Doar eticheta…

  0
  849

  Profesiunea de a fi curios n-a ocolit nici sloganul cu care candidatul PSD s-a prezentat în faţa românilor de aceea, săptămâna trecută fiind în Parlament am avut ocazia de a-i pune primului ministru  câteva întrebări dar, răspunsul „fărâmicios” al lui Victor Ponta mi-a întărit convingerea că el nu poate fi  “preşedintele care uneşte” căci, Victor Ponta este un …fals veritabil!

  (De la Roşia Montană şi până la Novaci, de la Pungeşti şi plagiat pân` la Calafat,  Ponta i-a minţit de fiecare dată pe români dar, cu fiecare ocazie când a ieşit dincolo de graniţele României el a exprimat slugărnicia-i faţă de străini!)

  În articolul “Genul proxim şi diferenţa specifică” am punctat deosebirile de interpretare –la Bucureşti şi Budapesta, ale naţionalismului şi, iată, rezultatele primului tur de scrutin şi, mai ales, declaraţiile lui Vadim Tudor, prin care acesta linge unde a scuipat, au confirmat observaţia potrivit căreia, dacă la Budapesta naţionalismul este jucat cu abilitate de Viktor pentru a aprecia spiritul de solidaritate naţională al ungurilor iată, la Bucureşti naţionalismul (ascuns) din spatele sloganului lui Victor, apreciază –cel puţin la vedere, ruperea României!

  Victor Ponta nu numai că nu uneşte dar, el nici nu mai struneşte şi avocaţii acestei observaţii –Ghiţă şi Dragnea, pledează da fără echivoc!

  (Arestarea lui Viorel Hrebenciuc a iscat un seism care, chiar dacă încă nu a dărâmat partidul, fără nici o indoială i-a slăbit rezistenţa şi, în cazul în care Ponta pierde preşedinţia republicii, PSD va avea soarta  cofetăriei “Casata”!)

  Am constat cu stupefacţie faptul că, a fost retrasă de pe NET, broşura  “Pentru o României mai puternică” cu care Ponta -pe copertă încadrat de Năstase şi Dragnea, unul ieşit din puşcărie, celălalt la câţiva paşi de ea, a căutat să-i convingă pe români că el, este unul din “copiii de cristal” din PSD şi din România, dar  “episodul Turcescu” (a cărui “mărturie” nu cred că i-a fost comunicată corect lui Ponta de către ezoterici, dacă-i are prin preajmă!), cel puţin mie îmi demonstrează contrariul căci, nici una din faptele lui nu stă sub semnul iubirii de patrie deci, nu are nici o şansă de a fi un “Pater familia” veritabil dimpotrivă, Victor Ponta îmi aminteşte de personajele dintr-o glumă pe care unul din prietenii mei, deunăzi mi-a spus-o iar, eu mă grăbesc să închei acest text de ziar, cu gândul la domniile voastre, pe care vă aştept în număr şi mai mare la scrutinul din 16 noiembrie: … “Iţic şi Ştrul -evrei din Galiţia veniţi în Maramureş, vindeau zahăr vişeuanilor. Într-o seară Iţic, care vindea cu 5 lei kilu`, observă în vitrina lui Ştrul că pe etichetă avea scris 4,5 lei/kg! Supărat, se întoarce fuga la prăvălie şi asează o eticheta cu 4 lei/kg de zahăr! Bucuros că l-a păcălit pe amicul său, se culcă fericit. Dimineaţa, trecând prin faţa prăvăliei amicului vede că pe etichetă era scris 3,5/kg! Furios, intră în prăvălie şi-i spune: -Măi, Ştrul tu îţi baţi joc de zahăr! Vrei să falimentăm?  Replica lui Ştrul îl lăsă mască pe Iţic: -Dragul meu, eu nu vând zahăr eu am în vitrina doar o etichetă!

  PS.

  Rezultatele de la Vişeu de Sus sper să îl pună pe gânduri pe Vasilică Coman căci, în ciuda faptului că se străduieşte să lase în urmă ceva (încă nu ştim dacă este chiar aşa!), fără comunicare cu cei care chiar sunt sinceri când îl critică va fi “înghiţit” de Ady Filip sinistrul personaj din Primărie!

  PPS.

  Sunt curios cum ar reacţiona eminenţele cenuşii ale PSD dacă, săptămâna viitoare la Sighetu Marmaţiei, în ultima zi de campanie electorală, pe Tisa,  Klaus Werner Johanis –KWJ şi Angela Merkell –AM ar face o declaraţie de solidaritate politico-economică cu România şi viitorul preşedinte al ei?

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentJustitia -o tarfa cu respect?
  Articolul următorPSD retrograd…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here