Adio, alegeri libere!

  1
  786

  Eşecul democraţiei române, afirmaţie şocantă la apariţia trilogiei lui Alex Mihai Stoenescu -“Istoria loviturilor de stat în România”, este –din nou, confirmată, iar titlul articolului meu este … o cireaşă, pe care Mircea Ursache o pune pe un tort imaginar dedicat memoriei lui Călin Nemeş.
  Propagandist în “epoca de aur”, actualmente capitalist, mă îndoiesc că pentru interimarul de la PSD Maramureş, Călin Nemeş e altceva decât o cifră!
  Scriu, din intuition aceste rânduri şi inima mea de acum, bate aidoma inimii celui care în primăvara anului 1990 vorbea de la microfonul “Europa Liberă” despre cozile de topor ale securităţii cioplite din carne de miner!
  Scriu, după ce am aflat faptul că în tot judeţul Maramureş a intrat în vigoare un “cod roşu”, care va pune cruce alegerilor libere din România!
  Iată, despre ce este vorba…

  În urmă cu câteva zile –la Baia Mare, a avut loc o şedinţă a PNL Maramureş pe ordinea de zi a acesteia fiind întocmirea listelor pentru alegerile din 10 iunie, şedinţă la care lui Radu Ştef –liderul judeţean al liberarilor, i s-a adus la cunoştinţă faptul că Vasile Ciolpan nu se mai bucură de sprijinul celor care până deunăzi i-au fost fideli, recte Oliver Báráthe big apple, Adrian Mihalca, Adrian Chişu, Maftei Bota, Gheorghe Tomoiagă.
  Nu a fost consemnată de presa judeţeană o conferinţă de presă de la finalul acestei şedinţe, dar „pe surse” am aflat faptul că, în aşteptarea rezoluţiei de la Curtea de Onoare şi Arbitraj legat de „Dosarul Mihai Andreica vs Vasile Ciolpan”, Radu Ştef ar fi afirmat că…”nu şi-a dat seama de faptul că Ciolpan este într-atât de mincinos.”
  A urmat o „luptă la baionetă” între Vasile Ciolpan şi membri Comisiei Locale, cu şedinţe extraordinare convocate de CL-işti şi ameninţarea lui Vasile Ciolpan de desfiinţare a CL ca urmare lipsei de prezenţă consecutiv 3 şedinţe!
  Apoi, o informare făloweră de acelaşi VC, care a declarat că exclude o participare la alegeri sub sigla USL atât timp cât Adrian Filip este liderul PSD!
  A venit rândul lui Mircea Ursache să-i convoace la Baia Mare pe liderii organizaţiilor locale, cărora le-a ordonat următoarele: …”în Maramureş, alianaţa USL este obligatorie!”
  În consecinţă, în această după-amiază în sediul primăriei Vişecu de Sus, Adrian Filip şi VC au definitivat lista consilierilor locali cu care USL se va prezenta la alegerile din 10 iunie.
  Codul roşu -impus de Mircea Ursache, face ca aceste alegeri să fie eliberate de orice urmă de democraţie!

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentMuc cel mic…
  Articolul următorVerde în faţă!
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here