Deflagraţia de la PNL Maramureş

  1
  855

  O nouă deflagraţie –politică, în PNL Maramureş s-a produs ieri la Vişeu de Sus, unde printr-o decizie eminamente flagrantă cu litera şi spiritul statutului au fost organizate alegeri pentru constituirea unui birou politic local.
  Conflictul deschis –între actualul primar al oraşului şi membri consilieri, se pare că a generat ambiţii între „greii” de la judeţ ai PNL, Vasile Ciolpan fiind (acum) pupila lui Hoban Ion fost deputat şi amic al fostului secretar general al guvernului Radu Stroe.
  Traseist notoriu, Vasile Ciolpan a devenit un personaj extrem de interesant după promulgarea de către Traian Băsescu a legii 247/2005, întrucât pe raza administrativă a oraşului Vişeu de Sus se află una din cele mai mari proprietăţi ce intră sub incidenţa legii amintite, iar -acum, liberalul Vasile Ciolpan este şi şeful comisiei locale de aplicare a legilor funciare.
  Curtat de Adrian Filip –liderul contestat al PSD Vişeu de Sus, iar după arestarea şi condamnarea lui Cristian Anghel oarecum fără orizont, Vasile Ciolpan era un simplu membru al biroului politic teritorial, dar extrem de important în perspectiva viitoarelor alegeri locale căci, tocmai abilitatea cu care acesta a încălcat nu numai principiile morale ale statutului de membru de partid, dar efectiv nonşalanţa cu care el ştie să eludeze legea, fac din actualul primar al oraşului Vişeu de Sus, un personaj politic important pe plan local şi judeţean.

  Să nu creadă cineva că, România se îndreaptă către orizonturi ale unei moralităţi şi conştiinţe politice, sociale fără cusur. Dimpotrivă, aşa cum am titrat corespondenţa pentru „Informaţia Zilei” liberalii din Maramureş au trântit statutul partidului, fapta fiind compatibilă cu o probă irefutabilă în ce priveşte lipsa de credibilitate pe care alianţa USL o înregistrează în rândul populaţiei, cu tot efortul de a cosmetiza prin sondaje comandate această stare de fapt!
  Întrucât diferendul nu a fost soluţionat nici după vizita de lucru a tovarăşului Vasile Berci –deputat PNL, la Vişeu de Sus, din 30 mai a.c. în urma unui raport pe care călineşteanul dascăl l-a redactat cu ură împotriva presei libere din oraş, cât şi a celor care ajută supravieţuirea acesteia, la Baia Mare liderii PNL: Radu ŞTEF –preşedinte, Emil MARINESCU –vice-preşedinte, Marinel COVACI –vice-preşedinte şi alţi aproximativ 20 de inşi au hotărât la data de 06 august 2011 să detoneze o bombă –identică cu cea de la Hiroşima, la adresa textului statut al partidului şi codului etic al PNL!
  În cadrul şedinţei de joi, l-au nominalizat pe unul din vice-preşedinţii partidului, NEMEŞ Mihai Ştefan –primarul din Călineşti şi MATEI Vasile –secretarul general al PNL Maramureş, să organizeze la Vişeu de Sus alegeri anticipate, pentru scoaterea din suspendare a biroului politic teritorial, ca urmare deciziei amintite.
  Dacă Vasile Ciolpan a demonstrat incapacităţile sale ca edil al oraşului –amintesc aici doar datoriile publice (arierate) care se cifrează la 60 miliarde lei vechi, credite (împrumuturi bancare) ce însumează 60 miliarde lei vechi, cât şi apucăturile de nabab cu care împarte bani publici prin atribuire directă (fapte penale aflate deja în vizorul DNA!), iată, că de ieri avem şi proba faptului că Vasile Ciolpan este un talentat intrigant, o piatră de moară a PNL şi nu urmare activităţii sale a fost obţinut rezultatul –fără precedent, de la ultimele alegeri locale!
  Nu intru aici în detaliile modului, totalmente non statutar, în care au fost organizate alegerile de ieri de la Vişeu de Sus, dar nu pot să nu observ lipsa de profesionalism a avocatului Radu ŞTEF, care nu are cum să ignore –nici în justiţie, dar nici în politică, dreptul la apel atunci când sunt lezate interesele personale.
  Or, potrivit codului etic şi statutului PNL nu se putea da gir unor alegeri în lipsa unei decizii a Curţii de Onoare şi Arbitraj la care Mihai Adreica –preşedintele suspendat al organizaţiei locale Vişeu de Sus, a făcut apel!
  Cu acest mod de încălcare a propriului statut al partidului este evident că liberalii maramureşeni nu vor catadicsi să calce în picioare tot ce le va sta în cale şi ar pune în pericol oportunităţile de a face din politică un scop şi instrument de înavuţire!
  Unul din exemplele de tip mafia din politică s-a derulat din luna mai până în prezent în Maramureş, dar cazul nu este izolat iar până la alegerile de la anul PNL va mai trece în cont alte bile negre…

  PS
  Pare tot mai evident faptul, că Adrian FILIP are şanse mult mai mari decât Vasile Ciolpan să fie agreatul alianţei USL la candidatura de primar al oraşului Vişeu de Sus, dar cum trăim în România şi până la alegerile de la anul timpul va curge nu numai în favoarea şmecherilor şi membri societăţii civile pot gândi strategii pentru a lua puterea din mâinile partidelor politice şi clienţilor lor…

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentAudienţă la un daimon cool
  Articolul următorLectia de istorie -1
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here