De la Nuremberg la Legea 217/2015 II -dialog halucinant

0
1319
Mircea ȘERBAN -senior editor

Ceea ce public sub acest titlu este probat de înregistrarea stocată în memoria digitală a telefonului, precum și în banca de date a operatorului de telefonie -dacă există deja un mandat din partea procurorului de ascultare a convorbirilor mele care, recunosc, sunt din ce în ce mai numeroase în ce privește istoria patriei mele, majoritatea intrând sub incidența legii 217/2015 -desigur, într-o extensie subiectivă a acesteia, dar la îndemâna oricărui procuror aflat fie sub influența drogurilor și al alcoolului fie, sub influența doctrinară a celor câțiva oligarhi cine doresc distrugerea României!
Așadar, dialogul -halucinant de-a dreptul, s-a derulat în urmă cu câteva minute, azi, 30 Mai, 2018!
Vor urma și altele -probabil, la fel de neobișnuite, pe aceeași temă!
Vă jur!

Mircea Serban:
Bună ziua!
Sunteți Memorialul Victimelor Comunismului?
Voce: (de femeie):
Bună ziua!
Da, Andrea Dobeș!
Mircea Serban:
A, v-am văzut numele pe NET!
Am o rugăminte și cu acordul dvs. o să înregistrez și întrebarea și răspunsul pe care o să mi-l dați! Dacă nu aveți competența politică sau profesională, îmi spuneți: ”domnule nu pot să vă răspund la această întrebare”!
Întrebarea mea este următoarea:
– Deranjează pe cineva, sau de ce ar deranja prezența în spațiul muzeistic al Memorialului elemente care țin de jertfa pe care au dat-o legionarii în lupta împotriva comunismului?
Andrea Dobeș:
(după câteva secunde de tăcere) … știți ce, conducerea noastră este la București, eventual vă adresați colegilor! Bine?
Pot să vă dau numărul de telefon, sunati vă rog acolo și…
Mircea Serban:
Dar, de ce? Dvs. nu sunteți independenți?
Andrea Dobeș:
…ba, toți suntem independenți!
Mircea Serban:
Țara acesta nu este suverană și independentă, trebuie să primiți ordine de la București? Conform Constituției România este un stat unitar, indivizibil, independent și suveran!
Andrea Dobeș:
Conducerea noastră este la București nu este la Sighet!
Mircea Serban:
Stați un pic! Eu știu unde este conducerea! Eu vă întreb pe dvs. Vin, de exemplu, un turist și aflu, că sunt puțin informat, trec prin tot spațiul acela și pun întrebarea: dom`le, dar legionarii de ce nu sunt aicea? Ei nu au luptat împotriva comunismului? Și atunci dvs. le spuneți: sunați la București căci, o să vă răspundă cei de la București! De ce?
Andrea Dobeș:
O clipă, vă rog, o clipă!
Pauză de câteva secunde apoi, …
Voce: (de bărbat):
Alo, da! Alo!
Bună ziua!

Mircea Serban:
Bună ziua!
Voce (de bărbat):
…după alte câteva secunde. Spune-ți, vă rog!
Mircea Serban:
Spune-ți dvs. cine sunteți!
Aud o voce care nu se prezintă, nu știu cu cine stau de vorbă, … apoi, brusc se prezintă!
Robert Fürtös:
Numele meu este Robert Fürtös și sunt muzeograf la Memorialul Victimelor Comunismului!
Mircea Serban:
Numele meu este Mircea Șerban, sunt jurnalist, vă sun de la Vișeu de Sus, pregătesc un material, parte este deja ”tipărit” pe Cronica Vișeuană si, încerc să-l dezvolt puțin! De aceea, am întrebat-o pe colega dvs. avertizând-o, că o să înregistrez și întrebarea și răspunsul, și am întrebat-o: -pe cine deranjează, sau de ce ar deranja pe cineva prezența în spațiul expozițional, muzeistic, al Memorialului Sighet, în ce privește jertfa dată de legionari în rezistența anticomunistă? Asta-i întrebarea! Îmi puteți da un răspuns?
Robert Fürtös:
Am vorbit acum 2 zile cu dl. Bârlea; mi-a spus că a avut o discuție cu dvs. și v-a explicat concret cum se prezintă situația! Mai multe nu pot să vă săpun, dar dacă doriți mai multe amănunte, așa cum v-a spus și colega mea, adresați-vă Fundației Academia Civică și puteți discuta acolo!
Mircea Serban:
Am spus și colegei dvs. am reamintit un pasaj din Constituția României care spune: ”România este stat unitar, suveran și independent”! Dacă eu vin ca turist da, hai, să facem un exercițiu de imaginație! …
Vine un grup de turiști între care se află cineva cât de cât avizat și vă întreabă, ceea ce v-am întrebat acum! Ce-i spuneti? Sunați la București ca să aflați răspunsul?
Robert Fürtös:
Domnul meu, n-are rost să dezvoltăm subiectul!
Mircea Serban:
Ba da! Are rost căci, este vorba de Istoria României!
Robert Fürtös:
Îmi pare rău!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe la Nuremberg la Legea 217/2015
Articolul următorJocul secund al unui muzeu și lecția de anatomie
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here