Scrisoare deschisă

  0
  773
  photo Ionut BALABAN -Adevărul

  ”Cazul Pungești” ar fi trebuit să fie pus pe ordinea de zi a structurilor UE încă de anul trecut!

  Dar, nici în prezent, ”Cazul Pungești” încă nu prezintă interes acestor structuri ale UE!

  În comuna Pungești, aidoma teritoriului administrativ pe care se află Parlamentul Românei, legea funcționează aleatoriu deci, aceste unități enclavizate, crează precedentul pentru ”ruperea” Constituției, Codului de Procedură Penală, Ordinului 60/2100, ori de câte ori cel așezat în vârful piramidei puterii –centrale, (centrale dar, până când?), va socoti că este oportun pentru a-și exercita voința și a nesocoti dorința, celor mulți!

  Într-o dispută ce are protagoniști o parte din localnicii unui stat UE și o entitate economica de pe alt continent, legile comunitare trebuie să îi protejeze pe localnici, și –dacă interesele economice ale acelui stat membru UE le cer, să se deschidă negocieri pe timpul cărora entitatea străină să își suspende ori ce activitate, chiar dacă există precontracte, sau contracte pe care localnici nu le cunosc, tocmai lipsei de comunicare și/sau abuzurilor celor nechemați în zonă, activități evident perturbatoarea liniștii și ordinii publice!

  photo Ionut BALABAN -Adevărul
  photo Ionut BALABAN -Adevărul

   

  Dacă Chevron, societate a cărei activitate nu numai că este împotriva prevederilor constituționale cu privire la dreptul la viață, dreptul la mediu curat și dreptul la sănătate dar, mai ales împotriva securității comunității locale, Guvernul României ESTE OBLIGAT SĂ APERE INTERESELE cetățenilor români, implicit și al locuitorilor din comuna PUNGEȘTI!

   

  Iată, de ce:

  Constituția,  I, Statul roman Art. 1

  (1) Romania este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

  Aceasta înseamnă că teritoriul național, din care face parte și  suprafața administrativ teritorială și locuitorii comunei Pungești sunt incluși în jurisprudența constituțională a statului român!

  Dacă Chevron ar fi persoană juridică românească abea atunci s-ar putea prevala de dreptul constituțional românesc!

   

  Jandarmeria română, probabil din ordinul superiorilor ierarhici, girați administrativ și politic de către USL, au încălcat grosolan și evident prevederile legii fundamentale cu privire la: demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea, așa cum sunt acestea garantate potrivit art. 1 (3), de aceea ministrul este obligat să demisioneze în caz contrar el trebuie judecat pentru abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor!

  Protest-Pungesti-Gaze-sist-Jandarmerie - sursa GOOGLE
  Protest-Pungesti-Gaze-sist-Jandarmerie – sursa GOOGLE

   

   

  Dacă potrivit art. 3 (4), …”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine” comandamentul Jandarmeriei trebuie să facă dovada nominală că  resursa umană a unității dislocate în Pungești a fost reînnoită conform legii evidenței populației! (Legea Nr. 105 din 25/1996, art. 29  (1) Persoana care locuiește temporar mai mult de 45 de zile la altă adresă decât cea de domiciliu  este obligată să se prezinte la formațiunea de evidență a populației pentru înscrierea, în cartea de identitate și în documentele de evidență, a mențiunii de stabilire a reședinței.)

   

  Faptul că autorități la vârf ale statului român, ÎCCJ –autoritate menită să supravegheze și să pedepsească orice încălcare a ordinii de drept, CC –autoritate menită să supravegheze asupra constituționalității normelor de legi emise de către legiuitor iar, în lipsa acestora a Ordonanțelor Guvernului, PREȘEDINȚIA Republicii –autoritate menită să reprezinte statul român dar, și acela de mediator între între puterile statului, precum și între stat și societate, pentru că GUVERNUL încalcă art. 115. (6), care spune, că:

  ”Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție, drepturile electorale și nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri in proprietate publică.”

   

  Pe cale de consecință,

  Eu, Mircea Șerban, cetățean român, consider că actualul Guvern al României atentează împotriva cetățenilor români din Pungești și numai!

   

  Solicit adunării Parlamentare a UE, Consiliului Uniunii Europene, Comisiei Europene, discutarea și luarea măsurilor care se impun, împotriva Guvernului USL al României!

   

   

  Mircea Șerban

  Ex Free Europe, BBC, DW

  Senior editor Cronica Vișeuană

  Vișeu de Sus, 19. 01. 2014

   

   

   

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentO cărare înspre sunetul muzicii
  Articolul următorPe pământul nimănui…
  Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here