HITLER, MIC COPIL PE LÂNGĂ LEOPOLD AL II- LEA AL BELGIEI

0
1343
Mircea ȘERBAN -senior editor

Preambul

A scrie despre Hitler azi, într-o Europa manipulată informațional, doctrinar, cultural de propagandiști (plătiți din piețele de capital controlate de homosexuali, comuniști, neocomuniști, antifasciști, neofasciști, maoiști, liberali, neoliberali, sioniști, ș.a.m.d.), nu este un exercițiu de curaj ci, o alternativă a cunoașterii –chiar dacă riscul de a fi ”întors și pe față și pe dos”, sau condamnat în virtutea unei legi (aberantă tocmai caracterului limitativ, discreționar, antitetic deci, spiritului umanist, perfecte însă, paradigmei luciferice!), este real de aceea, cititorii sunt rugați a trece peste orice prejudecată desigur, dacă au această capacitate de a călători într-un spațiu al curiozității, nesiliți și cu merinde suficient și necesară a zăbovi și peste noaptea minții!

Din start așadar, cititorul se poate întreba, la sugestia titlului, dacă am avut intenția unui text prin care să reabilitez –comparativ, pe Adolf Hitler (având termenii de comparație oferiți de alte personaje ale istoriei recente a omenirii precum Leopold al II-lea, sau Stalin Iosif Vissarionovici, Nicolae Ceaușescu, etc…), acest tip de logică însă, ar fi neprietenos motivației reale: tentativa de rezistență la manipulare ideologică –pe de-o parte, și invitația adresată sociologilor de a crea premizele și acceptarea unei paradigme dar, alta decât aceea a incriminării individului vinovat, bolnav, irațional, etc… –de cealaltă parte!

Voi enunța așadar, faptul că am căutat aprofundarea lucrărilor semnate de: Adolf Hitler –”Mein Kampf”, Heinrich Hoffmann (”biograful” lui Hitler, fotograful personal și prietenul acestuia), –”Hitler așa cum l-am cunoscut”, precum și Philip G. Zimbardo (psiholog), ”Efectul Lucifer” carte scrisă în urma experimentului ”Stanford” din anul 1971 de aceea, nu admit alte atacuri de pe alte fronturi ideologice căci, sunt neavenite, dar admit că (și) suferința evreilor este cumplită însă, doar Hitler nu poate fi inculpatul exclusiv al acestor suferințe!
Îmi exprim părerea de rău de nu fi putut obține lucrarea ”PSIHOLOGIA DETENTIEI” a lui David JAFFE -Directorul Închisorii din experimentul Stanford, altminteri justificată a-mi răspunde ”obiectiv” la întrebarea: Cum aș fi trăit într-un sistem fascist și post fascist?

Va urma

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMaieutică
Articolul următorStupid people
Acum sunt un jurnalist pe barba mea, freelancer cum zice englezul, inainte cu activitate internationala intre 1991-2001 la Radio Europa Libera (RFE/RL), BBC World Service, DW, unde am desfasurat concomitent activitatea de corespondent pentru Romania, RFE/RL-BBC 1992-1997, RFE/RL-BBC-DW 1994-1997. Am fondat, finantat si editat primele 2 publicatii din istoria orasului Viseu de Sus, ”COMUNICATOR,” respectiv, ”CRONICA VISEUANA”. In curand voi porni un post de radio international pe net: www.radiocertitudinea.ro ”Emite muzica si iubire”. Sunt membru al Uniunii Ziaristilor profesionisti din Romania -UZPR, și în evidența Federatiei Internationale a Jurnalistilor -FIJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here