PETIŢIE -Comisie de anchetă în vederea stabilirii măsurilor ce trebuie luate pentru stoparea creşterii nejustificate a preţului carburanţilor

  0
  772

  Deputatul Daniel OAJDEA -PDL Iaşi, este cel care a dovedit afecţiune faţă de maramureşeni şi în mod unique pentru vişeuani prin aceea că a sprijinit iniţiativa revistei Cronica Vişeuană de a adresa celor care ocupă fotoliile din Parlamentul de la Bucureşti chestiunea retrocedării frauduloase a pădurilor, aducerii în spaţiul public a dosarului Pop Şimonoaie vs Vasile Ciolpan, într-un context în care reprezentanţii Maramureşului în legislativ au ignorat şi continuă să ignore subiectul!
  Acum este rândul nostru să îl ajutăm cu participarea noastră -prin semnarea petiţiei online aici:
  (http://www.petitieonline.ro/petitie/comisie_de_ancheta_in_vederea_stabilirii_masurilor_ce_
  trebuie_luate_pentru_stoparea_cresterii_nejustificate_a_pretului_carburantilor-p65408048.html)
  Cronica Vişeuană

  Stimati cetateni,

  Va invit sa sustineti infiintarea unei comisii de ancheta avand drept scop verificarea respectarii prevederilor din contractul de privatizare al Petrom-ului si argumentelor care stau la baza cresterii proceed a pretului carburantilor. Orice roman poate sa puna umarul pentru reusita unui astfel de demers, avand la indemana doua posibilitati: sa sustina prin semnatura aceasta petitie si sa ceara deputatului sau senatorului din colegiul sau sa voteze in Parlament pentru infiintarea comisiei.
  Direct sau indirect, cu totii suntem afectati de cresterea pretului la carburanti, dar si de exploatarea resurselor de petrol in conditii dubioase. Pana acum, demersurile pentru stoparea cresterilor nejustificate a pretului pentru carburanti nu au avut rezultate vizibile. Motivele sunt various, dar doua trebuie evidentiate: in Romania nu a avut loc o actiune de amploare si complexa pentru a se analiza modul in care explozia preturilor la carburanti poate fi temperata, iar pe de alta parte parte vointa politica pentru initierea unor astfel de demersuri a fost inhibata de mizele financiare colosale pe care le ofera petrolistii.
  Intrucat pretul carburantilor este resimtit de orice familie, clasa politica este datoare sa intervina cu instrumentele permise de lege si economia de piata.
  Cei care nu au interes sa se afle adevarul vor face presiuni asupra membrilor comisiei de ancheta si a celor care lucreaza pentru comisie.
  Daca opinia publica va sustine aceasta initiativa, atunci sarcina celor care doresc sa intimideze si sa faca presiuni asupra parlamentarilor va fi mult mai dificila. Fara implicarea activa a cetatenilor de rand, sansele de reusita a unui astfel de demers sunt minime.
  Informatii suplimentare despre infiintarea comisiei de ancheta le gasiti pe :
  www.danieloajdea.ro

  Cu admire, deputat Daniel Oajdea

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentJaful asistat din România…
  Articolul următorFALSUL DIN LAC -lupta anti corupţie
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here