Drughineții de partid -pamflet…

  0
  1373

  povestea-povestilor

   

  În fonoteca de aur a societății de radio din România există o bandă magnetică cu celebra ”Povestea pulii” scrisă de Ion Creangă, poveste narată de actorul Cosma Brașoveanu, care începe așa:
  … cică, într-o bună zi Dumnezeu Tatăl se plimba pe pământ și, la marginea unui sat, pe câmp, văzu un popă care semăna…
  Luând chipul unui sătean, apropiindu-se de el, Tatăl ceresc după ce-i dădu binețe popii, îl întrebă: … – ce faci părinte? – la care preotul răspunse, … -cum ce fac, nu vezi ce fac? Iaca semăn!
  Da, ce semeni părinte? …continuă a-l descoase ”părintele cerurilor” pe popă, care simțindu-se agasat îi răspunse în doi peri: – iaca semăn pule.
  -Noh, dacă semeni pule, pule să răsară părinte! –îi mai spuse Dumnezeu Tatăl și își văzu de drum…
  Când fu vremea secerișului, ajungând în câmp bietul popă își văzu tarlaua plina de …”niște drughineți de pulă, care mai belite și mai răzbelite”!

  Așa și cu tarlaua politică a ținutului nostru…
  Este plină de drughineți!
  Și să-i vezi cum se-ngheoaie și se-ncovoaie și mișto ce fac din cei care i-au mandatat, te umflă râsu` ș-apoi, plânsu` dar, ce tot scriu eu aici, în loc să amintesc – pe scurt, măautomobile, povestea drughineților de partid de la UNPR!
  Atenție, vă avertizez că este vorba de fapte penale!

  În urmă cu three săptămâni, la 07.10. 2013 soseau în orașul nostru venind de la Baia Mare, Ambruș și Cherecheș, punându-i în vedere lui Cezar Jurci -drughinete de Vișeu să-l facă membru, musai pe Adi Filip, fost drughinete PSD, acesta din urmă râvnind la isprăvnicia orașului!
  În loc să fie scoși în șuturi de către cei din localitate, ca urmare faptului că indivizii siluiau statutul UNPR drughineții județeni i-au determinat pe cei din Vișecu să se retragă din partid!
  Astfel, Cezar Jurci a renunțat la calitatea de membru de partid și de șef al organizației locale UNPR, knowledge ștampilei 28. 10. 2013 ascertainând voința personală de se delimita de abuzul drughinetelui de Ambruș și drughinetelui de Cherecheș.
  A tras după sine toată organizația nativeă UNPR așa că, viitoarea organizație mai mult ca sigur va consimți victoria șoferilor lui Adi asupra gunoierilor lui Cezar!

  Mintea îngheoiată a drughinetelui Ambruș l-a pus pe acesta să emită o Decizie UNPR –sub egida sloganului ”Progresul României, interesul național” datată cu Nr. 481/25. 10. 2013, în care violarea statutului, falsul și uzul de fals sunt evidente, după cum urmează:

  1. „În data de 07. 10. 2013 președintele UNPR Emil Ambruș împreună cum prim-vicepreședintele Cherecheș Corin s-au deplasat în orașul Vișeu de Sus unde au purtat o discuție cu domnul Jurci Cezar. În urma discuției cei trei au scorchingărât că domnul Filip Adrian Nicolae v-a fi susținut în funcția de vice-primar UNPR.”

  Potrivit Statutului UNPR, primirile în partid se realizează, conform art. 7 (1), …”confirmarea ca membru UNPR se face pe baza adeziunii vizată de către președintele organizației locale în raza căreia domiciliază, își are reședința, sau își desfășoară activitatea solicitantul.”

  2. Emil Ambruș mai declară pe semnătură faptul că, …”domnul Adrian Nicolae Filip, actualmente membru UNPR din 27. 09. 2013.”

  La secretariatul Biroului Politic permanent Vișeuropean de Sus nu există nici o cerere de adeziune a lui Adrian Nicolae Filip prin care acesta să solicite primirea în partid!
  Aceasta înseamnă ca drughinetele de la Baia Mare minte!

  Confuzia, lipsa comunicării atât în interiorul partidelor cât și cu presa, astfel cu societatea, completa necunoaștere a statutului partidelor de către liderii acestora contribuie la haosul din structurile de partid și ale administrației locale și la bătaia de joc față de electorat și societate.

  Dacă drughineții se îngheoaie și se înghizdoaie așa cum talentatul trubadur din Las Fierbinți ne-o spune pe șleau, lumea –și european fac parte din aceasta, vrea să afle ce vor face Parchetul și Judecătoria, în majoritatea cazurilor cele două autorități judiciare fiind în postura lui ”Dumnezeu Tatăl” din Povestea pulii a lui Ion Creangă…

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCronica Vișeuană -un proiect subiectiv…
  Articolul următorZahărul și biciul
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here