Justitia -o tarfa cu respect?

  2
  1052

  Nu stiu daca cei care imi citesc articolele de ziar sunt pasionati de teatru; probabil, cei din marile orase carora mersul la teatru le este familiar vor intelege talcul comparatiei la care recurg in tentativa de a scrie despre Justitie si DNA de aceea, va rog sa cititi sau, sa recititi piesa lui Jean Paul Sartre – “Tarfa cu respect”.

  Daca, uneori, uitarea este benefica, ei bine, crima nu poate fi si, nu este uitata nici de faptas tocmai de aceea, DNA -fiica a Justitiei din Romania, se manifesta in aceste zile cu o vehementa tenta actoriceasca caci, cum altfel sa poti califica un proces de aflare a adevarului si faptasilor intr-un context in care la 25 de ani de la caderea regimului ceausist si la 23 de ani de la destramarea URSS, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a demarat recursul in anulare pentru a determina parlamentul sa denunte pactul Ribentrop-Molotov! (Culmea ironiei acestei campanii prezidentiale este data chiar de mutenia prezidentiabililor in aceasta chestiune!)

  Crima impotriva Romaniei si a locuitorilor are -numai in dosarul „Retrocedari ilegale”, multi criminali si multitudine de aspecte!

  La 21 iunie, in anul 2002, Monitorul Oficial, publica in numarul 435, prevederile OUG nr. 71, care abilita RNP, in calitatea de administrator al fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului, sa incheie contracte pe termen lung pentru asigurarea vanzarii masei lemnoase pe picior, cu agentii economici care au activitate in domeniul prelucrarii lemnului in produse finite.

  http://legeaz.net/text-integral/oug-71-2002-contracte-regia-nationala-padurilor-termen-lung

  In acea zi a fost pornit ceasul unei bombe cu efect intarziat iar, deflagratia acesteia iata, are o lumina orbitoare  si atat de vie incat devoaleaza chiar si personajele aflate in umbra, sau in spatele butaforiei pusa la dispozitia regizorului si actorilor acestei piese de teatru: Justitia – o tarfa cu respect!

  Adrian Nastase, Gheorghe Romeo Leonard Cazan, Ilie Sarbu, Maria Manolescu, Dan Ioan Popescu, semnatarii documentului sus mentionat, sunt persoane ce trebuie deferite justitiei si ei trebuie judecati in conformitate cu normele legii cu privire la combaterea terorismului si crimei organizate -asa cum DIICOT, infiintata in 2004, este abilitata de lege a-i aresta intrucat, acestor oameni trebuie sa le fie comunicata invinuirea de constituire a unui grup organizat de crima impotriva intereselor economiei nationale!

  Prin semnarea de catre Romsilva, a contractului cu Holzindustrie Schweighofer, Ilie SARBU si Adrian NASTASE puneau pe drumuri procesatorii autohtoni de prelucrare a lemnului si, ofereau pe tava unei terte parti, straina intereselor nationale romanesti,  57,6 milioane metri cubi de masa lemnoasa!

  Acel contract este bomba cu ceas care a explodat in aceasta campanie pentru prezidentiale, iar atitudinea DNA este copia rolului Lizziei caci, fara a solicita arestarea intregului guvern condus de Adrian Nastase, Justitia romana nu se deosebeste catusi de putin de o tarfa!

  Bucuresti, octombrie 2014

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentGenul proxim şi diferenţa specifică -2
  Articolul următorDoar eticheta…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here