Zavera din tolba PSD

  0
  772
  foto google

  Zavera instituită în politica post decembristă este de factură penală, dar nimeni din magistratura dâmboviţeană –fie datorită miopiei, fie intereselor oculte, nu a sesizat-o şi asta, din nefericire (şi) pentru ordinea de drept instituită în scriptele de jurisprudenţă, dar şi pentru funcţionarea firească a principiului de loialitate (confort social) între stat şi cetăţean, are şi, câtă vreme va fi astfel, va avea, efecte negative, iar tensiunile induse în societate vor creşte de aceea, sociologii, politologii, consilierii juridici, ezoterici, de care dispune fie primul ministru, fie preşedintele de ţară, ar trebui să le atragă atenţia acestora cu privire la cauză şi efect cu atât mai mult cu cât iată, se fac pronosticuri, evaluări în ce priveşte şi intrarea în spaţiul Schengen –precum odinioară în UE şi NATO, sau a renunţării la valuta naţională ceea ce, ar conferi României un statut plenar de stat perfect integrat într-o structură în care între cetăţean şi autoritatea statală armonia este perfectă, dar cum să fie când, iată, preşedintele Iohannis, consilierii săi, ignoră un articol din Constituţia României, născută prin cezariană, dar vie, care spune astfel: … “ art. 107 (3) Dacă primul-ministru […]este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul ministru îşi reia activitatea în Guvern.”

  http://www.ucv.ro/pdf/site/constitutia_romaniei.pdf

  Or, … „scrie agenţia Reuters că, duminică, Ponta a anunţat că nu va putea să îşi exercite atribuţiile în următoarele 28 de zile, dat fiind că se reface după o operaţie la genunchi efectuat în Turcia.”

  http://www.realitatea.net/ce-spune-presa-interna-ionala-despre-concediu-medical-in-timp-ce-este-cercetat-pentru-corup-ie_1727416.html#ixzz3do8Y1zBQ

  Cu alte cuvinte, acum Klaus Iohannis are posibilitatea de a numi (desemna) un premier dintr-o altă tolbă decât cea a PSD, dar –din motive ce îmi scapă, nu o face astfel, dovada că legea fundamentală este un text imprimat pe hârtie iginenică se probează evident, dar mai ales faptul că zavera de care vorbesc este creată numai pentru… proşti!

  Post Scriptum, ora 18:27

  Cu ani în urmă, pe vremea blocadei instituită de taximetriştii şi camionagii din Budapesta asupra capitalei ungare, mai apoi asupra intrărilor şi ieşirilor din marile oraşe şi ale frontierelor, premierul Antall -aflat în spital şi suferind de o cumplită patologie, cancer!, a ieşit în faţa naţiunii ungare în pijama, dovedind capacitatea exercitării atribuţiilor astfel, paralela între Ponta şi Antall se vrea de actualitate cu atât mai mult cu cât, premierul convalescent al României l-a copiat deliberat pe tizul maghiar, acesta fiind într-o relaţie politică „orgonică” cu Putin, nu doar de imagistică ratată, precum cea de la Baku, Antall exercitându-şi prerogativele până la decesul intervenit la ora 17, a zilei de 13 decembrie 1993, ultimele sale ore petrecându-le cu marele său rival…Orbán Viktór!
  Aşadar, parafrazându-l pe Vanghelie, nu ai cum să nu te întrebi: Viktór mitt örököltél a halldokló Antalltól? -adică, Victor ce moşteniri îţi lasă …Oprea?

  Post post scriptum, ora 20:20

  Master voice-ul lui Ponta este de maximă claritate şi arată că, informaţia cu privire la ocuparea întregului etaj al spitalului i-a fost comunicată de ministrul Bănicioiu!
  Mă întreb aşadar dacă se va sesiza Parchetul General cu privire la transmiterea de informaţii false, uz de fals de care se face vinovat primul ministru al României?!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentI-auzi, măi!
  Articolul următorNu!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here