Lista lui Ciolpan -prefață

0
1612
Mircea ȘERBAN -senior editor

Destinul fostului primar al Vișeului –electricianul Vasile Ciolpan, seamănă, izbitor, cu cel al lui Nicolae Ceaușescu…

Amândoi (păstrând proporțiile), din nefericire pentru români, au ”domnit” nepermis de mult, iar consecințele acestor domnii au fost și sunt dezastruoase.

Celor care ar căuta replici de genul …”domnule, Ceaușescu a construit cât nu puteți voi zugrăvi !” le voi replica prin aceea, că nu ideologia comunistoidă a scos România din feudalism iar, pe de altă parte, costurile prin care megalomania lui ”nea Nicu” s-a făcut (re)simțită au fost uriașe, iar factura încă este scadentă!

Vasile Ciolpan, în loc să urmeze destinul celebrului electrician din Gdansk, l-a copiat pe cizmarul de la a cărei debarcare, chiar azi se împlinesc 24 de ani!

Dacă lui Nicolae Ceaușescu acest popor de magistrați i-a ”făcut felul” lăsând în plata Domnului normele de drept (despre cele creștine și consecințe cu altă ocazie!),  lui Vasile Ciolpan –cel care prin semnăturile sale a devenit parte a unor grupuri de crimă organizată, Justiția trebuie să-și facă simțită prezența prin sentințe executorii.

Vineri seara, la ”Jocuri de putere” –emisiune realizată și produsă pe Vaser, Rareș Bogdan și subsemnatul vom arăta legăturile dubioase ale lui Ciolpan cu Mafia ucraineană și cea rusă!

Sper, îmi doresc și eu, ca vineri seara să fie pe Vaser toată suflarea vișeuană care iubește acest oraș, vișeuani pentru care adevărul, viața reprezintă o cale către omenie, către Dumnezeul căruia și eu, jurnalistul, îi cer ajutorul!

Voi arăta, vineri seara documentele ce poartă semnătura lui Vasile Ciolpan prin acesta a pus la dispoziția unor mafioți -extrem de puternici, Vaserul!

Pentru a apăra propria noastră identitate, dreptul la viață al copiilor și nepoților noștri trebuie ca Justiția să fie determinată de noi, locuitorii orașului Vișeu de Sus!

Eu sunt alături de interesele comunitare ale vișeuanilor, tocmai pentru faptul că sunt de-al dumneavoastră de peste 50 de ani!

Până vineri, la ”Jocuri de putere”  voi nota aici, faptul că dețin copia unui înscris, numit ”certificat de urbanism”, datat 22 aprilie 2010. Scopul certificat de acest document –semnat de ex-primarul Vasile Ciolpan, este acela de … ”Întocmirea documentației tehnice în vederea autorizării lucrărilor de construire pentru obiectivul ”Microhidrocentrale Vaser”, inclusiv branșamente și racorduri aferente.„

Urmare cererii adresate Primăriei Vișeu de Sus, de către s.c V&N Energie srl, prin administrator VAJKOVSZKI György (Gheorghe) cu domiciliul în Cluj str. Emil Racoviță, înregistrată la Nr. 5262 din 22 aprilie 2010. Pentru imobilul –teren și/sau construcții situat în județul Maramureș, orașul Vișeu de Sus, cod poștal 435700, strada Bazinul Hidrografic al râului Vaser. […] se certifică regimul juridic al terenului, situate în intravilanului orașului Vișeu de Sus, parțial în extravilan și, faptul că se modifică destinația stabilită prin documentațiile de urbanism aprobate în, …”teren cu destinație specială.”

Documentul este contrasemnat de Stefan Cozma –secretar, și Ica Bodiu, arhitect șef.

Ca să înțelegeți cu cine s-a înhăitat ex primarul Vasile Ciolpan, care sunt consecințele acestui ”parteneriat” –deocamdată, în stand by,  public în introducerea acestui text intitulat ”Lista lui Ciolpan” informațiile cu privire la persoanele –fizice și juridice, cu care solicitantul acestui  Certificat de urbanism, VAJKOVSZKI György a fost și (încă) este în relație.

Iată, așadar, ”Lista lui Ciolpan”!

EMFESZ este o firmă din Ungaria care implicată în tranzacții cu energie în România, prin Emfesz din Cluj-Napoca, încă din 2007 când a primit licență să opereze pe piața de la noi.

Emfesz face parte dintr-un grup de firme deținute de miliardarul ucrainean Dmitri FIRTASH. Documentele confidențiale ale CTL la care CRJI a avut acces arată faptul că cele două firme din BVI, Group DF și DF Investments, prin care magnatul din Ucraina își conduce afacerile din energie au fost înființate pe 1 septembrie 2006.

În România, omul de bază al EMFESZ și INTELTRA, o altă firmă din România care face parte din gupul controlat de Firtash, este György (Gheorghe) Vajkovszki.

La Inteltra a fost administrator și Marian ȘOPU, colonel în rezervă SPP, antrenor de handbal, membru PNL  și martor în procesul lui Adrian Năstase denumit generic dosarul „Chinezăriilor”.

Ca să înțelegeți cu cine s-a înhăitat ex primarul Vasile Ciolpan, care sunt consecințele acestui ”parteneriat” –deocamdată, în stand by,  public în introducerea acestui text intitulat ”Lista lui Ciolpan” informațiile cu privire la persoanele –fizice și juridice, cu care solicitantul acestui  Certificat de urbanism, VAJKOVSZKI György a fost și (încă) este în relație.
de la stanga la dreapta: Ctin. Trihenea, Dmitri Firtash, Vasile Ciolpan, Toth Árpád Zoltán, Semion Mogilevich

Pe de altă parte, Vajkovszki era acționar într-o firmă cu Constantin Miharț, director general pentru relația cu prefecturile din MAI.

Toată țesătura de firme din jurul lui Firtash gravitează, așa cum arată aceleași documente CTL, în jurul unui alt off-shore Annex Holding.

Această firmă a fost de fapt și acționarul inițial al Group DF și DF Investments. 

Abia în februarie 2007 Firtash a devinit președinte la Group DF, această informație apărând în e-mailurile interne ale CTL.

Annex Holding a fost înființată pe 17 septembrie 1999 și pe 17 martie 2006 a devenit director la Sembelton Ltd, un off-shore care era acționar la VTB Bank deținută 75,5% de statul rus, a doua bancă ca mărime din Rusia.

Pe 28 octombrie 2005, Annex Holding a devenit, conform documentelor CTL,  acționar la Clisterford Limited un off-shore din BVI care și-a schimbat începând din 21 martie 2007 numele în FQ International Limited.

FQ International Limited este parte a Group First Quantum controlat de deputatul din Duma de la Moscova, Vitaly YUZHILIN.

Vișeu de Sus, săptămâna mare a Crăciunului, 2013

Mircea Șerban

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAnunţ essential
Articolul următorTerapia de țară
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here