Zero barat, imposibil de clasat si de… intimidat!

0
2785

La 22 Mai 2017 la Sighetu Marmatiei un grup de cetateni ai altor state, alogeni foarte parosi, imbracati in straie ce odinioara erau purtate de evreii ultra ortodocsi din Romania, grup in care a fost vazut si recunoscut (si) fostul rabin sef al Satmarului, Joel Teitelbaum, acum membru al comunitatii evreilor din New York, au pus o piatra de temelie la  o sinagoga ce urma a fi construita, undeva in zona in care pe vremea autoritatilor ungare de ocupatie armata germana incendia lacasul de cult existent, al askenazilor!

Link-ul de mai jos deschide, vederii cititorilor acestui text de ziar, filmul evenimentului din 2017.

Azi 22.05.2017 – S-A PUS PIATRA DE TEMELIE LA NOUA SINAGOGĂ DIN SIGHETU MARMAȚIEI 

La mai bine de un an de la eveniment  se constata faptul, ca lucrarile de constructie erau demarate, cladirea se ridica deja depasind nivelul primului etaj iar, cineva  dintre localnici a sugerat ca presa ar trebui sa solicite serviciului urbanism al primariei copiile inscrisurilor pe care legea constructiilor din Romania le impune  persoanelor fizice sau juridice care doresc a construi.

Cu numarul de intrare 11994/20. 09. 2018 in baza legii 544/2001 am solicitat prin registratura primariei copiile unui nunar de 26 de inscrisuri pe  care legea romana le impune.

Ulterior, pentru faptul ca in cadrul unor convorbiri telefonice, primarul municipiului, Horia SCUBLI ma mintea in fata,  in data de 09 martie 2019 l-am notificam prin  somatie ca, incalca legea.

I-am comunicat, argumentand ipoteza de lucru, suspiciunea rezonabila cu privire la infractiunea de luare de mita!

Intr-o sedinta a CL Sighetu Marmatiei, respunzand interpelarii unuia din consilieri, Scubli arata ca, citez: …”nu am identificat autorizatia de constructive”!

(Cum atunci, sa pui o piatra de temelie pe un teren ce nu iti apartine si fara a fi in posesia inscrisurilor emise de autoritatea de stat romaneasca, care sa iti permita demararea constructiei si cum sa eviti asadar, incadrarea juridica a faptei tale altfel decat violare de proprietate?!)

Impreuna cu domnul Catalin Berenghi, reclamanti asistati de avocat, la Grefa Judecatoriei sect. V din Bucuresti am inregistrat chemarea in judecata a celor ce au incalcat legea constituindu-se un dosar inregistrat la grefa cu nr. 22895/302/2019 impotriva paratilor SC ATZI  TIMURIM SRL si SC EZRAS SHULEM IMOB SRl.

Am solicitat –prin procedura obligatiei de a face, stoparea constructiei si daramarea imobilului ca urmare faptului ca acesta se ridica ILEGAL!

Nici o fituica, ceva, un inscris care sa dovedeasca proprietatea, sau custodia asupra terenului pe care se punea piata de teemelie apoi, betoanele fundatiei si caramizile precum si dreptul de a construi nu aveau domnii aceia veniti din toate colturile lumii, intr-o localitate unde exista o sinagoga si o comunitate evreiasca (termen incorect!), ce numara doar 56 de personae din  care numai 28 cu macar un bunic, asa cum precizeaza, de catava vreme incoace, normativele statului israelian referitoare la identitatea evreiasca a cuiva!

Nimic, zero barat!

Pentru ca autoritatile judiciare carora ne-am adresat nu au putut identifica pe parat s-a pus in vedere  ca pana la  termenul din 14 ianuarie 2020, reclamantii sa  depuna inscrisurile  referitoare la identitatea paratilor, si proba veritatii referitoare la suspiciunea rezonabila cu privire la faptele ce fac obiectul parei. Riscul clasarii dosarul era urias daca la data impusa de instanta de judecata reclamantii nu ar fi fost in masura sa sustina cu aceste probe cauza!

Cu toate incercarile disperate ale primarului si celor de la serviciul urbanism din primaria Sighetu Marmatiei de a impiedica obtinerea copiilor inscrisurilor cerute de instanta, sperand ca dosaul va fi clasat si niciodata redeschis, pronia cereasca mi-a scos in cale pe singurul sighetean iubitor de Eminescu si scumpa noastra patrie, care mi-a trimis pe vectorul postei electronice aceste acte, ele aflandu-se acum la dosar!

Nu am acceptul domniei sale de a-i face public numele acum dar, si pe aceasta cale evidentiez curajul si spiritual civic de care a dat dovada!

Din acele documente reprezentantii Ministerului Public pot extrage suficiente dovezi ce probeaza suspiciunea rezonabila ce permite incriminarea unui grup de crima organizata la adresa Romaniei formata din membri ai comunitatii Israelite din New York, societatile sus mentionate si comunitatatea evreiasca a Satmarului, ICCJ trebuind a se autosesiza si deschide un dosar penal la impotriva acestui grup ostil Romaniei!

Urmatorul termen este tot de camera preliminara si are ca data ziua de 11 februarie 2020.

POST SCRIPTUM:

Descoperind modul in care primarul Scubli s-a fofilat cu insemnele statului roman printre membri unui grup organizat, ostil Romaniei, asa cum se poate observa in stop-cadrul de la min. 3:46 al materialului produs de TV Sighet, m-am consultat cu domnul Catalin Barenghi, in prezenta doamnei avocat Ioana Constantin si impreuna am hotarat denuntarea si inaintarea la DNA a dosarului intrucat, dupa completarea puzzle-ului a reiesit clar ca este vorba de fapte de coruptie si atentat la Securitatea Nationala! Am aplicat si procedura de implicare a SRI pentru a obtine lista participantilor la punerea pietrei de temelie a noi Sinagogi din Sighet.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESĂ
Articolul următorImpozit pe spaimă -Lastensuojelu
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here