Potrivit Constituției României, ”nimeni nu este mai presus de lege” … până aici textul pare idilic, numai că, în practica exersată de politic, fie acesta din legislativ sau din executiv, judecătoresc sau mass media legea fundamentală este o hârtie igienică, iar instituțiile statului mosoarele pe care se rulează ea, hârtia!

Dacă nu am ști (abia acum!), faptul cum că, statul român este consecința șantajului internațional și al dării și luării de mită, pentru ca art. 7 să fie eradicat din Constituția României secolului XVIII, prevedere constituțională care permitea naturalizarea străinilor, dar exclusiv numai al celor încreștinați, fapt ce a condiționat recunoașterea internațională a statului român (Berlin 1879), ne-am pune, firesc, întrebarea: – – De ce în instanțele din România nu există cauze inițiate de oameni politici? Circul mediatic cu cătușe arătate la televizor în care apar interlopi, rareori mosoarele despre care vorbește titlul, mimează doar actul de justiție!

Mima (gândită în laboratoarele secrete ale celor ce conduc lumea), este legiferată la cel mai înalt nivel, de către constituantă, care nu pedepsește drept faptă penală abuzul de a ignora, a nesocoti  o hotărâre de guvern, cu făptaș chiar cetățeanul aflat în postura de posesor al unui portofoliu guvernamental! Un simplu cetățean însă, care dă cu piciorul la decizia unui polițist, de pilda de a nu merge la secție, va fi cercetat penal pentru ultraj, chiar băgat la pușcărie! Păi, să nu îl crezi pe evreul care a enunțațt despre noi că suntem ”stupid people”?!

Cine este în fapt un ministru? Nimeni altul decât un cetățean care vreme de 4 ani ocupă un loc de muncă din postura de funcționar public, înalt funcționar public. După 4 ani are șansa de a pierde postul și se va întoarce la șmotrul closetului de partid.

Cetățeanul însă,  este cel mai puternic om din societate, atât în timpul vieții cât și după moartea lui. Nu întâmplător un cetățean al unui stat poate fi condamnat în contumacie, sau medaliat pentru merite deosebit, ba mai mult chiar canonizat!

Un ministru, funcționar public, ar face chiar pușcărie, cu condiția ca legea fundamentală să fie astfel concepută încât să servească cetățeanul! Numai că, veți citi imediat știrea, în această țară (aparent) a noastră însuși legiuitorul este copărtașul celui care abuzează legea, dar spoiește penalitatea cu un liniment de contencios administrativ!

Iată, știrea a cărei sursă este publicația online ”S247” …

Titlu: ”Prefectul Rudolf Stauder pedepsește ”la comanda” președintelui lui Ionel Bogdan locuitorii din Vișeu de Sus.”

Cap de știre:

”Un nou abuz a avut loc la nivelul orașului Vișeu de Sus din partea administrației județene, respectiv a reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul penelist Rudolf Stauder. Alături de municipiul Baia Mare și comuna Petrova, orașul Vișeu de Sus a fost exclus de la acordarea sumelor de bani transmise de Guvernul României în teritoriu, în baza H.G. nr. 1183 publicată în 29 noiembrie 2023. Atunci în județ au venit 42 de milioane de lei, cu mențiunea de a fi acordați tuturor UAT-urilor care au nevoie de fonduri. Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman a arătat că din cele 76 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș, doar trei au fost excluse de la acordarea ajutorului financiar. Edilul susține că, cel puțin în cazul orașului Vișeu de Sus s-a răspuns cu celeritate tuturor adreselor și solicitărilor primite de la Prefectură prin care se cereau sumele necesare pentru bunul mers al administrației locale.”

Cu 35 de ani în urmă Victor REBENCIUC crea o metaforă expresivă și impresivă din hârtia igienică atunci când făcea trimitere la obedienții care își cereau scuze la televizor… azi, folosesc poporul de lume al unei țări furate ca pe o hârtie igienică niște neterminați biologic.

Cred că a venit momentul să boicotăm -prin neprezentare, toate alegerile din 2024 astfel, încât lecția de frumusețe a cetățeanului patriei române să nu fie luată drept fotografie din closetul partidelor politice aflate în parlament, guvern sau pe unde naiba or mai fi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here