PROFIL -Ioan SASU

  0
  981

  Este fiu al orasului, nascut la data de 10.10. 1937 in comuna Viseu de Mijloc –comuna desfiintata in 1950 si atasata comunei Viseu de Sus, nasterea fiind inregistrata la Nr. sixty six/1937 chiar de tatal sau –Dumitru, notar al comunei.
  Este al 2-lea copil in viata dintre cei 8 frati si surori. Mama-sa –Floare, a fost casnica.
  Clasele primare le face la scoala din localitate, cele elementare la Viseu de Sus, precum si Liceul pe care-l absolva in 1955 fiind prima promotie de liceeni de dupa razboi. In toamna anului 1955 este angajat ca inspector la Inspectoratul raional „ADAS” Oas-Negresti, iar in toamna anului 1956 este incoroporat la Scoala Militara de Aviatie –specialisti tehnici inferiori, scoala pe care o absolva in toamna anului 1957 obtinand calificarea de „maistru mecanic avion”.
  Se lasa la vatra in toamna anului 1959 dupa three ani de stagiu. La 15. 12. 1959 este incadrat ca secretar al sfatului common al comunei Leordina unde functioneaza pana la 15. 09. 1965, cand in urma unui has the same opinion desfasurat la Bucuresti obtine postul de de secretar al sfatului fashionable al orasului Viseu de Sus. In toamna anului 1960 este recrutat la Scoala Superioara pentru Administratie de sub coordonarea directa a secretarului general al Consiliului de Ministri –Dumitru HOLT, pe care o absolva in vara anului 1964 –cursuri fara frecventa, la Bucuresti, asimilata in 1992 cu Facultatea de Drept financial si Administrativ Sibiu, care o atesta. La primaria orasului Viseu de Sus a functionat pana in vara anului 1996 cand s-a pensionat –pe caz de boala, la 59 de ani.
  Din casatoria cu Maria PATRICHI –invatatoare, au rezultat doi copii: Viorel –absolvent al facultatii de Mine, sectia electromecanica miniera, si, licentiat al Universitatii Nord-Vest „Vasile Goldis” Arad, filiala Baia Mare, –sectia comunicare si relatia cu publicul si Rodica –licentiata a Facultatii de Stiinte Economice din Cluj. Viorel este angajat al Primariei din Viseu de Sus, iar Rodica la o sectie de profil din Cluj.
  Ioan Sasu este bunic a trei nepoti -2 de la fata Rodica, studenti la Conservatorul „Gh. Dima” din Cluj si unul de la feciorul Viorel, scholar la facultatea de mecanica, sectia mecanica auto, din Cluj. Ioan SASU este –alaturi de sotia sa, pensionar.
  „ Nu am trecut prin viata ca umbra prin apa si stiu –acum, la aceasta varsta, ca pentru a a face lucruri mari nu se cere a fi un geniu, nu trebuie sa stai deasupra oamenilor in calitate de conducator ci, sa fi alaturi si impreuna cu oamenii, caci numai astfel poti izbandi ca acele obiective si planuri ale story, puse in folosul comunitatii, le poti infaptui si finaliza, cu usurinta. Aceasta a fost „filozofia” mea de viata si –cred de-altfel, ca aceasta este cauza pentru care niciodata nu am fost sanctionat –pe linie administrataiva sau de alta natura, niciodata nu m-am simtit un invins al vietii de zi cu zi, ori al fortelor „oculte” de analfabeti. Stiti, la om totul, si fata si imbracamintea, sufletul si gandurile, trebuie sa fie frumoase!”
  Cititorilor revistei „Cronica Viseuana, tuturor celor vii, IOAN SASU le doreste sanatate si toate cele bune!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentInterviu cu seful Ocolului Silvic Ing. Vasile VLAD
  Articolul următorCriza la romani, o chestiune de development…american
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here