Momeala din capcana şobolanilor…

  0
  710

  În ultimii 25 de ani au curs în şuvoaie învinuirile împotriva clasei politice din ţara noastră.
  În paginile ziarelor şi în dezbaterile televizate, autorii analizelor subliniau vina „baronilor”, a partidelor sau alianţelor aflate la putere, cât şi vina individuală a primului ministru ori, a preşedintelui, sau a unuia din înalţii funcţionari de stat astfel, colectiv populaţia scumpei noastre patrii a fost şi este într-o parcă nesfârşită durere.

  Această suferinţă devenită insuportabilă şi flăcările acelui iad numit „Colectiv” (apropos, probele prelevate de la faţa locului sunt, potrivit reglementărilor constituţionale, proprietatea pompierilor), au pus o lumină orbitoare asupra neglijenţelor, indolenţei la care ne-am dedat cu toţii de aceea, parafraza la Sfântul Augustin este obiectivă căci, românii au învăţat, în sfârşit, că nimeni nu ar căuta şobolanii dacă nu ar şti că-i vor şi găsi!

  „Marele Mut” cum l-a numit jurnalistul Cornel Ivanciuc pe Klaus Werner Iohannis, a fabricat în tăcere la atelierele de la Bruxelles o capcană pentru şobolani pe care premierul desemnat va trebui să o şi pună în calea guzganilor!

  Ştie, oare, Dacian Cioloş ce aliment (constituţinal) poate fi atât de îmbietor pentru un şobolan (politic) astfel, încât capcana să-l prindă fără şanse de scăpare?

  În raport cu clasa politică ale cărei protocoale, acorduri politice sunt cel puţin confidenţiale, legea nr. 52/2003 este anticonstituţională întrucât în România legea fundamentală obligă la „egalitate în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”!

  Cu alte cuvinte, în prima şedinţă a cabinetului, Cioloş va trebui să se promulge o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului –OUG, prin care legea 52/2003 să fie modificată astfel, încât să fie făcute publice toate protocoalele încheiate între partide iar, pentru a intra în legalitate şi în ce priveşte răspunderea ministerială, ce trebuie extinsă şi la nivelul deconcentratelor, Cioloş va trebui să impună, deocamdată prin OUG apoi, în Constituţia modificată, obligativitatea contractelor electorale care, dincolo de caracterul punitiv, vor fi şi un purgativ prin care fecalele din viaţa politică vor fi eliminate!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentContractul Colectiv cu România -CCR partea 1-a
  Articolul următorOMUL DE CRISTAL
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here