Scrisoare deschisă -Preşedintelui României, dlui. Traian Băsescu

  0
  890

  Excelenţei Sale,
  Preşedinte al României,
  Domnului Traian Băsescu!

  Mă numesc Mircea Şerban, sunt absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism „Bálint György” din Budapesta, fost corespondent BBC, Deutsche Welle şi Europa Liberă în capitala ungară, acum senior editor al publicaţiei „Cronica Vişeuană”.
  Cu rugă vă scriu, cugetaţi la ale celor de trebuinţă pentru iertarea păcatelor unei guvernări cu care această ţară de oameni nu a fost pregătită a trăi!
  Primiţi, vă rog, această scrisoare cu convingerea că vi se adresează un român cu inimă curată, minte limpede, mânat de dragoste de ţară şi teamă de Dumnezeu!
  În ciuda numeroaselor şi foarte profundelor chestiuni pe care această societate ar trebui să poată a le exprima public, românii, cărora le sunteti -în calitate de şef al statului, dator a le asigura un minim de confort social, nu au acces la vectorii suficienţi şi necesari comunicării, de aceea vă rog să fiţi îngăduitor pentru modul ales de a vă transmite cele de mai jos:

  Domnule Preşedinte al României,

  Locuitorii oraşului Vişeu de Sus, jud. Maramureş sunt convinşi de faptul că imaginea celei mai înalte autorităţi a statului român este tot mai afectată de lumini şi umbre ce cad -uneori neinspirat, alteori cu rafinament, pe chipul lui Traian Băsescu dar, încă manifestă încredere în instituţia şi prestigiul Preşedinţiei României!
  Aidoma tuturor românilor, vişeuanii sunt creştini cu neputinţele, fărădelegile, păcatele, nevredniciile dar, nelepădaţi de la faţa lui Dumnezeu şi,
  fără nici o umbră de îndoială, cu toţii mărturisesc unBotez întru iertarea păcatelor!

  Domnule Traian Băsescu!

  În perioada interbelică ţăranilor din Vişeu de Sus -şi nu numai!, sărăcia lor şi lăcomia baronilor le-au furat pădurea! Mai apoi, regimul comunist a făcut numai în parte dreptate pentru cei deposedaţi de dreptul lor de proprietate. Ar fi o neghiobie să nu recunoaştem faptul că exploatarea „aurului verde” în perioada comunistă a fost raţională şi conformă normelor silvice, dar adevăraţii proprietari -ţăranii din Vişeu de Sus, cum spuneam, au continuat să suspine la vederea exploatării de către stat a averilor lor!
  După căderea regimului ceauşist prin legea 247/2005 a fost demarat un proces pentru repararea nedreptăţilor faţă de adevăraţii proprietari ai pădurilor şi -precum bunul Dumnezeu, care nu le-a dat urmaşi nici familiei marelui latifundiar PAPP Sigismund Simeon, dar nici celor 3 copii înfiaţi pentru a transmite fabuloasa moştenire de 12-18 mii ha pădure, noua lege a adus speranţe în inimile celor care trebuiau să reprimească -prin statul român, foloasele cuvenite celor asupra cărora legile funciare se răsfrâng!
  Primarul din Vişeu de Sus, fostul prefect al jud. Maramureş, magistraţi din teritoriu, dar şi din Bucureşti au favorizat cetăţeni care sunt autori ai unor fapte infracţionale!

  Excelenţă!

  La Vişeu de Sus, cu concursul fostului şi actualului primar -Vasile CIOLPAN, al fostului prefect al judeţului Maramureş -Győngyike BÖNDI, al Preşedintelui Tribunalului Maramureş -Mihai Pop-Cerneanu, al Preşedintelui Judecătoriei Vişeu de Sus -Toader Hojda, al procurorilor Andrea A Chiş, Ana Ionescu, Elena Botezan -toţi din Cluj, Lucian Papici, Dragoş Cornel Cojocariu, Liviu Stoina -toţi din Bucureşti, persoane prin ale căror decizii a fost favorizat cetăţeanul Marian Rodica, statul român este fraudat de o avere cifrata la peste 250 milioane euro!

  Maramureşenii, vă vom susţine încontinuare, dacă:

  Luaţi atitudine împotriva abuzului în serviciu contra intereselor publice, abuzului în serviciu în formă calificată, al unor autori precum: Procurorul General al României, Procurorul Şef al DNA care, fără nicio remuşcare, au asistat la JEFUIREA PATRIMONIULUI PRIVAT AL STATULUI, deşi legea penală OBLIGĂ aceste autorităţi la luarea unor măsuri fără nici o excepţie, sau amânare!

  Filonul de aur de la mina Barza, evaluat la 50 mld. Eur, retrocedarea ilegală a peste 760 mii ha. pădure, estimarea valorii pe picior a masei lemnoase arată cifra de 10 mld. Eur, sunt doar 2 argumente în probatoriu ce vă somează să luaţi cât se poate de urgent măsurile de rigoare.

  Nu ignoraţi faptul că se perpetuează, iată şi sub guvernarea Dvs. ilegalităţile fostelor guverne, iar măsurile reparatorii -pe care nu numai populaţia, dar chiar UE le solicită, continuă să rămână un deziderat!

  Probez cu situaţia de caz a modului în care a fost „impusă” actuala lege fundamentală, adoptată în cadrul unui referendum la care participartea a fost insuficientă, dar o “găselniţă politică” şi încălcarea flagrantă a legii electorale au validat un plebiscit invalid!

  Ironia face ca, deşi potrivit Constituţiei art. 55 …”cetăţeanul român este dator şi obligat să apere România” în tribunale nu este recunoscută calitatea de parte procesuală a celor care doresc să-şi apere patria în cadul unor procese penale!


  Domnule Traian Băsescu,

  Nu pot să nu observ, că în ciuda informaţiilor, semnalelor din media naţională şi internaţională, eminenţele cenuşii şi consilierii care vă sunt la dispoziţie, vă îndeamnă să ocoliţi adevărul, iar disoluţia unor autorităţi ale statului roman –deşi evidentă, nu vă preocupă, mai mult se pare că este susţinută tacit chiar de către cei care potrivit legii …”apără România, ordinea de drept şi proprietatea”!
  – Mai mult decât hilar este faptul că, finanţarea europeană –în calitate de stat membru UE, se realizează prin cele 8 regiuni de dezvoltare, dar bugetul de stat al României mai finanţează un aparat extrem de populat şi ineficient al prefecturilor celor 41 de judeţe şi mun. Bucureşti

  Excelenţă,
  Domnule Preşedinte Traian Băsescu,
  OBLIGAŢI STATUL

  să renunţe la minciună, la manipularea negativă, şi exprimaţi-vă clar şi fărăr echivoc voinţa de salvare a societăţii din care şi elita care vă susţine face parte. Altminteri istoria şi furia poporului va mătura –aidoma în 1989, pe cei care atentează la viaţa poporului român!
   

  Cu respect,
  Mircea ŞERBAN
  -jurnalist independent

  PS. 
  Azi, la ora 14:43 am înmânat personal această scrisoare deschisă, dlui. Traian Băsescu -Preşedintele României, documentul fiind înregistrat şi de către departamentul juridic al Palatului Cotroceni. De asemenea, informez despre solicitarea unei audienţe la Cotroceni, răspunsul fiind aşteptat de către subsemnatul.
  Bucureşti, 27. 06. 2011

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentInsecta, păpușa gonflabilă și orașul cu proști…
  Articolul următorScrisoare deschisă 2 -Preşedintelui României, Dlui. Traian Băsescu
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here