SCRISOARE DESCHISĂ -notificare a premierului

0
484

Subsemnatul Cozmuța Gheorghe, din localitatea Bârgău, nr. 42, comuna Cicârlău, președintele Asociației Proprietarilor de Terenuri din Județele Maramureș și Satu-Mare și a Asociației de proprietari comuna Bârgău, prin prezenta formulez 

Scrisoare deschisă

adresată domnului Nicolae Ciucă, Prim-ministru al României

            Comunitățile locale din România au deținut dintotdeauna terenuri comunale – pășuni și păduri – moștenite, cumpărate sau atribuite din terenurile ocupate  de cei care le-au acaparat vremelnic prin reforme agrare ca Reforma din 1890 a regimului austro-ungar în baza căruia s-au atribuit  terenuri comunelor grănicerești sau Legea reformei agrare din 1921 prin care s-au atribui terenuri  Armatei Române (Legea Ferdinand), proprietăți plătite de împroprietăriți la care aveau drept toți locuitorii comunelor, acest model de proprietate venind din vremuri imemoriale (de pe când în țara asta numai noi eram stăpânii).

            Comuna ca titular a dreptului de proprietate pe terenurile comunale a fost o formă de organizare administrativ teritorială existentă în provinciile românești, fiind amintită în manualele de istorie (Ovidiu Dâmba) și a funcționat până la înființare actualelor comune în baza Legii 5/1950. Aceste proprietăți au făcut  obiectul multor abuzuri din partea instituțiilor statului după 1990, care s-au organizat într-un cartel infracțional împotriva titularilor de drept, având ca țintă dezbinarea românilor și atribuirea terenurilor comunale la străini, în acest sens fiind emisă Legea 165/2013. Aceste acțiuni fac parte din politica antiromânească,  a celor care conduc destinele acestei țări și pentru care dezbinarea ocupă un loc primordial, în acest scop fiind lichidate toate proprietățile comune, inclusiv terenurile comunale, aceștia fiind și asasinii fostului președinte Nicolae Ceaușescu. 

            Astfel au distrus economia României, punându-ne în batjocură pe noi să o lichidăm. Minciuna, distragerea atenției de la țintele urmărite, indicarea de ținte false, promovarea în funcții cheie a persoanelor cu tendințe antiromânești, compromiterea patrioților (chiar lichidarea lor) a instituțiilor care se opun acestei politici, manipularea prin mass-media, numirile în funcții cheie a persoanelor de altă naționalitate care nu au nimic în comun cu românii sub pretextul democrației, încălcarea deliberată a legilor, a Constituției, decizii absurde, controversate, practică utilizată atât în România cât și pe plan global. Exemplificăm cu încarcerarea Elenei Udrea căreia lucrătorii din penitenciare  ca să se afle în treabă i-au promis condiții de detenție europene, dar justiția nu spune nimic de confiscarea bunurilor acumulate de aceasta în infracțiunile comise, cum așteptau toți românii, această detenție fiind în realitate o povară pentru români. 

*O întrebare normală care se impunea să fie pusă popoarelor în aceste vremuri incerte din punct de vedere existențial a fost omisă deliberat  de mai marii lumii care ne hotărăsc destinele:  ,,Vreți ca țările dumneavoastră să facă parte  din blocuri militare  sau ați dori să fie neutre dacă ar avea garanții de securitate din partea marilor puteri?” dar nu a fost pusă pentru a se susține înarmarea globală. 

            Această manipulare se aplică și la nivel global, aceasta fiind o dovadă că lumea este condusă din același pol de putere. Toată populația planetei condamnă Rusia că a atacat Ucraina. (în realitate Ucraina a atacat Rusia care-și masa trupele în apropierea capitalei). Pare inexplicabil cum o țară slavă să atace o altă țară slavă cât și faptul că regimul Putin are susținerea covârșitoare a rușilor. Dar lumea nu cunoaște sau nu vrea să cunoască că SUA și-au propus să fie unicul pol de putere, lucru afirmat zilele trecute de președintele Biden. Din acest motiv trebuia să elimine celălalt pol mondial de putere – Rusia -.  Rusia dacă nu exista trebuia inventată – afirmau soții Rosemberg, cei care se spune că au dat Rusiei secretul bombei atomice pentru care au și fost executați de țara drepturilor omului. 

            În acest scop au înarmat Ucraina, promițându-i integrare în NATO și sugerându-i să provoace Rusia prin orice mijloace pentru a face un conflict armat între cele două țări slave, lucru care s-a și întâmplat, (America având ca prim aliat Anglia). Toate așa-zisele democrații occidentale s-au grăbit să se alinieze politicii antirusești coordonate de marele licurici, renunțând la interesele lor, denumind Ucraina în toate formele posibile: simbolul libertății, port-drapelul națiunilor, înarmând  această țară care are o singură cerere: arme cât mai multe, mai mari, mai precise, trimițând mercenari să lupte contra Rusiei, astfel că aceasta luptă de fapt cu NATO.  Astfel Polonia, deși are o bună bucată ocupată de Ucraina, se gândește numai la integritatea acestei țări, la fel Slovacia, România pe care n-o bagă nimeni în seamă, nu o interesează respectarea drepturilor românilor din țara vecină (nu și prietenă, cum se exprimau pe vremuri comuniștii), faptul că românii plătesc cel mai scump gazul și petrolul (spre deosebire de unguri care sunt conduși de oameni normali), faptul că e amenințată cu bomba atomică, este foarte preocupată cu orice ocazie ,,de întărire flancului estic al NATO” fără nici o referire la interesele românilor. Din lipsă de activitate, Ministrul apărării (V. Dâncu) s-a întâlnit cu cel din Moldova, ocazie cu care acesta într-o română stâlcită (fiind vorbitor de rusă, probabil și etnic) a lăudat performanțele și realizările Armatei Române, când România nu are nici o armată, cine vrea poate intra în aceste țări ca prin brânză, românii neavând nici un motiv să o apere, singura activitate a ministrului fiind să se laude că ce bine e că am aderat la NATO și Rusia nu ne mai poate ataca, când românii nici măcar nu au fost întrebați dacă doresc acest lucru. Nu a lăudat și economia României întrucât știa că România nu are nici o economie, toată fiind distrusă de conducătorii noștri, încât distrugerile făcute de  ruși în Ucraina sunt joacă de copii față de ce au făcut aceștia în România. Aceste realizări au fost posibile  în lipsa unei voci clare a societății pe care au redus-o la tăcere, singurele voci de rezistență fiind  a câtorva politicieni patrioți și pe aceștia punându-i în contradicție unii cu alții. 

            Voi  detalia în continuare lupta coordonată dusă împotriva românilor care e sinonimă cu lupta împotriva proprietății comunale, fără să-i intereseze că au distrus credibilitatea instituțiilor statului. 

            Astfel, deși autorul legislației fondului funciar Florin Scrieciu știa cine sunt  îndreptățiți la terenurile comunale: urmașii foștilor proprietari care le-au avut, le-au primit la reforma agrară, le-au plătit, intabulat  și le-au folosit până la apariția legislației fondului funciar, formulează articolul 33 din Legea 18/1991 într-un mod tendențios, interpretabil, confundabil ,,fostele islazuri comunale care s-au aflat în folosința CAP se vor restitui UAT”, dar pășunile comunale nu au fost înscrise în CAP cum au mințit UAT când le-au solicitat și nu au fost niciodată în proprietatea UAT ca să li se restituie. Și utilizarea termenului de ,,folosință” este neavenită, întrucât legislația se referă la dreptul de proprietate.

            În baza acestui articol Primăriile din toată țara  solicită pășunile comunale, iar comisiile județene aprobă aceste cereri, atribuind pășunile UAT. La aceasta a contribuit și răspunsul la o interpelare a fostului ministru Gheorghe Flutur (actual președinte a C.J. Suceava)  care a afirmat că fostele comune  erau UAT din perioada interbelică, iar succesoarea unei UAT nu poate fi decât o altă UAT. 

            Dar și interpretarea termenului de ,,comună” din Nota 692/2013 în care CSM afirmă că unele instanțe o consideră UAT, altele Formă Asociativă de Proprietate!!! Pădurile comunale au fost însușite ulterior de UAT în baza efectului de domino. Asociațiile de proprietari din Ardeal  s-au adresat instanțelor de judecată și în baza dreptului de proprietate,  a legislației care reconstituie acest drept celui care l-a avut, au cerut anularea actelor de proprietate ale UAT. Instanțele de judecată au respins acțiunile pentru lipsa calității procesuale active, chiar dacă acestea și-au dovedit această calitate cu actele de proprietate, eu având calitatea procesuală dovedită și cu o hotărâre judecătorească. În aceste condiții ne-am adresat  la toate structurile statului: Guvern, Parlament, Președinție, CCR, unde am arătat abuzurile făcute de justiție și faptul că prin atribuirea terenurilor comunale s-a creat o problemă de siguranță națională și au fost încălcate prevederile art. 4 din Constituția României (Unitatea Poporului Român)și art. 44 (Dreptul la proprietate), dar aceste instituții  făceau parte din conspirația  împotriva acestui drept, motiv pentru care președintelui Johannis (care a refuzat să ne susțină) i-am întocmit plângere penală pentru neimplicare într-o problemă de siguranță națională, publicată în Certitudinea, dar ignorată de instituții,  iar fostul președinte al CCR – Augustin Zegrean, m-a întrebat dacă ne mai trebuie pământ în Ardeal. Ne-am adresat și Academiei Române, Cultelor, presei la toate nivelele, toate apelurile noastre fiind ignorate, motiv pentru care pot afirma că războiul din Ucraina a venit ca o gură de oxigen celor care distrug România pentru a distrage atenția de la opera lor. 

            Parlamentul a continuat să legifereze ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, emițând Legea cooperației cu toate că aceste comune puteau fi considerate cooperative gata înființate. 

În aceste condiții am apelat la juriști de marcă, dar nici aceștia  nu ne-au ajutat cu nimic. Când am realizat că de fapt aceasta este o conspirație generală împotriva românilor, am solicitat Primarului comunei Cicârlău Lupșe Sorin și Prefectului de Maramureș Rudolf Stauder să ceară în justiție anularea actelor emise pe terenurile comunale, dar pentru că sunt ilegale, aceștia au refuzat, mințind că ei nu au nici o vină întrucât nu erau în aceste funcții când s-au emis actele pe terenurile comunale, la care le-am spus că în baza funcțiilor pe care le dețin au această obligație.

            Întrucât au refuzat să ceară anularea, le-am făcut plângere penală la amândoi ca să nu fie discriminare pe motive etnice sau politice, vorba lui Liviu Rebreanu. Mă întreb cum  a fost numit prefect un neamț într-un județ preponderent românesc. Pe aceleași principii prin care a ajuns președinte Johannis sau șef  la servicii Eduard Hellvig. Ca să-și bată joc de noi și să ne arate că noi românii nu mai avem nici un drept în țara noastră.

            Pentru aceste motive am cerut mijloacelor mass-media  din Maramureș să prezinte faptul că am demonstrat că terenurile comunale au fost atribuite ilegal UAT, că am anulat intabularea pășunii pe comuna Cicârlău și că am blocat înstrăinarea a 2 milioane de hectare pământ românesc. Atât  ziarul local cât și posturile de televiziune au refuzat (lucru pe care nu-l refuza nici o  instituție media din lume) întrucât apare numele prefectului Rudolf Stauder care trebuie protejat. 

            Mă întreb cum s-au coalizat toate instituțiile statului, presa, clasa politică împotriva drepturilor noastre, dar și pe ce principii s-au coalizat statele așa-zise democratice împotriva Rusiei. Dar și prin ce metode au comunicat primarii din toată țara ca să ceară la unison  terenurile comunale, cum se face că toate Comisiile județene le-au aprobat și cum toată justiția a respins cererile îndreptățite a proprietarilor de drept pentru lipsa calității procesuale când aceștia au făcut dovada acestei calități cu actele de proprietate. 

            Acesta s-a realizat printr-o manipulare de grup, prin care manipulatorii acționează asupra manipulaților numai cu gândul  și arătându-le o momeală mică, așa au făcut Revoluția română, au asasinat familia Ceaușescu pe care i-au scos din istorie, au făcut războiul din Ucraina și au realizat coaliția anti rusă cum a făcut și Hitler care a mobilizat toate statele Europei împotriva acestei țări care au fost atrase de bogățiile ei, ignorându-și propriile interese și au încercat prin această metodă să-i învrăjbească pe ruși împotriva președintelui Putin, când  de fapt acesta apără demnitatea umană, înfățișându-l în cele mai teribile moduri (asemuindu-l cu Hitler), unele posturi de televiziune sugerând chiar asasinarea inamicului public numărul unu, dar poporul rus dând dovadă de caracter, spre deosebire de alte nații, a refuzat asemenea manipulări pe care eu le denumesc manipulări cu gândul și cu momeala mică.

            Tema terenurilor comunale am vrut să o folosesc la alegerile prezidențiale  în care am dorit să candidez, dar nereușind să le obțin din cauzele arătate, am renunțat. 

            Închei cu cuvintele geniului românesc, adresate românilor: ,,De ce uitați că-n voi e și număr și putere?”

                        27.06.2022                                                      Președinte,

                                                                                                COZMUȚA GHEORGHE

                                                                                                Telefon: 0743 53 49 62

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here