Bârfa, un sugiuc atât de dulce

  0
  1162

  Complementara alegerilor locale, campania electorală a început -ilegal dar, motivat, şi se observă deja câteva aspecte ce definesc nu numai societatea locală (vişeuană) cât şi „logica” şi logistica utilizate!
  În primul rând a devenit vizibilă, în aceşti ultimi 4 ani ani, lipsa informaţiilor de pe piaţă!
  O „noapte informaţională” s-a aşternut deliberat ca urmare modului ascuns în care a funcţionat raportul primar-societate, obstinaţiei cu care Vasile Coman (vărzar) a refuzat orice dialog cu populaţia, preferând alimentarea depozitului de bârfe!

  Izolarea deliberată a lui Vasile Coman în raport cu societatea civilă a fost obligatorie de altfel, fiind arhicunoscut faptul că, deşi ocupă funcţia de primar el a renunţat doar aparent la principala sa activitate, aceea de antreprenor şi ceea ce s-a întamplat în actele de cesiune a firmelor sale fiind doar o umbrelă de soare (DNA), primăria fiind de ani de zile părăsită de primar şi lăsată la mâna agramatului ce ocupă scaunul viceprimarului, „vărzar” fiind preocupat mai ales pe propriile afaceri!

  (Cercetarea modului în care a fost vândută, aproape integral, averea privată a Primăriei, cu motivaţia lichidării creditelor moştenite, trebuie să preocupe în primul rând populaţia dar, ea nu este preocupată căci, bârfa e ca acadeaua şi ea o suge (!) însă, în urma „sindromului Colectiv” şi DNA ar trebui să ia foc în urma acestei ştiri!)

  Sediul primariei din Vişeu de Sus a devenit de altfel, un loc ideal de întâlnire a unor persoane extrem de controversate, pe care DNA şi alte structuri ale statului -mafiot, îi are în vizor!
  Lumea din oraş este alimentată cu bârfe chiar de către oamenii de încredere ai lui Vasile Coman iar, ştirile lipsesc cu atât mai mult cu cât editorul publicaţiei Cronica Vişeuană a renuntat, temporar, la activitate editorială ca urmare unor probleme de sănătate…
  Nu numai Mircea Şerban, dar oricine a urmărit evoluţia vieţii localnicilor şi raportul între societate şi administraţia locală din Vişeu de Sus, a ajuns la concluzia că, pe vişeuani nici nu îi interesează nici calitatea actului de administraţie locală şi nici cauzele modului de manifestare a acesteia iar, împotriva monopolului de putere impus de troica Coman-Filip-Ciolpan care, de 15 ani, este o evidenţă, populaţia a renunţat demult la o atitudine de rezistenţă, vişeuanii devenind, aidoma unor moluşte, fiinte închise în cochilia nepăsării!
  În aceasta situaţie, campania electorală va fi de evidentă factură populistă, cu personaje cheie, precum Liviu Pop, Gheorghe Şimon, secondanţii lui Vasile Coman (vărzar) pe care PSD l-a consacrat deja ca viitor primar şi, după încă 4 ani, drept „reales”, aidoma lui Nicolae Ceauşescu!

  Aşadar, bârfa, va fi adevărata pată de culoare a campaniei electorale pentru alegerea primarului dar, o eventuală candidatură a „independentului” Vasile Ciolpan, personaj politic local extrem de controversat, ca urmare dizidentei la troica sus mentionata, acreditat ca unic adversar al lui Vasile Coman (varzar) daca, isi va baza campania electorala pe informatii reale, poate fi un accent de culoare (roşie) vărsată pe imaculata noapte informaţională!

  PS:
  La „MARAMUREŞ TV” în curând emisiunea „PARADIGME” pe care o produc în următoarele săptămâni, al cărui generic îl puteţi viziona aici: http://www.trilulilu.ro/experimentul-celor-5-maimute-gandeste-inca-nu-este )

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCuibarul din capul lui Dragnea
  Articolul următorParadigme false
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here