Proiectul Eminescu

0
3844

Proiectul Eminescu a luat ființă din necesitatea păstrării identității naționale, afectată grav ca urmare presiunilor internaționale și expansiunii globalismului, rezistența prin cultură fiind soluția finală în fața acestora.

Demersul prin care, practic a fost pus în mișcare Proiectul Eminescu, este datat 10 Iulie 2018, când poetul și publicistul Laurian Stănchescu a adresat Ministerului Public, Procurorului General al României -Dl. Augustin Lazăr, solicitarea stabilirii prin anchetă specifică a cauzelor morții poetului și publicistului Mihai Eminescu.

Cercetând documentele aflate în custodia Academiei Române Laurian Stănchescu face, ulterior, demonstrația suspiciunii de asasinat cu premeditare -la ordinul serviciilor secrete austro-ungare și țariste, Mihai Eminescu fiind bătut cu bestialitate și injectat cu mercur în cele din urmă, murind.

Medicul curant al lui Mihai Eminescu a fost evreul Francisc Isac…

Așadar, tot ceea ce s-a propagat în toți anii de după moartea tragică a lui Mihai Eminescu a fost minciună, iar Academia Română este parte atât la tăinuire cât și la punere în circulație a informațiilor false și inducere în eroare a poporului român!

Crima a mers și încă merge, la braț cu dezonoarea la adresa celui mai important român al tuturor veacurilor!

Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei a fost rugat, într-o scrisoare deschisă ce i-am adresat-o, să ia atitudine față de culpa morală și juridică în care se află instituția a cărei președinție o întrupează domnia sa.

Deocamdată, Academia României și Ioan Aurel Pop tac!

Apariția halucinantă, în chiar anul Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, a legii Vexler, prin care atacul la adresa statului român a devenit o evidență, a grăbit și decizia subsemnatului de a adera la acest proiect și la sugestia mea poetul Laurian Stănchescu a încuviințat ca Ieudul Maramureșului să facă primul pas pe drumul lung al vieții Proiectului Eminescu.

Am salutat, împreună cu autorul Proiectului Eminescu, decizia curajoasă a Prefectului de Maramureș -avocatul Vasile Moldovan, de a implica în acest proiect național Maramureșul instituționalizat.

Onor!

Ieudul, independent de controversa iscată de datarea manuscrisului cunoscut sub numele de ”Codicele de la Ieud”-probabil, primul text de limbă românească, este important pentru întreg procesul de emancipare românească, început încă în timpul regilor angevini de aceea, primul pas de aici trebuia făcut.

Din Ieud, Maramureș va pleca -marți, 15 ianuarie 2019, poposind în toate localitățile importante pentru Istoria Neamului Românesc, atât din interiorul actualelor frontiere de stat ale României, stabilite prin pactul Ribbentrop-Molotov, cât și din cele ale României Mari, dar și ale Daciei, Proiectul Eminescu!

La Ieud se va face anunțul înființării Centrului Maramureșean de Arhivare și Cercetare Mihai Eminescu.

Deocamdată, doar un anunț, întrucât abea la 15 ianuarie vor începe negocieri cu autoritățile locale administrative și bisericești pentru a obține un teren în vederea ridicării așezământului cultural, dar la această investiție sunt așteptați românii cu stare, toți cei din lista Forbes primind invitațiile de rigoare.

Tot la Ieud și tot în această zi fastă pentru cultura românească, poetul Laurian Stănchescu va informa opinia publică românească și internațională în legătură cu reînființarea prin sentință judecătorească a societății ”Carpații” al cărui președinte și inițiator a fost Mihai Eminescu.

Probabil, prima ședință va adopta și noul Statut al societății, dar vor fi consemnate prin procesul verbal și primele înscrieri.

De asemenea, în numele Societății Carpații, dar și al celor prezenți la Ieud poetul Laurian Stănchescu va face anunțul prin care Mihai Eminescu devine, din 15 ianuarie 2019 mucenic și martir al românismului și i se conferă ”ORDINUL EMINESCU” și titlul de ”VOIEVOD SPIRITUAL DE MARAMUREȘ SI AL DACIEI LIBERE DACO-ROMÂNE”.

Va fi lansată cu această ocazie și în Maramureș cartea lui Laurian Stănchescu ”Eminescu -un Dumnezeu rănit”.

Afișul evenimentului mai conține nume importante și mari personalități artistice, bisericești, personalități ce nu au colaborat și nu colaborează cu serviciile oculte: teologul Ștefan URDA, ex vicar de Alba Iulia, actorii Dorel VIȘAN și Florin ZAMFIRESCU, rapsodul Grigore LEȘE, luptătorul Cătălin BERENGHI, regizorul Remus CERNAT, Doru Dinu GLĂVAN președintele UZP.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe ce tace Academia?
Articolul următorRomânia ocupată…
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here