău la întrebare sunt mai importante decât bănuiești acum de aceea, mai citește, reciteșe această scrisoare către tine, fratele meu întru iertarea păcatelor!
Te aștept, nu să ieșim în stradă căci, asta e deja o prostie dacă scopul e altul decât o plimbare ci, la a semna o plângere penală, dar mai ales să accepți și să votezi pentru un referendum local, prin care împreună să ne salvăm viața românească, de familie și țară!

Mircea Șerban
Vișeu de Sus 29 iulie 2018

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRomânia la mila Domnului -2.
Articolul următorROMÂNISMUL ESTE FAPTĂ PENALĂ!? -scrisoare publică profesorului Ioan Roșca
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here